• Etusivu
  • Hoitotyöt

Viiltosalaojitus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.06.2018
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Jos nurmikko ei läpäise lainkaan vettä sateiden aikana, vaan muuttuu mutakentäksi ja sitten kivikovaksi kuivana aikana, apukeinona voi yrittää viiltosalaojitusta; kaiva 20-30 cm syvät ja noin 5 cm leveät ojat, 1-1,5 metrin välein nurmikon kaatosuuntaan, ja täytä ojat seulotulla 4-8 mm:n hiekalla. Vesi virtaa ojia pitkin ja läpäisee ojan pohjan. Ojien jäljet katoavat vähitellen nurmikkoon.

Lue vanhan nurmikon hoidosta

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202111_73528.jpg
Koska on paras ajankohta vadelmapensaan lyhennysleikkaukselle?
Mihin vuodenaikaan olisi järkevää lyhentää jo loppusyksystä 3‒4 metriseksi venähtäneitä vadelmapensaita? Jos leikkaan syksyllä, ne venähtävät ylipitkiksi taas alkukesästä. Minua myös askarruttaa leikkausajankohdan vaikutus kasvin hyvinvointiin tai satoisuuteen.(Poistan vanhat satoa tuottaneet varret vasta, kun lehdet ovat varisseet maahan. Joskus olen katkonut vanhoja varsia talvellakin, ettei kevääksi jäisi niin paljon puutarhatöitä. Onko tällä vanhojen varsien poistoajankohdalla jotain vaikutusta?)
20_P_56146.jpg
Ilotulitteet ja ympäristö
Vuosi vaihtuu melkoisessa paukkeessa - ja katkussa. Onko ilotulituksesta jotain haittaa ympäristölle?Ainakin näin maallikosta vaikuttaa siltä, että vuoden vaihtuessa ja paukkeen lisääntyessä, myös suussa ja hengityselimissä maistuu ja tuntuu. Ruudinkatkuista ilmaa on ikävä hengittää ja se pistää yskittämään - ja maistuu ikävältä suussa... Mitä ilotulitteet oikein sisältävät, onko niistä jotain seurauksia ympäristöllemme - entä meille itsellemme?
20232_80784.jpg
Kukkapuutarhan kevät
Toukokuussa voi ulos ruukkuihin istuttaa kukkivia helmililjoja ja tulppaaneja. Ne kestävät pientä pakkasta ja tuovat väriä keväiseen pihaan. Myös orvokit sietävät kylmää ja niitäkin voi jo istuttaa ulos.
20216_70902.jpg
Katso millaisia hyönteishotelleja muilta löytyy ja nappaa vinkit omaasi
Miksi pitäisi rakentaa tai ostaa hyönteishotelli pörriäisille? Monet hyönteiset ovat erittäin hyödyllisiä luonnon ekosysteemille ja sitä kautta myös ihmiselle. Koska hyönteisten luonnolliset pesintä- ja talvehtimispaikat ovat vähentyneet kaupungistumisen ja muuttuneiden pihanhoitotapojen myötä, on tärkeää luoda näitä paikkoja hyönteisille. Hyönteishotellit tarjoavatkin luonnollisen pesimä- ja suojapaikan puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeille hyönteisille.
Goji-marjan poiminta
Goji on susimarja ja etenkin supermarja
Goji-marja on nimitys pukinpensaiden sukuun kuuluvien lajien, mm. pukinpensaan eli aitapukinpensaan (Lycium barbarum) ja kiinanpukinpensaan (Lycium chinense) marjoille. Myös muita lajeja löytyy; yksin Aasiassa on 85 eri goji-lajia ja Amerikkaankin on levinnyt ainakin 15 lajia.
20179_50179.jpg
Tontuille Viherkatto Leville
Rakennusbetoni- ja Elementti Oy oli mukana toteuttamassa viherkattoa mielenkiintoiseen kohteeseen Levillä. Elämyksellisen talon luonteeseen sopii hyvin myös viherkatto. Mielenkiintoisena haasteena oli talon jyrkät kattokulmat ja monet lappeet. Tietäjä työryhmineen kuitenkin ratkaisi nämäkin haasteet ja viherkatto saatiin kasvuun kesäkuun alussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton