• Etusivu
  • Kasvillisuus

Perennoja koon mukaan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2018
20065_97.jpg

alppitähti

Matalia kivikko- ja reunaperennoja

Matalia perennoja ovat mm. rönsyakankaali, kaukasianpitkäpalko, alppitähti, tarharistikki, kaunokainen, karpaattienkello, hopeahärkki, kesäpikkusydän, ketoneilikka, sammalleimu, kuunlilja, keijunkukka, esikko, maksaruohot, patjarikko, mehitähti, pikkutalvio ja sarviorvokki.

Lisätietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta...

Keskikokoisia perennoja

Nämä ovat korkeintaan metrin korkuisia ja istutetaan perennaryhmien keskiosaan: mm. mooseksenpalavapensas, kevätvuohenjuuri, harjaneilikka, keijunkukka, päivänsilmä, tarhakylmänkukka, jaloakileija, elokuunasteri, jaloangervo, vuorenkilpi, kurjenkello, päivänkakkara, syyskaunosilmä, jalokallioinen, kultatyräkki, sädekukka, tarhakellukka, morsiusharso, saksankurjenmiekka, punatähkä, ruskolilja, palavarakkaus, rantakukka, kotkansiipi, väriminttu, siperianunikko, idänunikko, syysleimu, loistopäivänhattu ja tarhapiisku.

Suurikokoisia perennoja

syysleimuja
syysleimuja

Nämä istutetaan yksittäin tai perennaryhmien takaosaan, mm. valeangervot, koristeraparperi, ukonhatut, isotöyhtöangervo, jaloritarinkannus, syysleimut, särkynytsydän, syyshohdekukka, kallionauhus, varjolilja, kuningaslilja, tiikerililja, jalopioni, alppitatar ja kultapallo.

Mattoja ja mättäitä muodostavia perennoja

Rönsyakankaali, kissankäpälä, kaukasianpitkäpalko, maruna, tarharistikki, vuorenkilpi, hopeahärkki, lapinvuokko, kielo, suikeroalpi, sammalleimu, patjarikko, varjorikko, maksaruohot, ajuruohot, pikkutalvio ja tuoksuorvokki.

Lisätietoa kasveista löydät Puutarha.netin Kasvikortistosta...

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20213_13513.jpg
Kuinka hyvin tunnet erilaiset salaatit?
Kevyttä, herkullista ja ravitsevaa – sitä on salaatti. Useimpia salaatteja voit kasvattaa kotona ulkona tai talvella sisätiloissa. Yhdistele erilaisia salaattimakuja ja löydä oma vihreä cocktailisi.
biojäteastia sisälle
Kerää biojätteet biokeruuastiaan ennen kompostointia
Biokeruuastia helpottaa biojätteen lajittelua ja kierrätystä kotikeittiössä. Sekajätteeseen heitetty biojäte päätyy jätteenpolttolaitoksiin, kun se erikseen kerättynä olisi kompostoinnin avulla hyödynnettävissä mullaksi, ravinteiksi tai maanparannusaineeksi.
20204_63978.jpg
Suunnitellaan vappua ja valmistellaan kesää
Varhaiset sipulikukat ja sinivuokot puskevat kukkaa ja ilahduttavat hehkullaan vielä muuten uneliaassa puutarhassa. Varhaisesta startistaan huolimatta kevät hidastelee, sillä kuten niin usein, kylmät jaksot ja lämpötilojen erot päivien ja öiden välillä hillitsevät kevään edistymistä.
20175_49247.jpg
Havukasvit pihan suunnittelussa
Jos kasvivalikoimasta puuttuvat havukasvit, saattaa kesällä rehevä puutarha muuttua syksyn tullen tyhjäksi ja autioksi. Ikivihreät kasvit ryhdistävät pihaa ja etenkin talvella ne tuovat pihaan kaivattua vehreyttä!Puutarhamyymämälä Muhevaisella kasvivalikoimaa riittää
20205_64558.jpg
Suomen maailmanperintökohteiden esittelyä kehitetään yhdessä
Tiedote: Suomenlinna 7.5.2020Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys on vastaanottanut opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta kulttuurimatkailun kehittämiseen vuosille 2020 ja 2021. Vuoden mittaisessa hankkeessa kehitetään kohteiden yhtenäistä esittelyä ja laaditaan yhteinen interpretaatiosuunnitelma.
202210_79843.jpg
Vahaa ruusuntaimissa? Asiantuntija vastaa
Ostin ruusuntaimia netistä, varret on ilmeisesti suojattu vihreällä vahalla. Pitääkö varret leikata, niin että vahattu osa poistuu?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton