• Etusivu
  • Kasvillisuus

Itselle tai lahjaksi: näyttävä itse tehty Rosee-valaisin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.10.2021
202110_73189.jpg

Kuva: TP

Kuvan valaisin on tehty jo muutama vuosi sitten paikallisessa taitokeskuksessa, mutta se koristaa edelleen tasaisin väliajoin kodin keittiötä vuorotellen muiden värien kanssa. Kuvan lähettänyt henkilö kertoo innostuneensa valaisimien teosta niin paljon, että teki niitä muun muassa limen, mustan ja pinkin värisenä. Muutama on lähtenyt myös koristamaan sukulaisten koteja.

Rosee-kukkien teko on helppoa

...Tai siis helppoa kun sen osaa. Ohjetta tavatessa, menee pieni hetki ymmärtää miten kukka muodostuu kehikkoon paperinarua kiertämällä. Muutaman harjoittelukappaleen jälkeen homma sujuu kuin leikiten. Paperinarua on miellyttävää käsitellä.
202110_73206.jpg
202110_73208.jpg
202110_73207.jpg
202110_73209.jpg
Ohje

Ohje

Kipaise sinäkin hakemaan lähimmästä taitokeskuksesta ohje sekä materiaalit ja tee oma luomuksesi!

Kuvat: TP

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20225_78177.jpg
Orvokit kestävät huonoakin säätä
Toukokuun alku on erinomaista orvokkien istutusaikaa. Orvokit eivät hätkähdä huonoakaan säätä. Räntäsade tai pikkupakkanen saa orvokit painamaan päänsä vain hetkeksi – lämpötilan noustessa ne jatkavat taas kukintaansa.
20232_69113.jpg
Tee näyttävä syysistutus ruukkuun - katso ideat!
Syyskesällä ilmat viilenevät nopeasti ja kesän kukkaset alkavat pian olemaan aika ikävän näköisiä. Niiden tilalle voikin jo mainiosti vaihtaa kylmyyttä kestäviä, yksivuotisia syyskukkijoita. Esimerkiksi värikkäät ruukkukrysanteemit, syysasterit, hauskat koristekaalit ja pensastädykkeet kestävät pikkupakkasia ja siten ilahduttavat pitkälle syksyyn. Talveen asti kauniina säilyvät hyvin pakkasta kestävät kanervat ja callunat.
202211_80064.jpg
Niinipuu eli metsälehmus pudottaa lehtiä? Asiantuntija vastaa
Tontillamme kasvaa niinipuu, iältään yli 40 vuotta. Ostaessamme tontin se oli pensasmainen ja nykyisin se on kaksihaarainen, varmaan n. 15 metriä korkea. Muutaman viime vuotena se on alkanut pudottaa kuivia, vihreitä lehtiä heti sen jälkeen kun ne ovat puhjenneet. Onko kysy siitä että se on jo suhteellisen iäkäs vai vaivaako sitä jokin tauti? Vieressä n. 2.5 m päässä kasvaa iso koivu.
14_P_77005.jpg
Paljon kysyttävää parvekekasvatuksesta
Miten saada parveke kukoistamaan ja mitkä kukat viihtyvät siellä? Puutarha.netin asiantuntijat vastaavat muiden muassa näihin Ilta-Sanomien lukijoita askarruttaneisiin kysymyksiin.*Kysymyksiä ja vastauksia voit käydä lukemassa Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla.Voit esittää myös oman kysymyksesi! Palvelun käyttö edellyttää kirjautumista.* Kysymykset vastauksineen julkaistu Ilta-Sanomien verkkosivulla.
20065_89.jpg
Kaksivuotiset kasvit
Monet kaksivuotiset ovat epätavallisen kauniita; niiden kasvattaminen kannattaa, vaikka kukintaa voi ihailla vasta toisena vuonna.Hyviä kaksivuotisia ovat mm. Maariankello (Campanula medium), tarhasalkoruusu (Alcea rosea), ukontulikukka (Verbascum thapsus), rohtosormustinkukka (Digitalis purpurea), kaunokainen (Bellis perennis), harjaneilikka (Dianthus barbatus), kyläneidonkieli (Echium vulgare), tarhaillakko (Hesperis matronalis), lemmikki (Myosotis) ja tarhaorvokki (Viola Wittrockiana-ryhmä).Puutarha.netin Kasvikortistossa lisää tietoa ja kuvia kasveista
202312_83343.jpg
Amppeli säästää tilaa
Amppeliin istuttaminen ei poikkea tavalliseen, lattialla seisovaan ruukkuun istuttamisesta. Pidä huoli, että amppelissa on pohjareiät, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan juuriston ulottumattomiin. Useimmissa amppeleissa tulee aluslautanen mukana.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton