• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kesäkuun kaunein kukka

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.07.2012
20127_31388.jpg

...ken on maassa kaikkein kaunein?

Kesäisen kukkaloiston hurmaamana päätimme järjestää Puutarha.netissä pienen äänestyksen. Kuvasimme kesäkuun alussa kukkivia kasveja ja kokosimme niistä finalistit äänestystä varten. Viime viikkojen ajan kesäkuun finalistien kesken oli käynnissä kova äänestyskamppailu. Vaikka jokainen finalisti saikin ääniä, niin loppujen lopuksi voittaja oli jo alusta lähtien selvillä...

Voittajaa äänestäneet perustelivat valintaansa mm. seuraavasti:
Ei ole kauniimpaa näkyä Suomen suvessa.
Satumainen näky vailla vertaa ja mikä parasta..se on sitä aitoa suomalaista, eikä mitään jalostettua tuontikamaa!
Lupaus kesästä ja maukkaasta syksystä.
Kukintaa katsoessa tulee vahva tunne, että nyt kesä alkoi oikeasti!
Hempeä, näyttävän huumaavaa. Onkohan enää kauniimpaa?

...eli Kesäkuun kaunein -tittelin sai ylivoimaisesti OMENAPUU!
Lisätietoa omenapuista ja niiden hoidosta saat täältä.

Omenapuu sai kaikista annetuista äänistä hieman yli 30 %. Toiseksi nousi 22 % äänisaaliillaan särkynytsydän ja kolmanneksi 11 %:lla purppuraomenapuu. Loput äänet jakaantuivat melko tasaisesti muille kesäkuun finalisteille.

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan Julia Donnerin teos "Oi, terve tarhurineito… - Aino Sibeliuksen puutarha" (svh. 28,90 €). Kirjasta saat lisää tietoa Jäsentukusta. Voittajaan otetaan yhteyttä tämän viikon aikana.

Kiitos kaikille äänestäjille.

Heinäkuun kaunein?

Heinäkuun kaunein -äänestys käynnistyy parin viikon kuluttua ja tällä kertaa palkintona on 50 €:n lahjakortti Rengon taimitarhalle! Voittaja saa valita siis itse palkintonsa Rengon taimitarhan kattavasta valikoimasta; nettikaupasta kotiin toimitettuna!

Ken on maassa kaikkein kaunein... heinäkuussa? Pian se nähdään!

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202312_83315.jpg
Tulppaanit puutarhassa
Tulppaanien laji- ja lakikekirjosta löytyvät sopivat värisävyt jokaiseen puutarhaan. Tulppaanit viihtyvät parhaiten multavassa hieta- ja hiekkamaassa ja ne ovat parhaimmillaan laajoina ryhminä.
20219_72292.jpg
Syyskasvien loistoa ja syksyistä tunnelmaa lasiterassilla
Monien kesäkukkien väriloisto alkaa olla jo hiipumassa, vaikka niistä ei millään haluaisi luopua. Poikkeuksen tekevät esimerkiksi hortensia ja pelargonia, jotka viihtyvät viileämmässä ilmassa ja ajoittavatkin upeimman kukkimisensa juuri syksyyn. Kesäkukkien kanssa ei kannata katsella kalenteria. Hyvissä olosuhteissa, varsinkin lasitetulla terassilla tai parvekkeella suojassa tuulelta ja sateelta, ne säilyvät elinvoimaisina jopa loka-marraskuulle.
202112_74017.jpg
Istuta jouluruususi ulos
Jouluruusu (Helleborus niger) on herkän kaunis, joulun aikaan kukkiva perenna. Se on viime vuosina nostanut jälleen suosiotaan joulukukkana; se on kenties hieman arvokkaampi, mutta helppohoitoinen ja ilahduttaa pitkään.
20232_39588.jpg
Nurmikon elvyttäminen katteella
Sammal ei pysty kilpailemaan terveen ja voimakaskasvuisen nurmikon kanssa. Usein nurmikon sammaloitumiseen on syynä maan liika tiivistyminen, jolloin juuret eivät saa riittävästi happea. Tiivistyneen nurmikon kasvua voidaan elvyttää katteella.
14_P_77005.jpg
Paljon kysyttävää parvekekasvatuksesta
Miten saada parveke kukoistamaan ja mitkä kukat viihtyvät siellä? Puutarha.netin asiantuntijat vastaavat muiden muassa näihin Ilta-Sanomien lukijoita askarruttaneisiin kysymyksiin.*Kysymyksiä ja vastauksia voit käydä lukemassa Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla.Voit esittää myös oman kysymyksesi! Palvelun käyttö edellyttää kirjautumista.* Kysymykset vastauksineen julkaistu Ilta-Sanomien verkkosivulla.
20198_59574.jpg
Lehdet pois puutarhasta kevyesti ja tehokkaasti
Puista tippuvat lehdet ovat pihamaalla joka syksyinen riesa, ainakin jos lehtipuita on useampia tontilla. Lehtikerroksen poistaminen haravoimalla käy liikuntasuorituksesta, mutta homman voi myös hoitaa nopeasti ja miellyttävästi tehokkaalla lehtipuhaltimella/-imurilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton