• Etusivu
  • Hoitotyöt

Näin tehdäään nurmikon paikkaus – katso video

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.02.2023
18_P_25494.jpg

Nurmikon paikkauskylvöt on paras suorittaa touko-kesäkuussa, kun maa on luontaisesti kostea. Katso ohjeet epätasaisen nurmikon paikkaamiseen oheiselta videolta.

Lähde: Biolan

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202312_83315.jpg
Tulppaanit puutarhassa
Tulppaanien laji- ja lakikekirjosta löytyvät sopivat värisävyt jokaiseen puutarhaan. Tulppaanit viihtyvät parhaiten multavassa hieta- ja hiekkamaassa ja ne ovat parhaimmillaan laajoina ryhminä.
20206_65632.jpg
Palsternakka on vaatelias kasvi
(Pastinaca sativa)Palsternakka on vaatelias kasvi, joka on kulkenut pitkän tien luonnonkasvista viljellyksi hyötykasviksi. Vielä nykyäänkin sitä tapaa villinä Etelä-Euroopasta aina eteläisiin osiin Pohjolaa. Hyötykasvina palsternakkaa on käytetty vuosituhanten ajan niin lääkkeeksi kuin ruoaksikin. Keskiajalla palsternakalla oli vielä arvostettu asemansa, kunnes peruna ja porkkana sen syrjäyttivät.Nimenä palsternakka viittaa latinan ruokaa tarkoittavaan sanaan pastus, mikä kertoo palsternakan merkityksestä jo antikin aikaan. Suomessa palsternakkaa on kutsuttu ennen vanhaan nimillä morajuuri, pastinakka ja pasternakka.Yhä tänä päivänä palsternakkaa suositaan saksankielisissä maissa, samoin Englannissa rapeaksi paahdetut palsternakat ovat tuttu juttu, mutta meillä tuskin tunnistetaan enää koko juuresta muuta kuin liemiaineksena ja keitoissa. Liemijuureksena palsternakka onkin eräs hienoimmista porkkanan, purjon, sellerin ja persiljan rinnalla. Palsternakkaa on kuitenkin alkanut näkyä ravintolaruoissa ja se on saanut innokkaimpien kotikokkaajien suosiota. Se on monen kasvisruokailijan tai kasvisvoittoisesti syövän mieliherkkua.Palsternakka kehittää hieman porkkanaa suuremman kellanvalkoisen mehevämaltoisen pääjuuren. Palsternakan juuri ja siemenet sisältävät furanokumariinia, jota käytetään ihosairauksien hoidossa ja aurinkovoiteissa.Palsternakasta lisää Puutarha.netin Keskustelupalstalla
20233_62965.jpg
Uutta: Maaliskuun vinkit
Maaliskuussa lisääntynyt auringonpaiste antaa uutta puhtia kevään touhuihin. Omistajiensa tavoin myös kodin viherkasvit piristyvät lisääntyvän valon sekä uuden, ravinteikkaan mullan ja lannoituksen alkamisen myötä.Siemenkylvöistä kohonneet pienet taimet siirretään valoisalle ikkunalle – puutarhassakin päästään pian aloittelemaan kevättöitä.Tervetuloa maaliskuu – tervetuloa kevät ja aurinko!
20226_78665.jpg
Miten hävitit tuholaiset kilpailun voittajat ja parhaat neuvot
Kysyimme lukijoiltamme hyviä vinkkejä, miten hävittää tuholaiset puutarhasta. Kilpailuun osallistujat olivat löytäneet innovatiivisia ja erikoisiakin ratkaisuja hävittää haitallisia tuholaisia. Tässä muutamia vinkkejä kilpailuun osallistuneilta.
202111_73620.jpg
Tuholaisia traakkipuussa
Lukija kysyy: "Lehtiruusukkeita on nyt kolme pudonnut ja oksien päät ovat pehmeitä. Lisäksi rykelmä pieniä valkoisia munia on havaittavissa lehden päällä. Mikä kasvissa on vikana ja mitä teen? Kasvi on ostettu kaupasta 3 kk sitten."
20204_63774.jpg
Tämän vuoden herkku on paprika
Värikkäät kasvikset pitävät huolta terveydestämme, sillä ne sisältävät jokapäiväiseen hyvinvointiin liittyviä suojaravinteita. Puutarhaliiton valitsemat vuoden vihannekset paprikat tuovat ympäri vuoden hyviä makuja, terveyttä, värejä ja raikkautta ruokavalioomme. Innokkaimmat viljelevät niitä myös itse. Muun muassa chili-paprikoiden kylvöaika oli jo tammikuussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton