Keskustelupalsta  etusivu/aiheet  keskustelijat  oma profiili chat  blogi 


Keskustelupalstalla lukijamme voivat esittää omia mielipiteitään tai kysymyksiään toisilleen. Palsta on siis tarkoitettu puhtaasti jäsentemme älisiin keskusteluihin.
Katso myös: .

Osto- ja myynti-ilmoitukset kirjoitetaan pörssiin.

Valvojat:
Nuu  Joakimmo  Rakentaja.fi/ylläpito  päätoimittaja  Miikos 


 Puutarha - Kesäkukat - Soveltuvuus - Kesäkukkia varjoon?

  [viestejä: 55kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6 >>   >|]
Kreeta-Eulaalia Käyttäjä on nainen
Satakunta , II
Ni, mut mää vaa kokeili
Viestejä: 4825 kpl
Lähetä viesti
keskiviikko, 3. helmikuuta 2010 - klo 14. 23 (yli 6 vuotta sitten)

Juu juu, huoli pois. vaikka mitä menee varjossa oikein hyvin. Mulla on ollut ahkeraliisoja, orvokeita ja krasseja hyvinkin varjoisissa paikoissa, ruukuissa ja maassa. Varjossa viihtyviä perennoita löytyy vaikka miten paljon, ja kukkivia yrttejä ja pensaita. Jos Pentti Alangolta kysyisi, hän kannattaisi nimenomaan varjoisaa puutarhaa. Tuosta nyt nimi ylös ja kirjastoon.

 

Niikku Käyttäjä on nainen
Nilsiä , Pohjois-Savo
Viestejä: 3 kpl
Lähetä viesti
maanantai, 22. helmikuuta 2010 - klo 22. 49 (yli 6 vuotta sitten)

Voipi tosiaan olla että osaltaa talvi hämää ja että piha vaikuttaa varjoisalta. Mutta on kyllä niin isoja puita tossa edessä (naapurin puolella) että varjostavat kovasti. Kiitos teille, en vielä menettänyt toivoani. Perennat käy kyllä minulle, kunhan edes vähäsen kukkii niin se riittää. Omat taidot pihan laittamiseen on vaan melko heikot, koska tähän asti tullut asuttua kerrostalossa, välillä ei ollut edes parveketta ja sitten kun oli niin orvokkiamppelissa oli ainoa joka siellä oli.

 

Nuu Käyttäjä on nainen
[valvoja]
Elimäki,Kouvola , II-III
Asioilla on taipumus järjestyä
Viestejä: 12511 kpl
Lähetä viesti
maanantai, 22. helmikuuta 2010 - klo 22. 57 (yli 6 vuotta sitten)

Niikku, kesäkukat tahtoo olla aikalailla tosiaan sellaisia auringon lapsia, mutta perennoissa on jo paljon valinnanvaraa. Niitä varten vaan sitten täytyy perustaa kunnolla se penkki ettei joka kesä tarvi uusiksi laittaa. Käy lueskelemassa tarkemmin tuolta "Perennat"-osiosta, siellä piisaa juttua. Alussahan voisit laitella perennapenkkiä johonkin nurkkaan (ne yleensä ei ensimmäisenä kesänä ehdi kovin isoiksi kasvamaan, mutta seuraava kesä jo palkitsee) ja muutoin kukittaa pihaasi vaikka ruukkuun istutetuilla kukilla. Ja kukkasipuleita voit ruukuttaa myös, kukkivat sitten jossain vaiheessa kesällä ja voit myöhemmin laittaa ne maahan josta ne nousevat joka vuosi uudelleen ja uudelleen ilahduttamaan kukinnallaan. Kyllä niissä kesäkukissakin on varjommassa pärjääviä.

Sinulla tulee olemaan innostavat ajat edessä pihasi kanssa puuhastellessa. Se on tie joka vie mennessään


 

tagetes Käyttäjä on nainen 1968
II- vyöhyke
Viestejä: 3066 kpl
Lähetä viesti
maanantai, 22. helmikuuta 2010 - klo 23. 55 (yli 6 vuotta sitten)

Niikku, netistä löysin pari sivua jossa oli listattu yksivuotisia kesäkukkia varjoon : Tässä yksi lista ja siinä ohessa vähän muutakin tietoa ja tässä toinen .

Niitähän voi laitella perennojen joukkoon, kunnes monivuotiset ovat tarpeeksi isoja tai vaikka ruukkuihin jos suuret puut vievät maasta kasvuvoiman.

Ai niin ja sit on tää pentin oma kasvikortisto, sinne ku pistää hakulootaan Kasvityyppi - kohtaan Kesäkukat ja ruksin varjo - laatikkoon ni aika monta kasvia löytyy. Se kasvikortisto löytyy myös tosta vihreestä yläpalkista. Siellä on aika paljon kaikennäköstä tietoa monesta muustakin kasvista. Siihen kannattaa kyllä tutustua ja jos sieltä ei löydy, ni sitten vasta kuukkeloimaan, tai niin minä teenhymyä.


 

Niikku Käyttäjä on nainen
Nilsiä , Pohjois-Savo
Viestejä: 3 kpl
Lähetä viesti
keskiviikko, 24. helmikuuta 2010 - klo 9. 15 (yli 6 vuotta sitten)

Kiitoksia vaan teille avuliaille, mun täytyy nyt vaan tutkailla että mitä lähden kokeilemaan =)

 

Shirina Käyttäjä on nainen 1985
Etelä-Pirkanmaa , II
Viestejä: 88 kpl
Lähetä viesti
tiistai, 8. huhtikuuta 2014 - klo 19. 09 (yli 2 vuotta sitten)

Nostelen tämmöistä vanhempaa ketjua, en ainakaan huomannut että olisi asiasta tuoreempaa keskustelua.

Meillä siis etupiha on sellainen ettei siihen paista aurinko ollenkaan. Aamuauringon viime säteet saattaa talon nurkalta ihan hitusen osua etupihan laatoille ennen kuin aurinko katoaa talon päätyyn. Etuoveamme vastapäätä on siis harju ja siinä kasvaa havupuita. Aurinko nousee viistosti sieltä harjun takaa, eikä pääse luomaan säteitään kukkasille havupuiden välistä. Jotain kukkia etuoven luona olisi kuitenkin pakko olla, sehän on muuten ihan kurjan näköinen! Minulla on siinä etuterassin kaiteen edessä puinen kukkalaatikko, jossa viime kesänä oli orvokkeja. Ne jaksoi kukkia siinä suhteellisen hyvin vaikkeivät saaneetkaan aurinkoa. Verenpisarat siinä ei ole viihtynyt. Nyt kevääksi olen istuttanut siihen narsissia ja helmililjaa, saa nähdä miten viihtyvät.

Mutta mitä kesäksi? Perennoja tuollaiseen laatikkoon tuskin kannattaa edes ajatella? Enkä haluaisi taas laittaa orvokkeja. Eli nyt on haussa kukka, joka ei saa aurinkoa missään vaiheessa päivää, mutta olisi silti sen verran nätti, että sitä viitsii etuovella esitellä.

Tuohon etuoven edessä olevaan harjuun sitten kyllä paistaa koko päivän aurinko talon katon yli. Se on aika kuiva, melko jyrkästi viettävä hiekkaharju jossa kasvaa mäntyä ja jokunen kataja sekä paljon mustikkaa. Siihenkin voisi ehdotella jotain kukkasia. Saavat olla mielellään perennoja.

 

Etusivulla
Keskusteluketjujen automaattiset etusivun aiheet.
   
Miikos Käyttäjä on nainen
[valvoja]
Kankaanpää , III
Viestejä: 6664 kpl
Lähetä viesti
tiistai, 8. huhtikuuta 2014 - klo 19. 13 (yli 2 vuotta sitten)

Tuossa ylempänä on tagetes linkittänyt hyviä linkkejä. Kurkkaahan sieltä. Itsellä on ollut begoniaa varjossa :)

Muoks. Tässä ketjussa on jo keskustelua paljonkin aiheesta. Kannattaa hyödyntää jo valmiina olevaa tietoa.


 

Shirina Käyttäjä on nainen 1985
Etelä-Pirkanmaa , II
Viestejä: 88 kpl
Lähetä viesti
tiistai, 8. huhtikuuta 2014 - klo 19. 40 (yli 2 vuotta sitten)

Mutta menestyykö nuo oikeasti varjovarjossa, jos kukan tiedoissa on aurinkoinen/puolivarjoinen tai puolivarjoinen/varjo? Kyllähän minä noita linkkejä katselin ja tuota kasvikortistoakin selasin, mutta ajattelin että saisin myös käytännön kokemusta siitä mikä kukka oikeasti menestyy paikassa johon ei aurinko osu.

 
kukkakuisti ja raya tykkäävät tästä

Myskimalva Käyttäjä on nainen
vyöhyke V,VI
Viestejä: 5693 kpl
Lähetä viesti
tiistai, 8. huhtikuuta 2014 - klo 19. 49 (yli 2 vuotta sitten)

Shirina, mulla ainakin meni hyvin lobelia paikassa johon aurinko ei juuri säteitään luo. On ollut myös miljoonakelloa ja petuniaa, mut tuon paikan ongelma on se et tuuli pyörittää petuniat muotopuoleiks.

kuva


 
eltsu, epesakukkakuisti tykkäävät tästä

raya Käyttäjä on nainen
siikajoki , suomi , V
korut.,kivet,kankaat
Viestejä: 3418 kpl
Lähetä viesti
tiistai, 8. huhtikuuta 2014 - klo 19. 51 (yli 2 vuotta sitten)

Miulla taitaa olla ens kesäksi samanmoinen pähkäily kun Shirinalla.
Navetan pääty jota isäntä nyt raivaa kaikenlaisesta rojusta pitäs kunnostaa ja kukillepa tietenkin, aattelin just jotain kesäkukkia ja vasta perehtyä asiaan paremmin syssymmällä, siinä kans saattaa aamu-sekä ilta-aurinko just ja just vilahtaa.

 

 
  [viestejä: 55kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6 >>   >|]
Tilaa muistutin tähän ketjuunTilaa muistutin Lähetä Tulosta Del.icio.us Facebook Twitter


Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma News Oy