1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

KÖYNNÖSRUUSUT: Vastauksissa yleisimmät köynnösruusut olivat 'Pohjantähti', 'Flammmentanz', Rosa helenae ja 'New Dawn'. Muita lajikkeita oli 1-2 vastaajalla. Talvenkestävyydeltään parhaita (4,5-5) olivat 'Flammentanz', 'Lykkefund', 'Martha', japaninköynnösruusu 'Carnea', 'Pohjantähti', 'Eden Rose 88', 'Sympathie' sekä 'New Dawn'. Tuholaisten tai tautien vioituksia oli yleisesti hyvin vähän lukuunottamatta 'Beauty of the Prairies'- ja 'Gerbe Rose'-lajikkeita, joilla puolet kasvista oli syöty/saastunut.
Kukinnan runsaus vaihteli paljon. Erittäin runsaasti kukkivat Rosa helenae , 'Lykkefund', japaninköynnösruusu, 'Coral Dawn', 'Eden Rose 88', 'Lavinia', 'Sympathie' ja 'New Dawn'. Kokonaan kukkimatta jäivät tällä kertaa japaninköynnösruusu 'Goldfinch', 'Blaze' ja 'Albertine'.
Yleisvaikutelma oli hyvä tai erittäin hyvä useimmilla, keskinkertaiseksi jäivät 'Dance de Feu', 'Gruss an Heidelberg', 'American Pillar' ja 'Gerbe Rose'. 'Blaze' sai arvion ruma.
 
ERI LAJEJA:  
Portlandinruusut, 'Comte de Chambord', 'Duchess of Portland' ja 'Jacques Cartier' olivat talvenkestävyydeltään ja terveydeltään hyviä. Kukinta oli melko runsasta ja yleisvaikutelma hyvä. Lisätaulukko
Persianruusut ja harisoninruusut
Harisoninruusuilla oli persinkeltaruusua ja kapusiiniruusua parempi talvenkestävyys ja terveys. Persiankeltaruusu ja harisoninruusu kukkivat keskinkertaisesti, kapusiiniruusu hieman heikommin. Harisoninruusut 'Harison's Yellow' ja 'White Perfume' kukkivat runsaasti. Yleisvaikutelma vaihteli kapusiiniruusun lähes mitättömästä harisoninkeltaruusun erittäin hyvään.
 
Mandariiniruusut
Mandariiiniruusu paleltui tyvelle asti, ei kukkinut lainkaan ja antoi ruman yleisvaikutelman, mutta oli terveydeltään hyvä. Risteymät 'Nevada' ja 'Pink Nevada' saivat vain pieniä talvivauriota (oksankärkiä tai silmuja paleltui) ja olivat melko terveitä. Kukinta 'Nevadalla' ja 'Pink Nevadalla' oli keskinkertaista vähän parempi ja yleisvaikutelma hyvä.
 
Englantilaiset pensasruusut
Talvenkestävyys vaihteli: 'Charles Austin' paleltui lähes tyvelle asti, 'Mary Rose' säilyi vaurioitta. Yleisin lajike 'Graham Thomas' paleltui lumirajaa myöten. Terveydeltään englantilaiset pensasruusut olivat hyviä (4-5). Kukinta oli enimmäkseen keskinkertaista tai vähän sitä parempaa. Yleisvaikutelmat olivat hyviä.
 
Peittoruusut
Ilman talvivaurioita selvisi 'Smarty', oksankärkiä tai kärkisilmuja paleltui 'Raubritter'- ja 'Sommerwind'-lajikkeilla. Lumirajaa myöten paleltuivat (arvosanat 2,7-3,5) 'Bonica 82', 'The Fairy', 'Immensee' ja 'Swany'. Kukinta vaihteli kukkimattomasta 'Immensee'-lajikkeesta 'Smartyn' erittäin runsaaseen. Kaikilla esilletulleilla lajikkeilla terveys ja yleisvaikutelma saivat arvosanan hyvä.
 
Sivulle 6