• Etusivu
  • Rakentaminen

Persoonalliset lahjapaketit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.02.2024
201511_44870.jpg

Pakkauspaperi (ja joulukoristeeet) uusiokäytössä

Harmittaako ostaa kaupasta joka vuosi uutta lahjapaperia, joka kaiken lisäksi menee heti käytön jälkeen suoraan sekajätteeseen? Ekologisempaa onkin hyödyntää kierrätysmateriaaleja - ja lopputuloksena onkin taatusti persoonallisia, kauniita lahjapaketteja (joita tuskin malttaa avata!)

Sopivia materiaaleja lahjojen paketoimiseen ovat esimerkiksi kukkapaperit, voima- ja pakkauspaperit, tapetinpalat, vanhojen kirjojen sivut jne. Foliolla saat juhlavaa tunnelmaa vaikka häälahjaan - ja jopa sanomalehden sivuihin voi lahjan kääräistä! Esimerkiksi sarjakuvasivut ovat hauskoja ja toki lahjan voisi kääräistä vaikkapa sisältönsä mukaan sisutus-/pukeutumis-/matkailuvinkkejä tarjoaviin sivuihin...

Lahjan voi kääräistä paperin sijasta myös kankaaseen. Esimerkiksi kaunis retrokangas innokkaan ompelijan lahjan kääreenä on taatusti osa lahjaa ja tulee myös hyödynnettyä. Myös useampia käyttökertoja kestävät kankaiset (ja paperisetkin) lahjapussit ovat vihreämpi valinta.

Pakettien koristelussa voi antaa mielikuvituksen laukata vapaasti. Papereihin voi leimata kuvioita ja koristeina käyttää luonnonmateriaaleja. Erilaisia nauhoja, naruja ja nyörejä voi käyttää melkein loputtomasti uudelleen. Pakettikortit voi askarrella vanhoista korteista, pakkauskartongista tai vaikka koivun kaarnasta tai pipareista!

<p data-block-key="4z0db">Tapetinpalat kääreenä - ja katsohan myös nauhat!</p>
Tapetinpalat kääreenä - ja katsohan myös nauhat!

Jo lahjaa valitessa...

Jo lahjoja ostaessa kannattaa miettiä, mitä lahjansaaja todella toivoo tai tarvitsee. Turhan kapistuksen ostaminen uutena on ikävin vaihtoehto, joten pieni pohdinta on aina paikallaan. Onko aina myöskään pakko ostaa uutta vai voisiko vähän käytetty ja kestäväksi todettu tavara tai lelu olla jopa parempi vaihtoehto kuin uusi? Kukaan ei esimerkiksi kiellä kääräisemästä lapsen pakettiin vintiltä löytynyttä äidin vanhaa nukkekotia tai isän vanhaa junarataa! Moni aikuinen ilahtuu myös keräilyharrastuksensa mukaisista löydöistä...

Nostalginen lahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea, on esimerkiksi hänen syntymävuotensa vuosikirjasta "Mitä Missä Milloin"-sarjasta, joka irtoaa kirppikseltä yleensä muutamalla eurolla. Myös aineettomat lahjat, kuten erilaiset lahjakortit, ovat saajalle yleensä mieluisia. Lahjakortin voi askarrella myös itse ja tarjota sillä apua vaikka lapsenhoito-, siivous- tai hartiajumitusongelmaan.

<p data-block-key="v4gu4">Lahjalöytöjä kirpputorilta (tai omista varastoista)</p>
Lahjalöytöjä kirpputorilta (tai omista varastoista)

...ja lahjaa saadessa!

Omia lahjoja avatessa kannattaa suurimmat lahjapaperiarkit, kauniit rusetit ja pakettinarut jemmata seuraavaa käyttötarvetta varten. Myös pakettikortteja sekä joulu- yms. kortteja pystyy hyödyntämään, joten tallenna nekin tulevia paketointitarpeita odottamaan!

<p data-block-key="nrhxy">Vanhoja kukkapapereita kierrätysnauhoin ja koristein</p>
Vanhoja kukkapapereita kierrätysnauhoin ja koristein
Rakentaminen
ekologisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20214_70218.jpg
Puun uudet pintakäsittelyt -innovaatiokilpailu: voittaja kehitti haastajan punamullalle
Siparila Oy:lle toteutetun hackathon-kilpailun voittajan kehittämä tuote on sinisoija, joka on soijatutkimukseen perustuva vaihtoehto punamullalle.
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.
keltapuseroinen henkilö pitää pientä puista taloa käsisään
Taloyhtiön turvallisuus ja energiatehokkuus: Asiantuntijan neuvot
Turvallisuus ja energiatehokkuus ovat taloyhtiön hallinnan kulmakiviä. Ne eivät ainoastaan suojaa asukkaita ja omaisuutta, vaan myös edistävät kestävää kehitystä ja taloudellista säästöä. Tässä artikkelissa kokoamme yhteen taloyhtiön turvallisuuden ja energiatehokkuuden oivallukset, jotta voit helposti päivittää taloyhtiösi turvallisuus- ja energianhallintastrategiat.JTK-Sähkön asiantuntija-artikkelit tarjoavat syvällistä tietoa ja käytännön vinkkejä näiden tärkeiden teemojen ympäriltä. Olipa kyseessä sähköautojen latausinfrastruktuurin kustannustehokas toteutus, palovaroittimien uusimmat säädökset, tai energiahukan kartoitus, löydät artikkelista ratkaisut, jotka auttavat taloyhtiötäsi pysymään askeleen edellä.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.
20237_82497.jpg
Saako jäniksen syömästä puusta vielä satoa? Asiantuntija vastaa
Jänikset pääsivät syömään viime syksynä istutettuja omenapuita, ei ympäri, ehjää kuorta jäi. Syötyihin kohtiin laitoin haavasuojaa. Nyt puut kasvavat vain alhaalta, ylhäällä oli keväällä silmut, jotka nyt kuivuivat, uutta hyvää kasvua on aivan alhaalla tyvessä. Kannattaako puut säästää? Voiko puusta tulla vielä hyvin kasvava, satoa tuottava puu?
20203_63697.jpg
Ja paras pääsiäisruohon kylvöalusta on...
Pääsiäinen tulee ja joka vuotinen ruohon kylväminen. Toisena vuonna onnistuu, toisena ei – yleensä ei. Usein tulee myös uusia vinkkejä siitä, mihin kylvää rairuohot trendikkäästi. Tänä vuonna päätin kokeilla 5 eri kasvualustaa ja missä alustalla saisin ruohon itämään ja kasvamaan parhaiten.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton