• Etusivu
  • Ajankohtaista

Kasvinsuojeluainelainsäädäntö uudistui - ammattikäyttäjät koulun penkille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 08.04.2015
9_P_83207.jpg

Kasvinsuojelulainsäädäntö uudistui 2011 ja lain muutokset koskevat ammattimaista kasvinsuojeluaineiden käyttöä. Uuden kasvinsuojeluainelain mukaan kasvinsuojeluaineita koskeva tutkintovelvoite koskee kaikkia kasvinsuojeluaineiden ammattikäyttäjiä. Uusi kasvinsuojeluaineita koskeva tutkinto tulee suorittaa viimeistään 26.11.2015 mennessä ja se uusitaan viiden vuoden välein.

Kasvinsuojelututkinto koskee laajasti viheralalla työskenteleviä. Kaikkien viheralan ammattilaisten, jotka käyttävät, osallistuvat kasvinsuojeluaineiden käytön suunnitteluun tai niiden myyntiin tulee suorittaa tutkinto määräaikaan mennessä. Tämä koskettaa varsin laajasti mm. seurakuntia, kaupunkien puistotoimea, viherrakentajia, golf- ja urheilukenttiä, kiinteistönhoitajia ja puutarhamyymälöitä.

Tämän koulutuksen kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu kasvinsuojeluaineiden käyttäjien ohella töiden tilaajille, valvojille, työnjohdolle ja suunnittelijoille.

Vuoden 2015 päivämäärät ja paikkakunnat:

Huhtikuu:
• 17.4. Rajamäki

Toukokuu:
• 8.5. Kouvola

Kesäkuu:
• 5.6. Rajamäki

Elokuu:
• 21.8. Rajamäki

Syyskuu:
• 11.9. Järvenpää
• 25.9. Rajamäki

Lokakuu:
• 23.10 Rajamäki

Marraskuu:
• 27.11. Rajamäki

Huomio

Huomio

Ohjelma

8.30 Kahvi ja ilmoittautuminen

9.00 Aamupäivän koulutusaiheet

  • Uuden lainsäädännön keskeiset vaatimukset

  • Kasvinsuojeluaineiden aiheuttamat riskit ympäristöön viheralueilla sekä niiden hallinta

  • Kasvinsuojeluaineiden aiheuttamat vaarat ja terveysriskit sekä niiden hallinta

  • Integroidun torjunnan yleiset periaatteet viheralueilla sekä ryhmätyö aiheesta

11.45 Lounas

12.30 Iltapäivän koulutusaiheet

  • Kasvinsuojeluaineiden säilytys ja valvonta

  • Kemiallisen torjunnan onnistuminen viheralueilla

  • Laittomat ja väärennetyt kasvinsuojeluaineet

  • Kasvinsuojeluaineiden pistekuormituksen vähentäminen ja levitysvälineet viheralueilla

14.30 Kahvi

15.00 - 16.00 Kokeen suorittaminen

  • Tuntikoe

  • Kokeen tulokset ja koulutustilaisuuden päätös

PAIKKOJA RAJOITETUSTI!

Kouluttaja:Pertti Rajala (Kasvinsuojeluseura)

Hinta: 250 € (+ alv)

ILMOITTAUTUMISET KOULUTUKSIIN TÄSTÄ
Valitse haluamasi koulutus ja täytä lomakkeeseen muut tiedot.

Lisätiedot: koulutusvastaava Timo Rinkinen, 050 436 5227, timo.rinkinen@tts.fi

Järjestämme räätälöityjä koulutuksia ympäri Suomen. Kysy tarjous. Myös toiveita muualla järjestettävistä koulutuksista otetaan vastaan.

Tällä hetkellä on tarjolla mm. koulutuksia:

  • 11.-14.5. ja 18.-20.5. KUKKASIDONTAkurssi, Lohja

Täydennyskoulutuskalenteri löytyy tästä

TTS-Kehitys Oy
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20118_27452.jpg
Yrittäjäksi viheralalle?
TTS tarjoaa monipuolisesti puutarha-alan kursseja. Valikoimasta löytyy niin lyhyempiä kursseja kuin pidempiäkin koulutuksia. Tarjolla on myös erilaisia korttikoulutuksia. Tällä hetkellä ajankohtainen kurssi on esimerkiksi Yrittäminen viheralalla.Tutustu koulutuskalenteriin
20118_27452.jpg
Hanki työturvallisuuskortti!
TTS tarjoaa monipuolisesti puutarha-alan kursseja. Valikoimasta löytyy niin lyhyempiä kursseja kuin pidempiäkin koulutuksia. Tarjolla on myös erilaisia korttikoulutuksia.Työturvallisuuskortti on kehitetty yhteisten työpaikkojen turvallisuuden parantamiseksi. Työturvallisuuskortin saanti edellyttää työturvallisuuskurssin hyväksyttyä suorittamista. Kortti on voimassa viisi vuotta.Tutustu koulutuskalenteriin
20136_35313.jpg
Puutarhurista unelma-ammatti
Marjo Huovila ja Nanna Zitting opiskelevat TTS:ssä puutarhatalouden perustutkintoon, suuntautumisena kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelma (puutarhuri). Marjo on kokopäiväinen opiskelija ja opiskelee tutkintoon omaehtoisessa koulutuksessa, Nanna puolestaan opiskelee oppisopimusopiskelijana.TTS:n Puutarha-alalla on mahdollisuus opiskella ja suorittaa tutkinto tai osatutkinto perus-, ammatti- ja erikoisammatti tasoilla.Tutustu puutarha-alan koulutustarjontaan
20236_82340.jpg
Heinäkuun vinkit
Kesäkuukausista keskimmäinen, heinäkuu, on yleisesti vuoden lämpimin kuukausi pohjoisella pallonpuoliskollamme. Heinäkuussa Suomen luonto saavuttaa kesän kasvunsa huipun ja alkaa pian tämän jälkeen valmistautumaan syksyyn. Heinäkuussa on usein lämmintä ja kosteaa; kuurosateet ja ukkosmyrskyt ovat tavallisia Etelä- ja Keski-Suomessa – iltapäivisin lämpötilat kohoavat ainakin jossain päin Suomea hellelukemille. Lapin yöttömät yöt jatkuvat kuun lopulle saakka, mutta eteläisemmässä Suomessa huomaa jo öiden pimenemisen.
20189_54520.jpg
Uusi, vaikuttava Amos Rex -taidemuseo Helsingissä tuo taidetta myös pihoille
Vaikuttava Amos Rex -taidemuseo Helsingissä tuo taidetta myös pihoille. Uniikki kohde on saanut paljon kansainvälistäkin huomiota; mm. BBC ja The Guardian ovat näyttävästi nostaneet kokonaisuutta esille. Museo sijaitsee enimmäkseen maan alla ja museon katot eli Lasipalatsin aukiolle nousevat kumpareet kutsuvat ohikulkijoita kiipeilyyn ja tallusteluun. Kumpareiden upeat ja näyttävät pinnat on suunnitellut arkkitehti Asmo Jaaksi ja aukion betonikivet on valmistanut Rakennusbetoni- ja Elementti Oy tilaustyönä ja yksinoikeudella tähän kohteeseen!
20124_30315.jpg
Näin perustat kukkaniityn - OSA 5/5
OSA 5: Kukkaniityn hoitoVaikka kauniina kukkiva niitty onkin helppohoitoinen esimerkiksi leikattavaan murmikkoon verrattuna, niin kyllä sekin kaipaa säännöllistä huolenpitoa. Niittyä tulee niittää ja niittojäte kerätä pois. Näin se käy:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton