• Etusivu
  • Kasvillisuus

Raikas, maidoton, munaton ja vegaaninen tuorekakku maistuu kaikille

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.08.2021
20218_71949.jpg

Onko sinulle tulossa ruokarajoitteisia vieraita tai onko perheessäsi tarvetta maidottomalle, munattomalle tai esim. vegaanille ruualle ja leivonnaisille? Tämä kakku pelastaa monessa tilanteessa. Raikas tuorekakku sopii nimittäin kaikille. Kokeile, ylläty ja ihastu!

Raikas tuorekakku

Kokonaisvalmistumisaika: 4 h 50 min (sis. valmistelun 50 min), 1 kakku (halkaisija 20 cm)

Tuorekakku on maidoton, munaton ja vegaaninen eli sopii moniin tilanteisiin tarjottavaksi, jos porukassa on ruokarajoitteisia. Voit käyttää kakun koristeluun kauden tuoreita marjoja ja yrttejä sekä syötäviä kukkia. Myös sulatetut pakastemarjat sopivat kakun päälle mainiosti.Muistathan, että käyttäessäsi kakkuun pakastemarjoja, niiden tulee sulaa huoneenlämpöön, koska pakastemarjat jähmettävät täytteen liian aikaisin. Jos näin pääsee käymään, lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrossa.

Mitä tarvitset?

Pohja
1 dl kuivattuja viikunoita
1 banaani
2 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½ dl kookosöljyä
1 tl kardemummaa

Täyte
2 dl cashewpähkinöitä
3 dl punaherukoita ja vadelmia
1 ½ dl kookossokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
⅓ tl ruususuolaa
1 dl kaakaovoita pieninä paloina tai raasteena (75 g)
1 dl kookosöljyä (100 g)

Pinnalle
viikunapaloja, kookoslastuja, vadelmia, punaherukoita, mustikoita, tuoreita yrttejä, syötäviä kukkia

Vinkki
Tähän tuorekakkuun sopivat mainiosti punaherukat, jotka helpolla jäävät käyttämättä leivonnassa.

Punaherukat sopivat moniin leivonnaisiin.
Punaherukat sopivat moniin leivonnaisiin.

Valmistusohje:

  1. Liota ennakkoon täytteeseen tulevia cashwepähkinöitä kipossa runsaassa vedessä yön yli tai ainakin 2 tunnin ajan.
  2. Valmista pohja. Mittaa viikunat ja banaanit monitoimikoneen kulhoon ja hienonna, lisää hiutaleet ja sekoita ne joukkoon. Lämmitä kookosöljyä sen verran, että voit kaataa sen juoksevana massaan. Mausta kardemummalla. Surrauta vielä kaikki tasaiseksi tehosekoittimella. Vuoraa sydänkakkuvuoka tai muu irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
  3. Valmista täyte. Valuta liotusvesi pois cashewpähkinöistä ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon marjat (jos jäisiä, sulatetut) ja kuivat aineet massaan ja sekoita monitoimikoneessa kaikki tasaiseksi. Sulata kaakaovoipalat tai -raaste lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi. Lämmitä myös kookosöljyä sen verran, että se muuttuu juoksevaksi. Lisää nämä juoksevat aineet monitoimikoneen kulhossa olevaan massaan ja anna käydä, kunnes seos on sileää. Kaada täyte heti pohjan päälle kakkuvuokaan.
  4. Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
  5. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele ennen tarjoilua runsain koristein: tuoreilla marjoilla, yrteillä, syötävillä kukilla ja muilla kakun raaka-aineilla. Jos kaikki kakku ei tule syötyä kerralla, säilytä kakkua jääkaapissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20238_82974.jpg
Syyskuun kasvit aroniat ja piiskut
Kesän vehreys vaihtuu syksyn väri-iloitteluun. Oman osansa siihen antavat keltaisena loistava piisku ja punaisen sävyissä hehkuva aronia.
20223_77440.jpg
Vanhan nurmikon hoito
Vanha nurmikko kaipaa muutakin hoitoa ja huolenpitoa kuin satunnaisen ruohonleikkauksen.Keräsimme listan huoltotoimenpiteistä, joita toistamalla pihanurmikon saa voimaan ja näyttämään hyvältä. Myös retuperälle jääneen pihanurmen pelastaminen on mahdollista.
Nainen möyhii kompostoria talvella
Kompostointi onnistuu paukkupakkasillakin
Pitkään jatkunut pakkaskausi saattaa hyydyttää kotikompostorin. Koska keittiöstä biojätettä syntyy päivittäin, on tärkeää, että kompostoria pystyy käyttämään vuoden ympäri. Jäätyneeseen kompostoriin ei kannata kaataa kuumaa vettä. Paras herätyskeino on lämmin vesi kanisterissa.
202310_83235.jpg
Käytännön vinkkejä huonekasvien kasteluun
Roikkuvatko huonekasvisi lehdet? Onko huonekasvisi nuutunut? Tiedätkö millainen on huonekasvisi kasvutapa? Nappaa tästä vinkit huonekasvien kasteluun.
20218_71760.jpg
Pihasuunnittelu kaipaa joskus apua: mitä, mihin, miten?
Joskus itseltä loppuvat ideat kesken, kun miettii oman pihan laittamista. Mitä pitää ottaa huomioon, mitä tälle pihalle voi tehdä, mitä sinne mahtuu, miten tehdä pihasta helppohoitoinen ja mitkä kasvit siellä yleensä viihtyvät? Piha tarjoaa meille paljon, jos osaamme ottaa huomioon kaiken pihaa suunnitellessamme. Siihen on tarjolla myös pihasuunnittelijan apua.
202311_18788.jpg
Kuusiaita on hyvä näkösuoja
Kuusen aitataimia on hyvä istuttaa syksyllä. Kuusi eristää hyvin ääntä ja sitoo pölyä ja muita ilman epäpuhtauksia. Kuusiaita on pitkäikäinen ja helppohoitoinen, sille riittää yksi leikkaus vuodessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton