Keskustelupalsta  etusivu/aiheet  keskustelijat  oma profiili chat  blogi 


Keskustelupalstalla lukijamme voivat esittää omia mielipiteitään tai kysymyksiään toisilleen. Palsta on siis tarkoitettu puhtaasti jäsentemme älisiin keskusteluihin.
Katso myös: .

Osto- ja myynti-ilmoitukset kirjoitetaan pörssiin.

Valvojat:
Nuu  Joakimmo  Rakentaja.fi/ylläpito  päätoimittaja  Miikos 

 Ylläpidon ja valvojien tiedotteet
Uuteen penttiin siirtyminen: Keskustelut on tarkoi 23.5. klo 21:35

 Puutarha - Ruusut - Asiaa lajeittain - lajeittain P – Ö - Tarhakurtturuusut, Rugosa-ryhmä

  [viestejä: 77kpl, [kt] sivu: 1,2,3,4,5,6,7,8 >>   >|]
Maaonni Käyttäjä on nainen
Päijät-Häme
III-vyöhyke
Viestejä: 218 kpl
Lähetä viesti
torstai, 26. heinäkuuta 2007 - klo 21. 27 (yli 8 vuotta sitten)

Upea kasvu alasleikkauksen jälkeen Rugosalla! Helsingissä tämä kasvusto leikattiin syksyllä maata myöten, ja nyt näyttää tältä. Erikoiseksi näkymän tekee se, että kukat ovat aina oksan päässä.

 

Tuuleva
Viestejä: 76 kpl
torstai, 9. elokuuta 2007 - klo 11. 13 (yli 8 vuotta sitten)

Voiko mustalaikkutauti iskeä kurtturuusuihinkin? Olisiko kenelläkään kokemusta asiasta? Ruusujen lehdissä on ruskeita pilkkuja ja lehdet lakastuvat.

Nämä ruusut on istutettu vuosi sitten, ja niitä on 12 kpl rivissä pohjoiseen viettävässä rinteessä, ja ruusujen ympärillä on nurmikkoa. Paikka ei ole paahteinen. En millään jaksa uskoa, että nämä oireet johtuisivat liiasta märkyydestä. Ruusujani en ole paljoakaan tänä vuonna kastellut, tosin viime viikolla annoin kannullisen Puutarhan kesä -lannoitevettä (10 l) joka pensaalle, kun huomasin nuppujen alkavan ilmaantua ja ajattelin, että jaksavat sitten kukkia ja tehdä niitä kiulukoita, joita niin kovasti olen odottanut. Teinköhän karhunpalveluksen ruusuilleni? Mutta kyse oli vain yhdestä kannullisesta, ja maaperä on läpäisevää ja hiekkapitoista. Kurtturuusujenhan pitäisi olla kestävimpiä ruusuja, mitä saa, ja kauniistihan nuo kukoistavat tienpenkoillakin. Puutarhakirjat kertovat, että kurtturuusuun eivät yleensä taudit iske, ja jotta kirvat olisivat lähes ainoita potentiaalisia tuholaisia.

En kyllä ala mitään, jos nyt on alasleikattava useampi pensas. surullinenNiin kauniisti kasvoivat, eivätkä olleet moksiskaan hankalasta talvesta. En minä niitä enää uskalla kastellakaan, kun en tiedä, lakastuvatko lehdet kuivuudesta vai märkyydestä. Viikkoon ei ole kyllä satanut ja on ollut tosi lämmintä ja kuivaa, mutta öisin tietysti kastetta. Nämä taudin oireet huomasin oikeastaan vasta eilen, kun yksi pensas alkoi ruskettua. Pensaan sisällä alimpien oksien kaikki lehdet ovat aivan käpristyneitä ja kuivettuneita. Lähempi tarkastelu osoitti, että oireita on muissakin pensaissa. Jos kyseessä ei ole mustalaikku, niin mistähän oireet voisivat johtua? Kirvoja en ole havainnut, enkä muitakaan ötöjä.

Voisin yrittää laittaa kuvan, jos saan tänään kameran lainaksi. Oma digimme on tällä hetkellä reissussa, joten en ole päässyt kuvailemaan...

Ja jos tämä viesti nyt tuli väärään ketjuun, niin joku viisaampi siirtänee tämän oikeaan paikkaan.
 

kibu...
Hyvin arvattu on puoliksi tiedetty
Viestejä: 2759 kpl
Lähetä viesti
perjantai, 31. elokuuta 2007 - klo 18. 01 (yli 8 vuotta sitten)

pumilio, vastaan täällä koska kysymyksesi olisit voinut laittaa tähän jatkoksi :)
tämän valkoimiin kuuluu Ritausma

http://www.sofianlehto.com/ruusut.php 


 

Titamiini Käyttäjä on nainen 1965
Raahe , V-vyöhyke
Viestejä: 746 kpl
Lähetä viesti
keskiviikko, 31. lokakuuta 2007 - klo 22. 37 (yli 8 vuotta sitten)

Pidin viime sunnuntaina puutarhakauden päättäjäiset. Tänään pidin sitten vastaavat avajaiset...

Töistä tullessa piipahdin ystäväni PääPuutarhurin luona katsomassa mitenkä ovat ehtineet syystöitään tekemään. Pääpuutarhuri nosti alesta jääneet "raaskut" autoni peräkonttiin.

Valikoimasta löytyi pari kevätatsaleaa, muutama syyshortensia, jotain angervoja (nimilaput hukassa), yksi tuivio ja kuusi ruusua.

Kaiken muun sain maahan paitsi ruusutarha jäi tekemättä. Tuli pimeä.

Ruusuista olisikin vähän kysyttävää - en ole mikään ruusuihminen, mutta roskiin olisivat mokomat joutuneet, joten rescue-hengessä otin ne mukaani. Muutamassa oli jopa nimilaput - on R. rugosa 'Alba' elikkä vissiin valkoinen kurtturuusu - toivottavasti kerrottu. Sitten oli pari R. rugosa 'Mimmi', josta ei ole mitään tietoa edes googella hakien. Pari Martin Frobisheriä oli kans - sehän on vaaleanpunainen, kerrottu ja tuoksuva. Minkähän korkuisia näistä tulee? Mimmistä olisko kellään kuvaa?

Sitten on pari ylläriä - nimilaput olivat täysin haalistuneita. Toinen näytti samantyyppiselle kuin tornionjokilaakson ruusu ja toinen oli pieni, hento ja rento. Vaan ei lehtiäkään jäljellä...

Saapa nähdä talvehtivatko nuo, on vähän myöhäinen istutusaika. Toisaalta vahinko ei ole suuri :) Voisin tietenkin vaatia keväällä takuutaimet menehtyneiden tilalle...

Ja olo on hakattu... Toisaalta olen ylpeä itsestäni, sillä atsaleoja varten piti kaivaa, pohjustaa ja kivetä uusi pengerrys kivikkoon sekä sekoittaa siihen uusi kasvualusta perusmaasta, hiekasta ja lannasta. Saapas nähdä miltä se näyttää päivänvalossa... oli himppasen hämärää kun lopettelin.

Jospa huomenna vääntäisin sen ruusutarhan.

 

Horsma Käyttäjä on nainen 1967
V-vyöhyke
Se viimeksi nauraa, joka hitaimmin ajattelee
Viestejä: 497 kpl
Lähetä viesti
torstai, 1. marraskuuta 2007 - klo 0. 27 (yli 8 vuotta sitten)

Mimmiä oli vielä kesällä Oulujoen taimistolla. Myös sivustoilla oli siitä tietoa. Yksinkertainen ruusunpunainen kukka jäi mieleeni. Semmoinen luonnonruusumainen kasvi.

 

merlin Käyttäjä on nainen 1965
II , Vantaa
Multum, non multa
Viestejä: 2679 kpl
Lähetä viesti
torstai, 1. marraskuuta 2007 - klo 21. 09 (yli 8 vuotta sitten)

Albasta pidän itse oikein kovasti, tosin se minulla aloittaa aika vaaleanpunaisilla kukilla, jotka sitten haalenevat, ovat kerrotut, mutta eivät voimakkaasti. Pysyy 1,20 metrin korkuisena, lehdistö on heleän vihreä. Kukat tuoksuvat suloisen vanhanaikaiselta ruusulta.
Martin Frobisheriä ei minulla ole, Ruusukirjan mukaan täysin kerrannaiset kukat ovat hennon vaaleanpunaiset ja tuoksuvat, mutta herkät kosteudella, kukinta-aika pitkä. Pensas talvenkestävä, pysty, harvahko,hidaskasvuinen, lopulta 1,5 metriä korkea. 

Kuva Albasta juhannuksen alla.
 

Etusivulla
Keskusteluketjujen automaattiset etusivun aiheet.
   
Titamiini Käyttäjä on nainen 1965
Raahe , V-vyöhyke
Viestejä: 746 kpl
Lähetä viesti
torstai, 1. marraskuuta 2007 - klo 23. 11 (yli 8 vuotta sitten)

Kiitos Horsma ja Merlin. En ehtinyt kuopia ruusutarhaa tänään vieraiden vuoksi. Enkä huomennakaan töiden takia. Toivottavasti viikonloppuna ei maa ole jäässä.

 

wilhelmina Käyttäjä on nainen 1981
Hoitaja
Viestejä: 2 kpl
Lähetä viesti
torstai, 27. maaliskuuta 2008 - klo 0. 16 (yli 8 vuotta sitten)

Hei! Leikkasin keväällä n.2m korkean kurttulehtiruusu aitani matalaksi 20cm. Nyt aita on lähtenyt hyvin kasvuun, mutta osa oksista roikkuu/kasvaa maata pitkin. Aidasta ei ole siis juurikaan näkösuojaksi tällähetkellä. Onkohan jotain tehtävissä? Tukikeppejä en haluaisi laittaa, kun aita on niin pitkä. Roikkuvat oksat ovat terveen näköisiä, mutta vaaleanvihreitä ja eivätkä niin puumaisia kuin osa oksista.


 

Kuusama Käyttäjä on mies  1953
Viestejä: 2 kpl
Lähetä viesti
torstai, 27. maaliskuuta 2008 - klo 0. 16 (yli 8 vuotta sitten)

Leikkasin viime keväänä alas pihatien varressa huonosti kasvaneen kurttulehtiruusun. Kasvu virkistyikin melkoisesti. Tilanahtauden vuoksi ajattelin ruveta pitämään aitaa matalana ja siksi leikkasin viime viikonloppuna koko aitauksen n. 30 cm korkuiseksi. Heti leikattuani aloin pelätä tehneeni suurenkin virheen. Mitähän tällainen leikkaus mahtanee nyt saada aikaiseksi ja mikä lienee paras menetelmä saada tilanne korjattua?


 

huisa
Vuorela
Oman elämänsä Hyacinth Bucket
Viestejä: 454 kpl
Lähetä viesti
torstai, 27. maaliskuuta 2008 - klo 0. 17 (yli 8 vuotta sitten)

Kurtturuusulla ei ole hätää. Sitä käytetään tienvarsiruusuna juuri tuon hyvän leikkauskestävyytensä ansiosta. Leikkaustapit saisivat vain olla matalammat, tyvestä poikki vaan: uudistuisi koko kasvu paremmin.


 

 
  [viestejä: 77kpl, [kt] sivu: 1,2,3,4,5,6,7,8 >>   >|]
Tilaa muistutin tähän ketjuunTilaa muistutin Lähetä Tulosta Del.icio.us Facebook Twitter


Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma News Oy