• Etusivu
  • Hoitotyöt

Kastelu

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.03.2013
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Kastelu aloitetaan viimeistään viikon poudan jälkeen. Aurinkoisena päivänä kastellessa vedestä haihtuu yli puolet taivaan tuuliin eli kastele illalla tai yöllä siten, että maa kastuu ainakin 50 cm:n syvyyteen.
Huom.!Yksi vesilitra/m2 kastelee vain yhden cm syvyyteen.

Paras kastelutapa: harvoin, mutta paljon kerralla. Usein annettava pieni vesimäärä houkuttelee juuret maan pintaosiin veden luo, mikä tekee kasvista entistä aremman poudalle.

Liikakastelu puolestaan liettää maata ja huuhtoo siitä ravinteita kasvien ulottumattomiin.

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202210_79808.jpg
Se on VENTTI!
Valitse pihakiveyksiisi sopiva kokosommitelma ja värimaailma AKO Garden VENTTI -tuoteperheen betonisista pihakivistä. Kaunis päällyste muodostaa katseenvangitsijan kaikenlaisiin pihoihin.
Pikkujasmike puska valkoisine kukkineen
Tämä aidanne kukkii keväästä syksyyn
Jokainen kaipaa puutarhaansa helppohoitoista kauneutta ja upeaa kukintaa - ja joskus tilaa on käytettävissä ja peitettävissä enemmänkin. Silloin ei kannata tuhlata aikaansa yksittäisiin kasveihin tahi pieniin lajeihin, vaan suunnitella suosilla suurta ja näyttävää; mikäs sen parempaa!
20213_13513.jpg
Täydellisen salaatin metsästys
Kasvihuoneissa salaatit kasvatetaan ja pakataan hygieenisesti, joten ne lähtevät kauppoihin täysin puhtaina. Kovakourainen pesu tai linkous ei ole tarpeen. Mahdollinen huuhtelu on syytä tehdä varoen ja kuivatus talouspaperin päällä, mutta yleensä ruukussa kasvatetun salaatin lehdet ovat käyttövalmiita sellaisinaan.
20235_81687.jpg
Vadelma (Rubus)
Vadelma kasvaa maassamme luonnonvaraisena kaikkialla ja sitä voidaan viljellä vielä VI-vyöhykkeelläkin. Vadelma on kaksivuotinen puolipensas ja kasvin maanalaisista osista tulee vuosittain uusia versoja, jotka talvehtivat. Seuraavana vuonna niihin kasvaa sivuversoja, jotka kukkivat ja muodostavat marjoja. Marjasadosta päästään nauttimaan Etelä-Suomessa heinäkuun lopulla ja pohjoisessa pari kolme viikkoa myöhemmin. Kypsän marjan tunnistaa siitä, että se irtoaa helposti kannastaan.
20239_83113.jpg
Viikon kysymys: Milloin kannattaa tehdä purppuraheisian­ger­volle ja pikkujasmik­keel­le istutusleikkaus?
Olen istuttanut elokuussa viisi purppuraheisiangervoa ja yhden pikkujasmikkeen, olivat astiataimia. Ilmeisesti istutusleikkaus tehdään vasta keväällä? Tarkalleen milloin keväällä ja miten? Olen yrittänyt etsiä tietoa, mutta en ole ymmärtänyt. Kuinka paljon jätetään versoja ja mistä kohtia ne leikataan? Silmun yläpuolelta?
202211_80312.jpg
Mistä kukkakaupasta löytyy soilikkeja? Asiantuntija vastaa
Mikä kukkakauppa myy vanhanajan soilikkeja, sekä sinistä että valkoista? Asun Espoossa. Mutta mökki, jossa kesää vietämme, on Savonlinnassa, joten tältä väliltä kaupoissa voidaan käydä. Olen epätoivoisesti etsinyt muutaman vuoden. IIselläni aikoinaan soilikit kukoistivat ja lisääntyivät toistakymmentä vuotta. Kunnes...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton