Keskustelupalsta  etusivu/aiheet  keskustelijat  oma profiili chat  blogi 


Keskustelupalstalla lukijamme voivat esittää omia mielipiteitään tai kysymyksiään toisilleen. Palsta on siis tarkoitettu puhtaasti jäsentemme älisiin keskusteluihin.
Katso myös: .

Osto- ja myynti-ilmoitukset kirjoitetaan pörssiin.

Valvojat:
Nuu  Joakimmo  Rakentaja.fi/ylläpito  päätoimittaja  Miikos 

 Ylläpidon ja valvojien tiedotteet
Uuteen penttiin siirtyminen: Keskustelut on tarkoi 23.5. klo 21:35

 Puutarha - Viherrakentaminen - Kompostointi - Huussijätteen kompostointi

  [viestejä: 60kpl, [kt] sivu: 1,2,3,4,5,6 >>   >|]
Profiilirno: 132162
[ei nimimerkkiä]
keskiviikko, 24. tammikuuta 2007 - klo 18. 48 (yli 9 vuotta sitten)

eli on mökki ja puusee ja tarkoitus olisi alkaa kompostoimaan puuseen jätökset,kun toi eu kieltää suoraan maahan laiton.eli nyt jätökset menee ämpäriin ja kysyisin,että miten ja kuinka ton ämpärin sisällön voisi kompostoida parhaiten ja en meinaa näitä kaupasta ostettavia kompostivessoja vaan jotain kotikonstia.minkä kanssa sekoitetaan(haketta,lehtiä)?(onko parempi erotella nesteet kiinteästä aineesta?)laudasta tehty komposti?onko jollain kokemusta asiasta?minulle voi myös vastata osoitteeseen janne.hoo@netti.fi


 

huisa
Vuorela
Oman elämänsä Hyacinth Bucket
Viestejä: 454 kpl
Lähetä viesti
keskiviikko, 7. helmikuuta 2007 - klo 16. 23 (yli 9 vuotta sitten)

Hyvä kysymys... Kompostinkäynnistämiseen joo, mutta eihän siihenkään kaikkea pissimystä tarvita.


 

Profiilirno: 4655
[ei nimimerkkiä]
keskiviikko, 7. helmikuuta 2007 - klo 22. 31 (yli 9 vuotta sitten)

Varmaan tekisin kaksiosaisen keräysastian; ylempään pökäleet ja alempaan suodattuisi nestemäinen jäte. Sen nestemäisen imeyttäisin turpeeseen. Ylemmässä kuivikkeena havupuuhake. Toisaalta en ymmärrä, miksei voisi käyttää vain yhtä keräysastiaa ja siinä käyttää kuivikkeena hakkeen ja turpeen seosta. Pääsisi helpommalla. Mutta ehdottomasti lisäisin hakkeeseen kuivattua piparminttua raikastimeksi :)

 

Profiilirno: 4655
[ei nimimerkkiä]
torstai, 8. helmikuuta 2007 - klo 21. 40 (yli 9 vuotta sitten)

Ulla Lehtosen Puutarha- ja viljelyvinkit-kirjassa on tosi hyvät neuvot lantakompostin - myös makkilannan - tekoon. Mahdollisista EU-määräyksistä kannattaa kysyä kunnan terveysviranomaiselta, ie terveystarkastajalta esim.

 
valtsu tykkää tästä

huisa
Vuorela
Oman elämänsä Hyacinth Bucket
Viestejä: 454 kpl
Lähetä viesti
perjantai, 9. helmikuuta 2007 - klo 15. 43 (yli 9 vuotta sitten)

Meillä oli aikoinansa tuommoinen kaksiosainen huussi, jossa pissi ja kakki menivät omiin osastoihinsa. Oli muuten todella hajuton ja helposti tyhjennettävä se kakkipuoli. Nyt ei tosin ole mitään käsitystä mihin se pissipuoli käytettiin. (paitsi epätoivoisiin yrityksiin käynnistää lautakompostori. sitä ei ikinä hoidettu niin hyvin, että olisi toiminut)


 

huisa
Vuorela
Oman elämänsä Hyacinth Bucket
Viestejä: 454 kpl
Lähetä viesti
lauantai, 17. maaliskuuta 2007 - klo 14. 56 (yli 9 vuotta sitten)

pissihän käytettiin kesänä lannotteena ei-hyötykasveille 1 osa pissia 10 osaa vettä, jos en ihan väärin muista!


 

Etusivulla
Keskusteluketjujen automaattiset etusivun aiheet.
   
Rajarinne Käyttäjä on nainen
Turun lähiseutu (1b)
Save the Earth, it's the only planet with chocolate.
Viestejä: 214 kpl
Lähetä viesti
maanantai, 19. maaliskuuta 2007 - klo 8. 44 (yli 9 vuotta sitten)

Minulla on mökillä sellainen itsetehty - halpa - erotteleva malli (Rissa sen sanoi: ''ylempään pökäleet ja alempaan suodattuisi nestemäinen jäte''). Ylempi osa on muistaakseni 50 litran muovisaavi ja sen alla suorakaiteenmuotoinen pesuvati. Ylemmän astian pohjassa on kymmenkunta porattua reikää, josta nesteet valuvat alempaan.
Ideana tässä erottelussa on se, että ylempi astia pysyy kuivana eikä tule kärpäsiä. Ei ollut kärpäsiä edes viime vuonna, vaikka kesä oli todella helteinen.

Kuivikkeena käytän molemmissa lannoittamatonta turvetta (turvesäkit kannattaa avata etukäteen hengittämään, jotta aine olisi kuivempaa). Ison astian pohjalle laitan vähän risuja, jotta pysyy ilmavampana. Turpeen sekaan voi laittaa puuhaketta, jos sellaista löytyy. Turve vie tietty tilaa pytystä ja sitä joutuu tyhjentämään useammin, jos huussia käytetään säännöllisesti. Mutta se on kevyttä käsitellä. Kompostoin jätteen mustan muovin alle vähintään vuodeksi. Käytän sen koristekasveille kun se ei enää tuoksahda.
Huh - tulipa pitkä selvitys. Toivottavasti jollekin on tästä apua.


 

Imikkä Käyttäjä on nainen 1970
Uusimaa/Kanta-Häme , III
Elä hättäile, tuumaile
Viestejä: 777 kpl
Lähetä viesti
torstai, 29. maaliskuuta 2007 - klo 11. 28 (yli 9 vuotta sitten)

Meillä on huusseissa mökeillä (toinen oma, toinen sukumökki) 50 litran pesusaavit, joihin on tökitty naulalla pohjaan reilusti reikiä. Omalla mökillä saavi  on tiiliskivien päällä, sukumökillä piti rakentaa pieni koroke. Aina kun aloitamme uuden astian, heitämme kasan risuja ja havuja pohjalle. Nesteet imeytyy reijistä turpeella täytettyyn kaukaloon. Vessapaperit heittelemme toiseen reikään peltiseen tynnyriin, koska ne täyttävät saavin aika äkkiä ja kerran kuussa poltamme.

Tyhjennystarve on nyt ollut 2 kertaa vuodessa. Kuivikkeena on käytetty Biolanin haketta,  (oman hakettimen osto on harkinnassa), turvetta ja joskus mettänpohjan havuja, Puucee superia, pistää vauhtia hommaan. Kun astia on täynnä, kippaamme sisällön huussikompostin syvyyksiin. (erillinen iso aidattu avokomposti) Siellä se saa muhia, kunnes päätyy jonkun puskan alle. Kasvimaalle en sitä käytä.

Hajuista ei olla kärsitty. Paljon miellyttävämpää puuhaa, kuin sukumökin huussinpohjan entivanhanen tyhjennys lapiolla. Silloin kun kompostivessoista ei vielä yleisesti tiedetty...hyi yäk.


 
valtsu tykkää tästä

nanikka Käyttäjä on nainen
Antaa pollen murehtia, sillä on isompi pää
Viestejä: 3270 kpl
Lähetä viesti
torstai, 29. maaliskuuta 2007 - klo 12. 01 (yli 9 vuotta sitten)

Meillä kompostoidaan käymäläjäte siten, että imeytetään neste kaupasta ostettavaan Huussikuivikkeeseen ja sitten kompostoriin. kompostori on tehty laudasta.

Harkinnut olen, että tuon rei''itysniksin ottaisin tänä vuonna käyttöön, kun huussi vaihtaa paikkaansa. Virtsan voisi sitten joko laimentamaa sen 1:10 suhteessa veteen ja lannoitteeksi, tai sitten imeyttämää sen esim. turpeeseen ja kompostoimalla kiinteän mukana.

Yksi kakkakompostori on itse rakennettu puinen, ja nyt kun ruokakompostorin pohjaan oli tullut jyrsijän mentävä reikä, niin alan näitä kahta vuorotella. Eli eka kompostori on nyt sitten jälkikompostoitumisvaiheessa ja aletaan toista täyttämään. Muuta en meinaa mökille tehdä vessan suhteen. 

http://www.huussi.net/Leader/kaymalajateohjeet.htm#kys6


 

eno Käyttäjä on mies  1946
Se on semmosta meitin tämmöttesten miesten
Viestejä: 1 kpl
Lähetä viesti
lauantai, 7. huhtikuuta 2007 - klo 12. 54 (yli 9 vuotta sitten)

Meidän suvihuussissa on kaksi 90 litran betonipaljua (suorakaide) päällekkäin. Ylemmän pohjaan porasin runsaasti reikiä, jotta nesteet menee kunnolla läpi.  Kakkaosastolla käytän kuivikkeena puutarhahaketta ja kutterinlastua. Pissaosasto on puolillaan lannoittamatonta turvetta, joka täten typetetään. Kunnollinen tuuletus ja kahdesti kesässä tyhjennys, siinä hajuton Se.


 

 
  [viestejä: 60kpl, [kt] sivu: 1,2,3,4,5,6 >>   >|]
Tilaa muistutin tähän ketjuunTilaa muistutin Lähetä Tulosta Del.icio.us Facebook Twitter


Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma News Oy