• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kauniit kranssit ja koristeet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.11.2013
1861_655332890_2011102485925.jpg

Kirkkonummen Jorvaksessa sijaitsevan Puutarhaliike Reimanin ammattitaitoinen henkilökunta valmistaa koristeita ja kransseja, joista kelpaa ottaa mallia!

1861_655332890_2011102485936.jpg

Ole sinäkin luova ja rohkea - ja päästä mielikuvitus valloilleen! Luonnonmateriaaleja hyödyntämällä pääset jo pitkälle, mutta täydentää voit toki nauhoilla, askartelutarvikkeilla, valosarjoilla jne.

Kranssien lisäksi voit valmistaa myös palloja, kelloja, köynnöksiä - tai vaikka sydämiä kuten Reimanilla!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20184_52728.jpg
Vinkit mökkeilijälle terassilasien hankintaan
Mökkikaudesta nautitaan vuosittain, kuka lyhyempään, kuka pidempään. Mieleen pulpahtelee ajatuksia, mitä kaikkea mökillä pitäisikään tehdä tai miten mökkielämästä tekisi vieläkin mukavampaa. Onko mielessä esimerkiksi mökkiterassin lasittaminen? Lasitetun terassin ei nimittäin tarvitse olla pelkästään omakoti- tai rivitaloasumisen luksusta. Lasitettu terassi tuo lisää viihtyvyyttä ja asumismukavuutta myös mökille tai vapaa-ajan asunnolle ja mahdollistaa ihanasta kesämökistä nauttimisen kaikkina vuodenaikoina.
20231_24338.jpg
Orkideat - tropiikin kuningattaret
Orkidean eli kämmekän herkkä kauneus lumoaa ja saa pauloihinsa, vaikka varsinaiseksi viherpeukaloksi ei tunnustautuisikaan. Orkideoita pidetään kuitenkin vaikeasti kasvatettavina, vaativina ja vain asiaan vihkiytyneiden kasvatettavina kaunottarina. Onneksi asia ei ole aivan näin; orchidaceae-heimon yli 20 000 lajista ja yli 80 000 risteymästä löytyy myös vähään tyytyväisiä, aloittelijallekin sopivia lajeja. Tällaisia ovat mm. monet venuksenkengät (Paphiopedilum) sekä perhoskämmekät (Phalaenopsis) – ja näiden lajien edustajia voit löytää muun muassa marketin kukkatiskiltä tai jopa rautakaupan tarjoustuotteista!
20219_72373.jpg
Nurmikkokin kaipaa syyshuoltoa
Huolella tehdyt syystyöt varmistavat puutarhan seuraavan kasvukauden onnistumisen ja helpottavat kevättöiden tekemistä. Syksy on puutarhanhoidon tärkeimpiä ajanjaksoja: nyt luodaan tulevan kevään kasvun onnistumisen edellytykset. Vaikka kesä ja syksyn sadonkorjuu olisivatkin vieneet kotipuutarhurilta jo suurimman innostuksen puutarhanhoitoon, kannattaa myös puutarhan syksyiset hoitotyöt tehdä huolellisesti. Kiitos tästä vaivannäöstä on taatusti nähtävissä seuraavana keväänä.
20219_72769.jpg
Asiantuntija vastaa: Onko perheomenapuu pelastettavissa?
Minulla on perheomenapuu ollut n. 20 vuotta. Aluksi se teki hyvin omenia, mutta jo vuosia sitten joku tuholainen söi omenat. Olen yrittänyt suihkutella esim. mäntysuopalioksella, mutta ei ole ollut hyötyä.Nyt yksi oksa (1 lajike) on kuollut ja kaarna irtoaa. Muurahaiset kiipeävät pitkin runkoa ja oksia. Onko puu enää pelastettavissa?
20123_30115.jpg
Niittykukat - Kauniit, kotimaiset ja kestävät
Niittykukkia voit kylvää pihan reunoille, puutarhan aukkopaikoille, joutomaille... - tai voit vaikka laajentaa perennaryhmääsi kotimaisilla ja kestävillä kasvilajeilla! Kuvittelehan sora-alueen reunassa, kuivassa paikassa viihtyvän ketoneilikan kukassa - tai upeita unikkoja kukkapenkissä... tai kokonainen niitty väreineen ja perhosineen!Valitse kukat maapohjan ja maan kosteuden mukaan, niin saat juuri niissä olosuhteissa viihtyvän niityn - ja pääset pian ihailemaan omaa, upea kukkaniittyäsi! Kukkaniitty voidaan perustaa aikaisin keväällä - tai syksyllä syys - lokakuussa. Syksyllä siemeniä voi kylvää lumen tuloon tai maan jäätymiseen saakka. Niittykukkien suojaksi voi istuttaa myös heinäkasveja.Lue lisää niityn perustamisesta... Niittykasvit viihtyvät mainiosti myös puutarhassa - ne ovat kestäviä ja terveitä, upeita kukkijoita!
Valkoisessa omenapuun kukassa on kimalainen
Omenapuu sopii jokaiseen pihaan
Tarhaomenapuu (Malus domestica)Omenapuu on yksi helpoiten viljeltävistä hedelmäpuistamme. Se on sekä kaunis että erittäin hyödyllinen. Moninaiset kesä-, syys- ja talviomenalajikkeet takaavat juuri käyttötarkoitukseensa sopivan puun löytymisen. Lajikkeen valinta tehdään vyöhykkeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Harvat lajikkeet kuitenkaan menestyvät V-vyöhykettä pohjoisemmassa.Mielenkiintoinen vaihtehto on ns. hillittykasvuinen omenapuu, jonka kasvua hillitsee perusrungon pienuus. Nillä on melko pieni juuristo, joten ne pitää tukea. Omenat ovat jopa hieman suurempia, terveempiä ja värikkäämpiä kuin tavanomaisissa puissa. Hillittykasvuiset omenapuut ovat kuitenkin melko lyhytikäisiä verrattuna "perusomenapuihin".Pilariomenapuu sopii pikkuruiseenkin pihaan – vaikka kukkapenkkiin. Siinä omenat kasvavat lähelle runkoa ja se tuottaa satoa jo nuorena.Perheomenapuussa on samaan runkoon vartettu useita eri lajikkeita. Lajike, johon muut lajikkeet on vartettu, kasvaa usein voimakkaammin, ja heikommin kasvavat lajikkeet ovat joskus vaarassa kuivua pois.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton