• Etusivu
  • Kasvillisuus

Ystävänpäivätarjous Puutarha.net -jäsenille!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.02.2016
6_P_90947.jpg

* Kaikki siemenet tarjoushintaan *

Ystävänpäiväsunnuntaihin 14.2.2016 saakka Rakentaja.fi verkkokaupassa ovat KAIKKI siementen annospussit vain 2 €/pss (normaalisti 3 €/pss) sekä KAIKKI niittysiemenseokset 10 €/pss (normaalisti 12-15 €/pss). Tee tilauksesi nyt entistä edullisemmin ja pääset pian kylvöpuuhiin!

Tutustu verkkokaupan siemenvalikoimiin...

Kiitos Suomen Niittysiemen Oy - ja hyvää ystävänpäivää 14.2 kaikille!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20199_59958.jpg
Voiko ketokatolla vähentää ilmastonmuutosta?
Ketokatolla (arkikielessä viherkatto) saa aikaan monenlaista hyötyä ja huvia. Mm. näin kevätkesän ollessa valloillaan ja sään muuttuessa alinomaa, hulevesien hallinta helpottuu kun valuntahuiput pystytään hillitsemään jo katolla. Ketokaton avulla veden valunta viivästyy ja kokonaissadannasta jopa kaksi kolmasosaa pidättyy veden imeytyessä ketokattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan. Lue lisää hulevesien hallinnasta täältä.Ja onhan ketokatto kaunis, hyödyllinen ja luonnollisen näköinen, eikö sinustakin?
20102_20434.jpg
Suosikkeina perunat ja sipulit
Hyvää perunaa pidetään tasokkaan ravintolan mittarina maukkaan leivän ja laadukkaan kahvin lisäksi. Perunasta kannattaa pitää huoli myös kotikeittiössä. Nyt on perunakulttuurissa edetty jo niin pitkälle, että kaupan valikoimista on ilo poimia erilaisia perunalajikkeita eri tarkoituksiin. Valinnanvara sipuleiden kohdalla palkitsee niin ikään. Pidä perunoita ja sipuleita kotona aina noin viikon tarve: perunat kylmäsäilytykseen ja kuivatut sipulit huoneenlämpöön.
20234_81543.jpg
Kaktuksen kasvatus? Asiantuntija vastaa
Löytyisikö kuvan kaktukselle virallinen nimi? Se lienee opuntia-sukua.Tuhosin kasvin ja kaduin. Minkäköhän arvoinen se oli? Otin talteen oksat, joita olen nyt istuttamassa. Onko toivoa, että istokkaista voisi syntyä kuvan mukainen runko?
20237_79193.jpg
Elokuun vinkit
Lomakausi lähestyy monilla loppuaan ja pian palaavat myös koululaiset ja opiskelijat luokkahuoneisiinsa. Elokuu on viimeinen kesäkuukautemme, mutta onneksi se on kuitenkin myös toiseksi lämpimin. Vielä on siis kesää jäljellä!
20115_26026.jpg
Miten eroon sammaleesta?
Pihanurmikossa kasvaa ruohoa tupsu siellä, toinen täällä – mutta sammal kyllä viihtyy mainiosti. Miten sammalesta pääsisi eroon?Sammal valtaa nopeasti paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta oikein menesty. Sammal viihtyy varjoisessa paikassa, tiivistyneessä sekä happamassa maassa. Usein maa on myös liian kosteaa ja ravinneköyhää. Valo-olosuhteita harvemmin voi parantaa, mutta muulla tavoin nurmikon kasvuolosuhteita voidaan pyrkiä parantamaan. Kun nurmikko voi hyvin, niin sammal ei sille elintilakilpailussa pärjää.
20218_72009.jpg
Väriä syksyyn villiviinillä ja tädykkeillä
Villiviinien (Parthenocissus) lehdistö punertuu varhain syksyllä. Ensimmäiset merkit tulevasta ruskasta näkyvät jo elokuun puolivälissä valoisilla seinustoilla Etelä-Suomessa. Lehdistöstä tulee leiskuvan punainen jopa sateisina syksyinä, jolloin monien muiden lajien lehdet ränsistyvät.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton