• Etusivu
  • Ajankohtaista

Sähkötoiminen monitoimityökalu puutarhakäyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Robert Bosch Oy / Työkalut
Päivitetty 12.05.2017
20165_46600.jpg

Boschin AMW 10 on ensimmäinen sähkötoiminen monitoimityökalu puutarhakäyttöön. Se on trimmeri, pensasleikkuri ja korkean paikan oksasaha yhdellä kertaa ja sisältää näin kolme puutarhanhoidossa vaadittavaa tärkeää toimintoa yhdessä ja samassa laitteessa.

AMW 10:n ytimen muodostaa voimakas 1 000 watin käyttöyksikkö, joka takaa erinomaisen tehon joka käyttökerralla. Siinä on yksilöllisesti säädettävissä oleva kahva, joka voidaan mukauttaa erilaisiin tehtäviin ja erikokoisille henkilöille sopivaksi. Tästä huolimatta laitteen pituus on kuitenkin vain noin yksi metri ja koukun ansiosta se on helppo ripustaa pois tieltä, kun sitä ei tarvita.

Työkalujen kiinnittäminen käyttöyksikön varteen sujuu vaivattomasti vain kolmessa vaiheessa: löysää säätöruuvi, aseta työkalu varteen, niin että se napsahtaa paikalleen, sulje säätöruuvi. Muuta ei tarvita: trimmeri, pensasleikkuri ja korkean paikan oksasaha ovat taas käyttövalmiit.

Trimmerillä viimeistelty nurmikko

Trimmerityökalulla varustettuna AMW 10:n pituus on noin 1,70 metriä ja paino 5,5 kiloa. Laitteen taivutettu varsi ja toimitukseen sisältyvä olkahihna helpottavat työskentelyä. Sen 3,5 millimetriä paksut muoviterät ovat erittäin pitkäikäiset ja leikkaavat nurmikon erityisen siististi. Leikkausjäljen halkaisija on jopa 36 cm, mikä saa työt edistymään ripeästi.

Pensasaita siistiksi ilman tikkaita

Pensasleikkurin terän pituus on 43 cm ja hammasväli 15 mm. Kun se on asetettuna käyttöyksikköön, laitteen kokonaispituus on noin 2,30 metriä. Terää voi kääntää täydet 180 astetta, mistä johtuen se voidaan mukauttaa täydellisesti kulloiseenkin työtilanteeseen. Näin on esimerkiksi mahdollista leikata korkeamman pensasaidan vaakasuora yläpinta ilman tikapuille nousemista.

20165_46601.jpg

Helppo ja nopea oksien leikkuu

Korkean paikan oksasahatyökalu on ketjusaha, jonka leikkauspituus on 25 cm. Se voidaan kiinnittää joko suoraan käyttöyksikköön tai ylimääräiseen pidennyskappaleeseen. Laitteen pituus ilman pidennyskappaletta on 2,10 metriä, pidennyskappaleen kanssa 2,80 metriä. Laite toimii korkealla ketjunopeudella, kaksitoista metriä sekunnissa. Automaattinen voitelujärjestelmä takaa, että ketjulta ei milloinkaan lopu öljy.

Varren päässä olevien koukkujen ansiosta voidaan kaikki kolme työkalua ripustaa syrjään yhtä helposti kuin itse käyttölaite. Trimmerin muoviterät ja korkean paikan oksasahan terä ja ketju sisältyvät Boschin lisävarustevalikoimaan.

Monitoimityökalut sekä muut puutarhatyökalut löydät verkkokaupasta!

Robert Bosch Oy / Työkalut
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.
20226_45906.jpg
Lehtipensasaidan leikkaaminen
Istutusleikkaus tehdään aina keväällä joko istutuksen yhteydessä tai syksyllä istutetuille taimille seuraavana keväänä. Piiskataimet leikataan noin 10 sentin korkeudelta ja haaroittuneet aitataimet 2–3 silmun päältä. Tarkoituksena on saada taimet haaroittumaan mahdollisimman alhaaltaja näin aidasta tulee tiheä alhaalta saakka. Myös vapaasti kasvavan aidanteen taimet leikataan samalla tavoin. Jos astiataimi on hyvin haaroittunut alhaalta asti, sitä ei tarvitse leikata.
20084_10429.jpg
Todellista kierrätystä oksasilppurilla
Pieneltäkin tontilta kertyy yllättävän paljon risuja, oksia ja vanhoja perennaversoja, jotka kannattaa hyödyntää. Oksasilppua voi puutarhassa käyttää sekä kateaineena että kompostikuivikkeena.Istutusalueen katteena se pitää rikkaruohoja kurissa, suojaa pintamultaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Näin maan kosteus pysyy tasaisempana ja kastematojen ja muiden hyödyllisten pieneliöiden toiminta helpottuu. Katteella saadaan pihaan tietysti myös visuaalista arvoa: sillä voi päällystää pienet polut, se siistii mainiosti mm. koristepensaiden alustat, on kaunis ja luonnollinen seuralainen havupensaille ja -puille ja pitää mm. mansikkakasvustot siistinä.Lehtipuuhake on mainio raaka-aine kompostiin: se pitää massan sopivan ilmavana, tasaa kompostin kosteusoloja ja kiihdyttää mikrobitoimintaa. Havupuuhake taas on parhaimmillaan katteena.
202211_80276.jpg
Mansikantaimet autotallissa talven yli? Asiantuntija vastaa
Minulla olisi tänä keväänä istutetut mansikat tehneet paljonkin rönsyjä (on jäänyt leikkaamatta, osin tarkoituksellakin). Tarkoitus olisi ensi keväänä rakentaa uusi mansikkapenkki, jonne siirrän nuo taimet nykypenkistä. Sinne mahtuu paljon enemmän mansikoita, joten ajattelin josko noista rönsyistä kasvattaisi uusia mansikantaimia.Talvi kuitenkin tulee, joten mietin, että onko mahdollista kasvattaa ja säilyttää noita mansikanrönsytaimia talven yli lämpimässä autotallissa? Siellä on ylläpitolämmityksellä noin +10 °C koko talven yli, välillä enemmän, jos sinne menen työskentelemään jotain. Ajatus siis on, että leikkaisin nyt syyskuun aikana nuo rönsyt pois, istuttaisin ne taimipurkkeihin ja pitäisin jossain autotallin hyllyllä talven yli, kastelisin välillä tarpeen mukaan. Keväällä sitten istuttaisin nämä uuteen mansikkapenkkiin.Onko tuhoontuomittu ajatus vai onnistuuko "autotallikasvatus" ?
2308_449370055_201311195141.jpg
Tee itse tuikkulyhtyjä - ja anna vaikka lahjaksi
Kauniiksi päällystettyjä lasipurkkeja voi käyttää tuikkulyhtyinä ja erilaisina säilytyspurkkeina. Koristellut lasipurkit soveltuvat kynien, askartelutarvikkeiden tai vaikka makaronien säilytykseen. Niitä voi käyttää maljakkoina ja toki niihin voi päällystämisen jälkeenkin säilöä syksyn satoa.Tuikkulyhdyt ovat erityisen näyttäviä ryhminä ja niitä voi ripustaa kauniiksi kokoelmaksi myös puutarhaan. Kynttilän kaveriksi lyhtyihin voi laittaa koristekiviä tai -hiekkaa. Kiva lahja syntyy itse tehdystä tuikkulyhdystä ja kauniilla paperilla päällystetystä tulitikkurasiasta yhdessä.Ps. Lyhtyyn voi kynttilän sijasta laittaa myös jouluvalosarjan tai led-kynttilän. Turvallisuussyistä led-kynttilää kannattaa käyttää etenkin pienemmissä lasipurkeissa. Pienellä suuaukolla olevassa lasipurkissa lämpö nimittäin nousee nopeasti ja siksi aina on olemassa räjähdysvaara. Myös parafiini- ja steariinikynttilät leimahtavat helposti lämmön noustessa.
20236_78239.jpg
Anopin ikkunalla: Gloksinia
Gloxinia eli suppilokukka on helppohoitoinen mukulakasvi, joka ilmestyy kauppoihin yleensä keväällä. Siitä on lukuisia jalosteita, joiden kukkien väri vaihtelee valkoisesta siniseen, punaiseen ja purppuraan sekä niiden yhdistelmiiin. Tarjolla on myös lajikkeita, joiden kukat ovat pilkullisia, juovikkaita, kerrannaisia ja hyväntuoksuisia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton