Pohjatyöt ja täytöt
 

Pohjatyöt ja täytöt

Rakennustyöt tontilla ovat alkamassa. Asiakkaan vastuulla on hankkia rakennuspaikan lisäksi tarvittavat liittymät, viranomaisluvat sekä palkata vastaava työnjohtaja.
Rakentaja, maansiirtourakoitsija Petri Hyvönen ja Rantasalmen kunnan rakennustarkastaja Harri Korhonen tarkastamassa rantasaunan paikkaa.
Myös rakennustarvikkeiden vastaanotto, rakennusaikainen siivous, perustusten ulkopuoliset työt ja perustuksen sisäpuolen täyttö kuuluvat asiakkaan vastuulle.
Puiden kaadon ja tontin raivauksen jälkeen kuorittu maa-alue täytetään hiekalla. Kuvassa oikealla olevat isot kivet tullaan jättämään paikalleen koristamaan pihaa.
Täytehiekka levitetään tasaisesti tulevan rakennuksen alalle.
Levitetty täytehiekka tärytetään lopuksi vielä tiiviiksi. Tulevan huvilan paikka erottuu maastosta selvästi.
Myös saunarakennuksen maanrakennustyöt tehdään samalla kertaa kuntoon.
Perustuksien valumuotit on purettu. Nyt voidaan aloittaa rakentajalle kuuluvat täytöt, routasuojaukset ja salaojien asennukset.
Täyttöjä tehdessä on huomioitava liittymien sisäännostopaikat.
Maan tiivistäminen suoritetaan kerroksittain.
Kataja D:n perustus on valmis Kastellin pystytysporukalle.
Rantasaunaan tulee kantovesi, joten viemäröinniksi riittää ns. saunakaivo. Asennus kannattaa tehdä perustusten täytön yhteydessä.
Myös rantasaunan täytöt ovat loppusuoralla.
Rakentajan osalta tehtävä on tehty. Pohjatyöt, täytöt, salaojat ja siinä sivussa kaivo on toteutettu. Päätekijöitä muistettiin pienellä huomionosoituksella.
tv - rakentaja.fi TV
0/14
Toista
Pause
Julkaisupäivämäärä
13.7.2009
Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma Media Finland Oy