• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kaksivuotiset kasvit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2018
20065_89.jpg

rohtosormustinkukka

Monet kaksivuotiset ovat epätavallisen kauniita; niiden kasvattaminen kannattaa, vaikka kukintaa voi ihailla vasta toisena vuonna.

Hyviä kaksivuotisia ovat mm. Maariankello (Campanula medium), tarhasalkoruusu (Alcea rosea), ukontulikukka (Verbascum thapsus), rohtosormustinkukka (Digitalis purpurea), kaunokainen (Bellis perennis), harjaneilikka (Dianthus barbatus), kyläneidonkieli (Echium vulgare), tarhaillakko (Hesperis matronalis), lemmikki (Myosotis) ja tarhaorvokki (Viola Wittrockiana-ryhmä).

Puutarha.netin Kasvikortistossa lisää tietoa ja kuvia kasveista

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20226_78652.jpg
Lanttu, nauris, retiisi ja kaali
Tee hyvät valmistelut juuresten kasvualustaan ja huomioi kasvupaikkavaatimukset. Istuta aina oikea kasvi oikealle paikalle. Tutustu myös erilaisiin vihannesten ja juuresten tuholaisiin sekä niiden torjuntakeinoihin.
20238_59603.jpg
Herkullinen tatti herkkutatti
Kauppasienten ehdoton ykkönen herkkutatti (Boletus edulis) ilmestyy poimittavaksi toisinaan heti kesäkuussa, ja satoa voi poimia lokakuulle asti. Parasta poiminta-aikaa elellään elo- ja syyskuussa.Sieni antaa satoa lähes joka vuosi runsaanlaisesti. Aivan ensimmäisiä tatteja kannattaa katsastaa metsän kulkureittien varsilta sekä suurten kuusien juurilta. Tatit ovat paikkauskollisia – yleensä.Kova kasvualusta on näiden tattien mieleen. Sienten määrässä on vuosittain suuria eroja. Satokauden lopulla tatteja löytynee vielä kuivista mäntymetsistä.
202012_67794.jpg
Texmex-teemalla kohti uutta vuotta
Oliko joulun päivien jouluillallinen raskaan oloinen paketti? Tuntuuko, että uuden vuoden juhlintaan pitäisi saada jotakin kevyempää ja mieltä räjäyttävää, pöydän säväyttävää, kenties texmex-ruokaa? Nappaa tästä uuden vuoden juhliin erittäin maittavat, täyttävät ja värikkäät herkkureseptit.
20188_54282.jpg
Inkivääristä on moneksi!
Kuinka hyvin tunnet ruohovartisen, monivuotisen maustekasvin, inkiväärin? Inkivääristä käytetään mausteena kasvin maavartta joko tuoreena tai kuivattuna jauheena. Väkevä ja vaaleankeltainen mauste on lähtöisin Kaukoidästä, mistä se on levinnyt liki koko maailmaan. Ainakin 1300 -luvulle asti inkivääri oli pippurin ohella tavallisin mauste Euroopassa!Ps. Inkivääristä on runsaasti luettavaa myös Puutarha.netin Keskustelupalstalla!
20112_24372.jpg
Huonekasvit - trooppiset sopeutujat
Yllättävän monet tutuista huone- ja parvekekasveistamme ovat alunperin kotoisin eksoottisista maista, jotka sijaitsevat trooppisella vyöhykkeellä.Lue lisää huonekasveista...
20212_42482.jpg
Liian hapanta?
Meillä Suomessa maa on usein hapanta eli sen pH on alle 6. Useimmat puutarhan koriste- ja hyötykasvit viihtyvät pH-alueella 6–7, joten kasvualustaa kalkitaan säännöllisesti sopivan pH:n ylläpitämiseksi.Puutarhoistamme löytyy kuitenkin myös joukko kasveja, jotka viihtyvät happamammassa maassa. Happaman maan kasvit ovat lajeja, jotka viihtyvät pH-alueella 4−5,5. Näitä kasveja ei siis kalkita, vaan niiden kasvualustaa parannetaan vain lisäämällä kalkitsematonta turvetta tai multaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton