Patio Italiassa.
Muutin juuri Italiaan ja sain ensimmäistä kertaa mahdollisuuden omaan pieneen kasvimaahan. Asuntomme edessä on meillä pieni patio johon suunnitteilla laittaa "ruukku kasvimaa". Saa nähdä miten tässä käy... vinkkejä yms. otetaan mielellään vastaan:)


Kahdestoista sivu. tiistai, 19. toukokuuta 2009
Tààllà làmmintà riittàà n.26 astetta. Kukista kehàkukka ei oikeen ole pàrjànnyt, jài todella lyhyeksi varreksi vain. Ja Italiasta ostettu ruiskukan nàkoinen kukkakaan ei kasva, on ollut n. reilun 5cm pitkàà vartta/lehteà jo reilun kuukauden ajan. çtòkàt vielà kuvioissa.

Kahdesta papuruukusta toinen ei kasva kunnolla, mutta toinen hienosti nousee jo pitkàsti vartta pitkin, joka pàivà kasvaa n.5cm. Tomaattiin (iso pyòreà tomaatti) jonka laitoin valmiina taimena ruukkuun on tullut kolme kukkaa ja nàkyy ettà on muodostamassa tomaattia sekà aamulla nàin uusia nuppuja. Kesàkurpitsaan on tullut paljon pienià kurpitsoja ja yksi kukka jo isona kukkii. Sen jàtin siihen koska en viitsi vain yhtà kukkaa kokkailla. kun useampi tehdààn niistà pitsan pààllys, nam:) Kesàkurpitsatkin olivat valmiita taimia.
Paprikoiden pààhàn on ilmestynyt nupun nàkòisià pallukoita, en tiedà miltà paprikan kasvi nàttàà, voisivatkohan ne sitten olla kukan nuppuja???
Mansikoitakin on tullut siten ettà melkein joka pàivà on muutaman saanut syòdà:) Nyt taitaa jo olla aika kuuma niille.
Salaatti jài pieneksi, laitoin varmaan liikaa siemenià purkkiin, sekààn ei tykkàà liiasta kuumuudesta.

Siinà pation tàmàn hetkinen tilanne:)
+ Kommentoi (1 kpl)Yhdestoista sivu. sunnuntai, 3. toukokuuta 2009
Paljon on tapahtunut patiolla viimeisen Suomen loman jälkeen. Ennen lomalle lähtöä laitoin sisälle siemeniä itämään ja palattuani ne olivatkin kasvaneet jo n.5-10cm pitkäksi. Ulkona oli kuitenkin vielä liian kylmä joten en voinut niitä sinne laittaa, oli paljon muuta puuhaa ja taimet sitten pikku hiljaa nuukahtivat pieniin purkkeihin. Ainoa jotka sain pelastettua olivat pavut, laitoin ne kuitenkin ulos purkkiin ja ne sinne kupsahtivat, mutta jonkun ajan pästä huomasin niistä kahden alkaneen kasvamaan uudelleen(pavut eivät kuulemma kestä alle +4).

En saanut aikaiseksi idättää uusia siemeniä joten hyvällä omallatunnolla ostin puutarhaliikkeestä valmiita taimia jotka nyt olen laittanut patiolle ruukkuun kasvamaan. Ostim mm. paprikaa, tomaattia ja kesäkurpitsaa. Sain appiukolta kesäkurpitsaa. Pavut laitoin kuivista pavuista itse sekä paria lajia tomaattia myös siemenistä. Yrtit ostin melkein kaikki valmiina kasveina koska käytämme niitä paljon ja halusin heti satoa.

Ikäväkyllä ksaveihin on tullut ötökkä joka kuulemma kyllä tappaa kasvit, joten se pitäisi nyt saada hävitettyä!''''

Tällä hetkellä olen taas Suomessa lomalla joten en tiedä kuinka kasvit patiolla tällä hetkellä pärjäävät. Satanut siellä on ainakin jonkin verran että vettä ne ovat ainakin saaneet:) Ensi viikolla paluu Italiaan ja sitten pääsee taas "kasvimaalle":). Meillä ei ole nettiyhteyttä kotona joten en kovin useasti pääse päiväkirjaa kirjoittelemman...

Pinkit kehäkukat kuulemma eivät ole pinkkejä muuta kun nimeltään, väriltään suurinpiirtein persikkaa. Saa sitten nähdä millasia niistä tulee. Olen laittanut muutaa kukkalajiakin kasvamaan.

Kevät terkuin päätän tämän sivun:)
+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 2kpl, [kt] sivu: 1]
Matilde07
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2009
5 (2 kpl)
2 (5 kpl)
1 (5 kpl)