Ideoita - ja pihan kehittelyä
Päässä pyörii yhtä ja toista. Pitäis tehdä ja toteuttaa - mutta eihän tämä pikku ihmisikä kaikkeen riitä. Mitä saan aikaseks, jaa-a, katsotaan.


Tästä se sitten alkaa...taas.
maanantai, 25. huhtikuuta 2011
Pergolan lattia talven jälkeen.
Pergolan lattia talven jälkeen.


Ennen pääsiäistä suunnittelin, et mitäs kaikkea sitten pyhinä teenkään ja tavoilleni uskollisena, en tehnyt mitään siitä mitä suunnittelin.

Mutta sainpahan kasvarin melkein kuntoon ja rakenneltua sinne sisälle taimiterraarion. Ensin toki tein sellasen solumuoviteltan...joka ei toiminut sitten millään lailla. Ja sitten tein kaiken uudelleen käyttämällä vanhoja ikkunoita. Hyvin saa puolenpäivää kulumaan, kun ensin tekee sutta ja sekundaa ja sitten vaan sekundaa. Tiedän, että yöpakkasia on vielä tulossa, mutta muutin ne muutamat hengissä säilyneet tomaatinrääpäleet sinne terraarioon. Ja vuorasin sen sitten ulkopuolelta sillä solumuovilla. Se on mukavaa, kun vanhempi poika oli ostanu sellasen 15 metrin rullan sitä auton johonkin ihme äänieristyksiin, niin minähän keksein sille heti parempaa käyttöä.

Purin vihdoin ja viimein sen vanhan ison kasvarin ja tappelin pimeäntuloon asti muutaman pultin kanssa, mut ei auennu, vaikka crc:täkin lykkäsin. Siis sitten väänsin ne kaarikohdat apinaraivolla laudoista irti (kumma ku kaikki laudat lahoja, paitsi ne, joissa oli pultit jumissa). Kaksi kaarta viidestä on uudelleen käytökelpoisia, mut ne kolme keskimmäistä, jotka sillon joskus myrskyssä taipuivat ovat kyllä metallikeräyskamaa.Tuli hetkessä sellaset reilu 20 neliöta lisämaata käyttöön. Nyt jo (pitäny siis purkaa vuonna 2009 ).

Haravoittelin vähän sieltä sun täältä ja etupihan toinen verkkolisko on irrottanut jossain vaiheessa talvea otteensa ja tarttee nyt kipeästi jäsenkorjaajaa. Mutta siellä se vieläkin runtussa roikkuu. Kattelen sitäkin joka kerta ohikulkiessani sillä silmällä....

Pergolan lattian osuus on senverran aloitettu, että juolavehnästä hiekkaa on kärrätty lapsityövaoimalla muutamana ehtoona. Minä olen sitten tasannu ja haravoinu ja ravistellut mahtavia juurakoita. Alla on maisemointikangas (tai joku sellanen) ja nyt vaan odottelen, että loput miljoonat juurenpätkät ja siemenet lähtevät kasvuun, niin saan ne helposti kitkettyä hiekkapatjasta.

Perennapenkkien talventörröttäjiä oon pätkiny silpuksi ja syksyllä kuolleet viimevuoden kesäkukat multineen oon levitelly yrttimaahan.

Viimevuoden maissinvarret ja maa-artisokan varret on katkottu maatamyöden ja osa poltettu. Loput saavat toimia uusien kompostien pohjana. Ainiin ja kaks kompostia tyhjennetty puoleen väliin, enenpää ei voinut, kun olivat jäässä.

Lisäksi syöty liian hyvin, maattu ja vahrattu taivasta, istuttu ja kuunneltu lintujen laulua ja tänään podin illalla kauheaa syyllisyyttä, kun en enää mennyt iltahämärään asti tekemään edes jotain. Onneksi huomenna on uusi päivä.
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
tagetes
II- vyöhyke
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2012
1 (3 kpl)

2011
12 (5 kpl)
10 (4 kpl)
9 (4 kpl)
8 (1 kpl)
7 (1 kpl)
6 (4 kpl)
5 (3 kpl)
4 (1 kpl)

2010
10 (3 kpl)
9 (3 kpl)
7 (3 kpl)
6 (4 kpl)
4 (1 kpl)
2 (1 kpl)

2009
11 (3 kpl)
10 (6 kpl)