• Etusivu
  • Kasvillisuus

Raikas, maidoton, munaton ja vegaaninen tuorekakku maistuu kaikille

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.08.2021
20218_71949.jpg

Onko sinulle tulossa ruokarajoitteisia vieraita tai onko perheessäsi tarvetta maidottomalle, munattomalle tai esim. vegaanille ruualle ja leivonnaisille? Tämä kakku pelastaa monessa tilanteessa. Raikas tuorekakku sopii nimittäin kaikille. Kokeile, ylläty ja ihastu!

Raikas tuorekakku

Kokonaisvalmistumisaika: 4 h 50 min (sis. valmistelun 50 min), 1 kakku (halkaisija 20 cm)

Tuorekakku on maidoton, munaton ja vegaaninen eli sopii moniin tilanteisiin tarjottavaksi, jos porukassa on ruokarajoitteisia. Voit käyttää kakun koristeluun kauden tuoreita marjoja ja yrttejä sekä syötäviä kukkia. Myös sulatetut pakastemarjat sopivat kakun päälle mainiosti.Muistathan, että käyttäessäsi kakkuun pakastemarjoja, niiden tulee sulaa huoneenlämpöön, koska pakastemarjat jähmettävät täytteen liian aikaisin. Jos näin pääsee käymään, lämmitä seosta vesihauteessa tai mikrossa.

Mitä tarvitset?

Pohja
1 dl kuivattuja viikunoita
1 banaani
2 dl Myllyn Paras Kaura-Tattarihiutaleita (80 g)
½ dl kookosöljyä
1 tl kardemummaa

Täyte
2 dl cashewpähkinöitä
3 dl punaherukoita ja vadelmia
1 ½ dl kookossokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
⅓ tl ruususuolaa
1 dl kaakaovoita pieninä paloina tai raasteena (75 g)
1 dl kookosöljyä (100 g)

Pinnalle
viikunapaloja, kookoslastuja, vadelmia, punaherukoita, mustikoita, tuoreita yrttejä, syötäviä kukkia

Vinkki
Tähän tuorekakkuun sopivat mainiosti punaherukat, jotka helpolla jäävät käyttämättä leivonnassa.

Punaherukat sopivat moniin leivonnaisiin.
Punaherukat sopivat moniin leivonnaisiin.

Valmistusohje:

  1. Liota ennakkoon täytteeseen tulevia cashwepähkinöitä kipossa runsaassa vedessä yön yli tai ainakin 2 tunnin ajan.
  2. Valmista pohja. Mittaa viikunat ja banaanit monitoimikoneen kulhoon ja hienonna, lisää hiutaleet ja sekoita ne joukkoon. Lämmitä kookosöljyä sen verran, että voit kaataa sen juoksevana massaan. Mausta kardemummalla. Surrauta vielä kaikki tasaiseksi tehosekoittimella. Vuoraa sydänkakkuvuoka tai muu irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
  3. Valmista täyte. Valuta liotusvesi pois cashewpähkinöistä ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon marjat (jos jäisiä, sulatetut) ja kuivat aineet massaan ja sekoita monitoimikoneessa kaikki tasaiseksi. Sulata kaakaovoipalat tai -raaste lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi. Lämmitä myös kookosöljyä sen verran, että se muuttuu juoksevaksi. Lisää nämä juoksevat aineet monitoimikoneen kulhossa olevaan massaan ja anna käydä, kunnes seos on sileää. Kaada täyte heti pohjan päälle kakkuvuokaan.
  4. Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.
  5. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele ennen tarjoilua runsain koristein: tuoreilla marjoilla, yrteillä, syötävillä kukilla ja muilla kakun raaka-aineilla. Jos kaikki kakku ei tule syötyä kerralla, säilytä kakkua jääkaapissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20228_79416.jpg
Millainen pikkupuu on Moskovan Kaunotar? Asiantuntija vastaa
Minkä kokoiseksi Moskovan Kaunotar puu kasvaa? Voiko sitä leikata niin, että se ei kasva yli 3-metriseksi. Miten ja millloin? Millaista multaa ostan, kun istutan? Käsitin, että puuvarsi ei enää kasva, vain oksat, olenko oikeassa? Löytyykö mitään kuvia täysikasvuisesta puusta? Kukinnoista kyllä löytyy.
20225_78264.jpg
11 vinkkiä kauniin ruukkupuutarhan kasvattamiseen
Kukita puutarhasi kausikasveilla, iloittele väreillä tai tyylittele lehtimuodoilla. Yksivuotisten kasvien talvehtimisesta ei tarvitse huolehtia, ovathan ne tarkoitettu yhdelle kaudelle. Eikä niihin kyllästy, sillä ne ovat sesongin kasveja. Hyvillä mielin voit istuttaa uutta silloin kun siltä tuntuu.
202310_83245.jpg
Marraskuun vinkit
Etelä-Suomessa marraskuu on lyhyiden ja harmaiden päivien, syysmyrskyjen, syyssateiden ja monesti myös ensilumen aikaa. Pohjoisessa se on kaamoksen alun ja alkutalven aikaa.
20231_80733.jpg
Anna kasveillesi parasta; Biolan Altakastelumulta
Huonekasvien kasteluväliä voi pidentää altakasteluruukkujen avulla. Altakasteluruukku on useimmiten kevytrakenteinen muoviruukku, jonka pohjassa ei ole reikiä. Ruukun pohjalla on 3-10 cm korkuinen vesitila, joka täytetään multatilan läpimenevästä putkesta. Vesi- ja multatilan erottavasta välipohjasta vesitilaan ulottuu multajalka, josta vesi nousee kapillaarisesti multatilaan. Altakasteluruukku sopii kasveille, jotka pitävät tasaisesta kosteudesta.
20065_125.jpg
Sipulikukkia nurmikolle
Vanhaa nurmikkoa voidaan piristää kukilla. Puiden varjossa harventunut nurmikko on otollista kasvualustaa helposti leviäville sipulikasveille. Varjoisassa paikassa sipulikasvit kukkivat pidempään. Varjossa viihtyviä aluevaltaajia ovat mm. idänsinililja (Scilla siberica) ja espanjansinililja (Hyacinthoides hispanica) sähkönsinisine kukintoineen sekä valkoiset lumikello (Galanthus nivalis) ja kevätlumipisara eli kevätkello (Leucojum vernum).
20237_82591.jpg
Kukkien kerääminen ja kuivaaminen
Leikkoruusuja tulee kuivattua ja säilytettyä ilman sen kummempia pohdiskeluita, mutta kukkapenkeissä kasvaa muitakin kuivattaviksi sopivia kukkia. Myös luonnonkasvit kelpaavat kuivakukiksi siinä missä kuivaamistarkoitukseen kasvatetut kasvitkin. Kuivattuja kukkia voi käyttää koristeena sellaisenaan, muistona menneestä tai kertomassa kuluneesta kesästä. Voipa niitä käyttää vaikkapa askartelumateriaalinakin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton