Sipuli- ja mukulakasvit

Sipuli- ja mukulakasvit
Sipulikukkien avulla saa varmistettua kevään varhaisimman kukkaloiston. Niitä voi laittaa esimerkiksi perennapenkkeihin taimien väleihin, jolloin perennat kesällä kasvaessaan peittävät lakastuvat sipuliekukkien lehdet!

Kukkasipulit voi jättää maahan talveksi, mutta mukulakasvit tulee nostaa viileään varastoon syksyn tullen.

P.s. Mikäli tarvitset tarkempaa tietoa tai neuvoa, niin esitä kysymyksesi Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalle!

Kuva: Narsisseja ja krookuksia ruukuissa

Yleistä


Sipulikasvit

Sipulikukat sopivat kukkapenkkien kevätkukkijoiksi. Pieniä laukkoja, idänsini- ja helmililjoja sekä lumikelloja voi istuttaa myös nurmikolle, kunhan muistaa antaa lehtien lakastua rauhassa. Kukinnan loputtua kukkavarret leikataan pois, sillä siementen kehittyminen kuluttaa sipulin voimavaroja.

Mukulakasvit

Mukulakasvit ovat monivuotisia, ruohovartisia kasveja, joiden erikoisuutena on maanalaiset varastoelimet, mukulat. Niihin varastoituvat kasvukaudella kerätyt ravinteet - näin ne selviävät kuivien kausien ja talven yli.

Näyttävien mukulakasvien, kuten daalioiden ja miekkaliljojen, lannoittaminen kalium-pitoisella lannoitteella takaa kauniin kukinnan. Molemmat ovat kuitenkin hallanarkoja, joten niiden mukulat nostetaan syksyllä ylös, puhdistetaan ja viedään talvisäilöön n. 5 asteen lämpöön.

Katso aiheeseen liittyvät uutiset

Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma Media Finland Oy