RosMarina 2009
Tämän vuoden projektit ja kunnostukset.


Tulos pusikon poistosta/ osa 1 perjantai, 16. toukokuuta 2008
kuva


Ilta-aurinkongon heijastus
+ Kommentoi (0 kpl)Pellon risukon poisto / osa 1 perjantai, 16. toukokuuta 2008
kuva


Innostuin hakettamaan ja pyysin isäntää avuksi. No nyt sitä sitten on. Näkymä lammelle avartui paljon, vaikkakin ei saatu kaikkea vielä tänään pois. Huomenna jatketaan. Isäntä pellon kimpussa, melkein sai hepulin, kun sanoin haluavani kuopan sinne. Haluaisin tehdä kunnon kohopenkin Ystävältäni saamiltani raparpereille.
+ Kommentoi (0 kpl)Ämpäriperunat perjantai, 16. toukokuuta 2008
Timot puskee vartta
Timot puskee vartta


Hurahdin myös ämpäripottuihin keväällä. Kasvamassa on viisi ämpäriä ja yksi kuormalavasta tehty kasvualusta. Juhannuksena kattilaan.
+ Kommentoi (0 kpl)Yrttipöytä perjantai, 16. toukokuuta 2008
kuva+ Kommentoi (0 kpl)Kasvun ihmeitä perjantai, 16. toukokuuta 2008
Itse suunniteltu pöytä ja kasvit tykkää
Itse suunniteltu pöytä ja kasvit tykkää


"Yrttipöytäni on nykyään kasvimaana. Kuvan otin hetki sitten. Sipulin varsia on jo käytetty, kuten myös persiljaa. Sidesalaatti ja retiisit kasvavat vauhdilla. Harsolla olen nyt joutunut peittämään yöksi.
+ Kommentoi (0 kpl)Männyt perjantai, 16. toukokuuta 2008
Tuoksukurjenpolvet, sormustinkukkia, ukonhattua ja Kanadan kilpikierto
Tuoksukurjenpolvet, sormustinkukkia, ukonhattua ja Kanadan kilpikierto


Mäntyjen vierestä oli hankala leikata nurmikkoa ja aina kasvoi runkojen vieressä heiniä. Ja kun ei jaksa nyppiä muutamaa kertaa kesässä niitä, niin täytyy ottaa lapio, kaivaa nurmi ylös, muokata maa, hakea eri puolilta tonttia perennoja ja jakaa ne, istuttaa, kastella ja nyppiä rikkaruohot pois. Kyllä sitä tuntee ittes hulluks välillä. Se on kuulemma puutarha- hulluus kun iskee ihmisiin.
+ Kommentoi (0 kpl)Oksat ja risut perjantai, 16. toukokuuta 2008
kuva


Olen karsinut metsästä kaikki risukot, leikannut koivuista kuolleet oksat ja tehnyt niistä haketta. Sitä tarvitaan tosi paljon kellarin kummulle. Ajattelin laittaa ne pensaiden alle. Omenapuiden alle teen kehät, joko hakkeesta tai sitten tuoksukurjenpalvesta.
+ Kommentoi (0 kpl)keskiviikko, 14. toukokuuta 2008
kuva


Portin vasenpuoli, ja juurakot mullassa. Yhteensä juurakoita meni kuusi vasemmalle ja seitsemän oikealle.
+ Kommentoi (0 kpl)keskiviikko, 14. toukokuuta 2008
kuva


Hassuellin innoittamana penkissä kasvaa nyt pionit (joita ei näy) ja liljat ja niitäkään ei näy. On tämä ihanaa, kun on mielikuva ja sitä pääsee toteuttamaan. Yritä sitten toiselle (iskälle) selittää, et kyllä siitä hieno tulee ja hän katselee multaa. Keskellä kasvaa muutaman vuoden ikäinen Isabellan syreeni ja perennoja. Vasemmalla puolella portin suussa on aivan samanlainen penkki. Pionien värit tulevat kyllä olemaan erillaiset. Oikealla eri lajikkeita punaisia ja vasemmalla ruusunpunaisesta vaaleaan ja siltä väliltä, kai. Saa nähdä kun on taas juurakoista kysymys että mitä sieltä tulee.
+ Kommentoi (1 kpl)Takapiha keskiviikko, 14. toukokuuta 2008
kuva


Parempi kuva takapihasta (keskipiha), pelto ja lampi siintävät pusikon takana.
+ Kommentoi (0 kpl)Äitienpäivä keskiviikko, 14. toukokuuta 2008
Äitienpäivä hortensia lapsiltani
Äitienpäivä hortensia lapsiltani


Lapset toivat isänsä kanssa upean hortensian ja ruukkuruusun minulle. Ihana yllätys. Olin viikonloppuna ostamassa omalle äidilleni kukkia ja samalla ostin itselleni petunia-amppelin ja tokaisin siinä lapsille, ettei mulle kukkaan osta kukkaakaan. Tämän olivat ilmeisesti muistaneet iskälle sanoa...
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 17kpl, [kt] sivu: 1,2 >>   >|]
RosMarina
Rusko , Suomi
Kurppia odotellessa...
Työt ei tekemättä lopu
Lähetä viesti
Turun lähistöllä asustellaan ja lentokoneita kuulostellaan. Perheeseen kuuluu kaksi lasta, iskä ja minä. Perennat ovat olleet aina intohimoni ja nyt niistä Pionit. Niitä keräilen pikkuhiljaa ja paikkoja katsellessa. Innostun aina kevät auringon alkaessa paistaa ja Toivon että pihat olisivat joskus valmiit. Ikuisuus hommia isolla pihalla. Rakensimme talon 1996 ja keväällä -97 muutimme. Metsiköstä puutarhaksi...
 
Arkisto:
2009
7 (17 kpl)
4 (4 kpl)

2008
9 (12 kpl)
8 (10 kpl)
7 (12 kpl)
5 (17 kpl)