• Etusivu
  • Hoitotyöt

Kerää sadevedet Vesitaskuun - ja käytä hyödyksesi!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 11.09.2015
20144_38952.jpg

Sadeveden talteenotto on fiksu ja ekologinen tapa tuottaa kasteluvesi puutarhallesi. VESITASKU® on pohjoismaisiin olosuhteisiin tehty toimintavarma kotimainen sadevesisäiliö.

"Pihatöiden viimeistelyssä huomasimme, että sadevettä tulisi kerätä puutarhanhoitoa varten. Uusi piha istutuksineen tarvitsi runsaasti vettä ja olisihan kasteluvedelle paljon käyttöä jatkossakin. Tynnyri talon nurkalla ei perustuksiin valuvan ylivuotoveden, eikä ulkonäkönsä vuoksi tullut kuitenkaan kyseeseen."

Näin syntyi idea Vesitaskusta, josta on iloa Sinulle, talollesi ja puutarhallesi.

Tyylikäs ja moderni sadevesisäiliö, Vesitasku (3 eri väriä), verhoilulevyt ja kannakesarja ovat myynnissä
Rakentaja.fi verkkokaupassa.


Usein sadeveden keruu toteutetaan sadevesitynnyrillä tai saavilla. Tynnyri talon nurkalla ei kuitenkaan ulkonäkönsä puolesta ole kaikkien mieleen.

Merkittävin puute tavallisessa sadevesitynnyrissä on ylivuotovesien hallitsemattomuus. Kovalla sateella parin sadan litran tynnyri täyttyy alle kymmenessä minuutissa ja sen jälkeen tuleva vesi kulkeutuu talon perustuksiin.

Housemanin kehittämä ainutlaatuinen ratkaisu, VESITASKU, huolehtii sadeveden keräämisen lisäksi ylivuotoveden ohjaamisesta hallitusti talon sadevesiviemäriin tai kauemmaksi rakennuksesta. Vesitaskussa on myös sadeveden ohitusmahdollisuus talvitilannetta ajatellen. Kotimainen tuote ja suomalainen muotoilu istuu tyylikkäästi talosi julkisivuun.

20144_38953.jpg
Huomio

Huomio

Vesitasku -varaston tyhjennyskampanja


Hyödynnä syksyisen varastontyhjennyksen tarjoushinta ja tilaa Vesitasku nyt hintaan 229 euroa

(norm. 279 €)

!

Tutustu ja tilaa Rakentaja.fi verkkokaupasta

Kampanjahinnat voimassa siihen asti, kunnes varasto on tyhjä (viimeistään 11.12.2015).

Näin VESITASKU toimii:

Asenna VESITASKU sellaisen syöksytorven alle, joka kerää sadevettä mahdollisimman laajalta kattopinnalta. Huomioi sijoituksessa myös huollettavuus ja venttiilin helppo käytettävyys. VESITASKU voidaan asettaa harkkojen tai kivien päälle - tai kiinnittää seinään tai sokkeliin. Sokkelikannakkeet ja kiinnitystarvikkeet saatavana lisätarvikkeina.

Kesäasennossa VESITASKU kerää sadevedet talteen. Säiliön täytyttyä ylivuotovesi menee ylivuotoputkeen, josta se on ohjattavissa esimerkiksi sadevesiviemäriin.

VESITASKUN alaosassa olevasta hanasta on kasteluvesi helppo ottaa käyttöön. Hanassa on liitin 22 mm kasteluletkulle.

Syksyllä ennen pakkasten tuloa VESITASKU tulee tyhjentää ja asettaa talviasentoon. Talviasentoon VESITASKU saadaan kääntämällä kantta vaakatasossa 180 astetta. Silloin vedet ohjautuvat suoraan ylivuotoputkeen ja säiliö pysyy tyhjänä.

20144_38954.jpg
Huomio

Huomio

VESITASKUN edut:

  • Kastelu kätevää letkulla tai kastelukannulla
  • Tyylikäs, suomalainen tuote
  • Perustukset kuivana ylivuotoveden ohjauksella
  • Ei talvisäilytysongelmia
  • Turvallinen lapsille
  • Sopii uusiin ja vanhoihin taloihin
  • Voidaan sijoittaa myös ulkorakennusten seinustalle!

Vesitaskun tilavuus on 190 litraa.

Sillä kastelet jo kasvejasi ja peset käsiäsi monet kerrat!

Rakentaja.fi verkkokaupasta saatavissa kaikki VESITASKU-tuotteet

VESITASKUN voit tilata haluamiesi lisävarusteiden kera. Rakentaja.fi verkkokaupasta on saatavilla myös valkoinen verhoilulevy kiinnikkeineen sekä seinäkiinnitykseen sopiva kannakesarja kiinnityspultteineen. Lisävarusteet toimitetaan VESITASKUN tilauksen yhteydessä; yhdessä lähetyksessä.

Tilaa Vesitasku Rakentaja.fi verkkokaupasta

Sadeveden talteenotto on helppoa Vesitaskulla, joka istuu sekä maisemaan että seinään!
Sadeveden talteenotto on helppoa Vesitaskulla, joka istuu sekä maisemaan että seinään!

VESITASKU eri väreissä

Vesitaskun muotoilussa on otettu huomioon tyylikäs ulkonäkö. Vesitaskua on saatavilla kolmea eri väriä: Grafiitti, ruskea ja harmaa. Erikseen saatavalla verhoilulevyllä teet VESITASKUSTA taloosi sopivan. Halutessasi voit maalata verhoilulevyn tai painattaa siihen haluamasi kuvion, rajana vain mielikuvitus. Vakioväri on valkoinen.

VESITASKU on saatavissa kolmessa värissä: grafiitti, ruskea ja vaaleanharmaa.
VESITASKU on saatavissa kolmessa värissä: grafiitti, ruskea ja vaaleanharmaa.

VESITASKUN verhoilulevy

Erikseen saatavalla verhoilulevyllä viimeistelet Vesitaskusta taloosi sopivaksi. Halutessasi voit maalata verhoilulevyn tai painattaa siihen haluamasi kuvion, rajana vain mielikuvitus. Verhoilulevyn vakiovärit ovat harjattu teräs ja valkoinen. Sen lisäksi verhoilulevy on myös maalattavissa juuri sen väriseksi kuin itse haluat.

VESITASKUN verhoilulevyn väriksi voi valita valkoisen tai harjatun teräksen.
VESITASKUN verhoilulevyn väriksi voi valita valkoisen tai harjatun teräksen.
Huomio

Huomio

Tilaa Rakentaja.fi verkkokaupasta!

Tyylikäs ja moderni sadevesisäiliö Vesitasku, verhoilulevyt ja kannakesarjat löytyvät Rakentaja.fi verkkokaupasta
Tutustu - ja tilaa VESITASKU omaan puutarhaasi!

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20235_78182.jpg
Luo oma hyötypuutarhasi ja kruunaa se kasvihuoneella
Naapurin vihreyttä ja punaisia tomaatteja pursuava kasvihuone saa haaveilemaan omasta kasvihuoneesta. Ennen huoneen hankkimista kannattaa tutustua tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja suunnitella kasvihuoneelle sopiva paikka tontilla. Kasvihuoneen rakentamisesta ja sijoittamisesta on olemassa rakennusvalvontaan liittyviä määräyksiä.
20237_82619.jpg
Viikon kysymys: Miten estetään mullan valuminen?
Minulla on angervopensas kadun laidalla. Se on pienen (noin 1 m) rinteen päällä. Mullat valuvat kadulle ja pensaiden juuret paljastuvat ja osa jo kuivunut/katkennut. Miten saisin "sidottua" mullan? Joku helpompi niksi, en voi eläkeläisenä sijoittaa suuria summia.
20112_24372.jpg
Huonekasvit - trooppiset sopeutujat
Yllättävän monet tutuista huone- ja parvekekasveistamme ovat alunperin kotoisin eksoottisista maista, jotka sijaitsevat trooppisella vyöhykkeellä.Lue lisää huonekasveista...
20241_83370.jpg
Millaisia kasveja voisi laittaa rinteeseen? Asiantuntija vastaa
Naapurin tontti on noin metrin korkeammalla kuin omamme. Raja on pengerretty jyrkäksi rinteeksi, joka on mursketta. Haluaisin rajalle joitain kasveja myös näkösuojaksi. Paikka on aurinkoinen ja kuuma. Ehdotuksia?
20157_43980.jpg
Kasvata yrttejä - tuoretta makua ruokiin!
● Kylvä yrtit vähäravinteiseen kylvö- tai yrttimultaan. Peitä siemenet ohuella hiekka- tai vermikuliittikerroksella. Älä peitä niiden yrttien siemeniä, jotka tarvitsevat itämiseen valoa. Jätä esimerkiksi basilikan siemenet peittämättä.Lisää tietoa:Yrtit ja maustekasvitYrttien kasvatusYrtit ja maustekasvit KasvikortistossaMyös Keskustelupalstalla paljon asiaa!
202211_79948.jpg
Omenapuusta lähtee kuori? Asiantuntija vastaa
Meidän n. 25-vuotiaasta omenapuusta on lähtenyt kuorta ja aivan maan pinnan tasolla näyttää osa rungosta "kuluneen" pois. Koko rungon osuus ei ole maan sisällä, on kuin joku olisi kalvanut osan pois rungosta. Puu vaikuttaa muuten olevan kunnossa ja kukkii hyvin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton