Siirtonurmen asennus
 

Siirtonurmen asennus

Pohjamaata parannetaan Biolanin Nurmikkolannoitteella, jossa ravinteet ovat eloperäisessä, pääosin hidasvaikutteisessa muodossa, ja sitä on helppoa levittää.
Pohjamaa tasoitetaan huolellisesti. Kivet ja oksanpalat poistetaan. Epätasaisuudet paljastuvat helposti pitkällä oikolaudalla.
Painanteisiin lisätään multaa. Ja taas tasoitetaan...
Lopuksi pohjamaa vielä jyrätään. Kun maahan ei jää astuttaessa kengän jälkeä, on pohja tarpeeksi tiivis.
Pohjan pitää olla yhtä huolellisesti perustettu kuin kylvönurmikkoakin tehtäessä.
Neliön kokoiset (0,4 x 2,5 m) nurmirullat on pakattu lavoille. Lavat kannattaa sijoittaa suojaan pahimmalta paahteelta ja tuulelta.
Jos mahdollista, aloitetaan kiinteästä rakenteesta. Linjalanka ja oikolauta ovat hyvänä apuna. Asennus suunnitellaan niin, että leikattavaa tulee mahdollisimman vähän.
Rivin lopusta jäävä pala käytetään seuraavan rivin aloituspalaksi. Saumojen pitää limittyä eli pystysaumoja ei saisi jäädä.
Nurmilevyn leikkaaminen käy helposti puukolla. Laudan avulla saa suoran leikkausjäljen.
Toinen tapa saada nurmilevyjen saumat vastaamaan toisiaan: laita levyt päällekkäin, leikkaa sauma kahden levyn läpi ja ota turhat palat pois.
Saumoja voi polkea kevyesti, jotta ne ottavat varmasti pohjamaahan kiinni.
Koko alue jyrätään, jotta nurmimattojen alle ei jää ilmapusseja ja juurtuminen pohjamaahan onnistuu.
Lopuksi kastellaan erittäin runsaasti: nurmimaton pitää kastua läpi ja pohjamaankin pitää olla märkää n. 10 cm syvyydeltä. Etenkin reuna-alueet kuivuvat helposti.
Seuraavat kaksi viikkoa nurmikolle on annettava juurtumisrauha eli turhaa tallausta vältetään. Kastelusta huolehditaan tunnollisesti.
tv - rakentaja.fi TV
0/14
Toista
Pause
Julkaisupäivämäärä
26.5.2008
Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma Media Finland Oy