• Etusivu
  • Hoitotyöt

Kastelu

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.03.2013
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Kastelu aloitetaan viimeistään viikon poudan jälkeen. Aurinkoisena päivänä kastellessa vedestä haihtuu yli puolet taivaan tuuliin eli kastele illalla tai yöllä siten, että maa kastuu ainakin 50 cm:n syvyyteen.
Huom.!Yksi vesilitra/m2 kastelee vain yhden cm syvyyteen.

Paras kastelutapa: harvoin, mutta paljon kerralla. Usein annettava pieni vesimäärä houkuttelee juuret maan pintaosiin veden luo, mikä tekee kasvista entistä aremman poudalle.

Liikakastelu puolestaan liettää maata ja huuhtoo siitä ravinteita kasvien ulottumattomiin.

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20235_81929.jpg
Mustaherukan mato? Asiantuntija vastaa
Mustaherukan marjaan ennen sen kypsymistä kaivautuu (syö) vihreä mato/toukka, joka kuivattaa marjan ja melkein koko oksan. Vaikka pensas on huonovointisen näköinen, ei se nyt juuri kuole näihin toukkiin. Näitä on esiintynyt muutamana vuonna.Mikähän olisi torjunta-aika ja millä aineella?
20232_80935.jpg
Viirivehka (Spathiphyllum)
Viirivehka (Spathiphyllum) on kestävä ja viehkeä huonekasvi, joka sopii hyvin vihersisustamiseen. Kaupoissa on tarjolla noin 30–45 senttiä korkeaksi kasvavaa pikkuviirivehkaa (S. floribundum) ja komeaviirivehkan (S. Floribundum-ryhmä) lajikkeita. Huonekasveiksi on jalostettu monia erikokosia lajikkeita; komeaviirivehkan lajikkeista ainakin 'Clevelandii' ja Isoviirivehka 'Mauna Loa' kasvavat yli puolimetrisiksi.
20219_72778.jpg
Asiantuntija vastaa: Liian korkeiksi kasvaneet japaninmarjakuuset
Noin 30-vuotiaat, 3‒4 m korkeiksi, monirunkoisiksi kasvaneet ja hoitamattomat japaninmarjakuuset, (Taxus cuspidata), kaipaisivat toimenpiteitä. Haluaisin uusia niitä ja kyselenkin, voiko näin suuria ja vanhoja, runkomaisia puskapuita, sahata alas ja saada niitä uusiutumaan "kannoista" samalla tavoin kuin muita, pensasmaisia marjakuusia? Kasvit on istutettu alun perin tuulensuojaksi ja talvenvihreydeksi, nyt ne korkeina varjostavat liikaa viettävällä tontilla ja ovat jo vähän rähjäisen oloiset.
20232_69361.jpg
Kevätkalkitus kannattaa
Liian hapan kasvualusta altistaa sammaleelle ja heikentää kasvien ravinteidenottokykyä. Puutarhan kalkituksella parannat kasvuoloja.
20238_82938.jpg
Viikon kysymys: Mikä ötökkä vaivaa Sinikka-luumupuun hyvinvointia?
Kolmevuotiaan Sinikka-luumupuun lehdet ovat täynnä pieniä reikiä. Sato todella huono. Mikä ötökkä pientä puuta vaivaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton