Siirtonurmella helposti ja nopeasti


Aiemmin ajateltiin yleisesti, että siirtonurmea käytetään vain urheilukenttien ja firmojen edustusnurmia perustettaessa. Vasta muutamien viime vuosien ajan siirtonurmea on kysytty ja asennettu myös omakotitalojen pihoille. Yleisen elintason nousun myötä on alettu kiinnittää enemmän huomiota myös asumisympäristöön.

Vihervakka Oy on Pyötyän Riihikoskella toimiva yritys, jonka uusin tuote on siirtonurmi. Vuonna -97 alkanut tuotanto on vuosi vuodelta kasvanut.

Vihervakan siirtonurmen edut tavalliseen nurmikkoon perustuvat jo siirtonurmessa käyttävään siemenseokseen: Nurmikka-nata-seos on valittu parhaista, toisiaan täydentävistä lajikkeista, jotta samaan "pakettiin" on saatu talven-, poudan-, kulutuksen- ja leikkuunkesto-ominaisuudet.

  
 
Siirtonurmi on tiheä, rikkaruohoton, vahvajuurinen ja tasainen nurmimatto, jota on ilo katsella ja joka on isommankin kuluttajan tallusteltavissa kolmessa viikossa. Nurmirullaa on helppo käsitellä ja sen asentaminen on nopeaa.

Siirtonurmikko on edullisempi kuin uskoisikaan. Ajan säästön ja lopputuloksen varmuuden lisäksi säästöä syntyy reilusti mm. siementen, kylvökustannusten, nurmikon alkuhoidon (esim. työlään ja kalliin rikkaruohontorjunnan) työvaiheiden jäädessä pois.

Siirtonurmi sopii kaikkiin niihin paikkoihin, joihin yleensäkin nurmikkoa käytetään. Siirtonurmella voi korostaa tontin parhaita alueita, esimerkiksi sisääntuloa tai oleskelualueen ympäristöä. Näyttävä nurmikko muutenkin hyvin hoidetulla pihamaalla on kuin piste i:n päällä. Muita erinomaisia kohteita ovat kaltevat luiskat, joissa tavallinen kylvetty nurmikko ei tahdo sateiden jäljiltä pysyä. Kun nurminauha tapitetaan kiinni kasvualustaansa, ei ukkoskuuroista tarvitse suivaantua. Myös talven tuhoamat notkelmat voidaan helposti korjata siirtonurmella, ensin toki täytetään ja notko hyvällä kasvualustalla ja tiivistetään se tasaiseksi.

Jäsenillä on mahdollisuus pyytää siirtonurmesta tarjous: Yhteydenottopyyntö

 

Lyhyet ohjeetKasvualusta tehdään valmiiksi hyvissä ajoin ennen rullien saapumista pihalle: asennuksen pitää tapahtua vuorokauden sisällä toimituksesta.
  • Kasvualustan kerroksen paksuuden tulee olla vähintään 15-20 cm.
  • Multavaan maahan sekoitetaan karkeaa soraa 30-40 % ilmavuuden lisäämiseksi. Tämä vähentää merkittävästi nurmen sammaloitumista.
  • Kalkkia sekoitetaan kasvualustaan vajaa kilo/m2. Tämä parantaa nurmen poudan kestävyyttä, väriä ja etenkin pH-tasoa, jolloin maan ravinteet ovat hyödynnettävässä muodossa.
  • Pinta muotoillaan ja tiivistetään tasaiseksi, jottei vettä kerääviä painanteita pääse syntymään.

Asentaminen on mukavaa puuhaa. Valmista nurmea syntyy niin nopeasti, ettei naapuri tahdo silmiään uskoa.
  • Kasvualusta kastellaan nihkeäksi.
  • Nurmirullat levitetään tasaiseksi matoksi siten, että pääty ja sivusaumat tulevat aivan tiiviisti yhteen.
  • Lopuksi pinta jyrätään kevyesti ja kastellaan runsaasti (niin, että pohjamaakin kastuu kunnolla).
Kasteleminen on tärkeää: Nurmi ei saa päästä kuivumaan kahden viikon juurtumisajan aikana. Tänä aikana myös turhaa tallaamista tulee välttää, jotta juurtumisrauha on taattu.
 
 
Päivitetty
21.2.2007
Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma Media Finland Oy