Kysy, niin vastaamme

  • Tällä palstalla voit esittää puutarha-aiheisia kysymyksiä - ja lukea, mitä alan asiantuntijat ovat vastanneet jo aiemmin esitettyihin kysymyksiin.
  • Rakennusteknisiä ja -oikeudellisia kysymyksiä voit käydä lukemassa ja esittämässä Rakentaja.fi:n Kysy, niin vastaamme -palstalla.
Huom. Ennen kuin teet kysymyksen, tarkista haun avulla, onko joku muu tehnyt jo vastaavan kysymyksen.

Kysy vastaamme palstan etusivulle
 

Hae

(976)

Kysy uusi

sivu Puutarha-aiheinen kysymys   

Näytä

 Kahden viimeisen viikon kysymykset   
Näytä Huonekasvit aihealue Edellinen  | Seuraava

Kysymys: limoviikunan leikkaaminen

Huonekasvit

pvm: 5.2.2013 12:30  
Voiko limoviikunan latvan leikata poikki kun se kasvaa liikaa korkeutta?Juurruttaisin latvan uudeksi kasviksi. Olen kiertänyt heivoröisiä latvaoksia toisiinsa kasvin tukevoittamiseksi, mutta nyt yksinäinen latvaoksa roikkuu kun ei jaksa olla pystyssä.


Kommentoi:*

Vastaus  
Limoviikunaa voi hyvin leikata tarpeen mukaan ja latvasta saa tosiaan mainiota lisäysmateriaalia. Paras leikkausajankohta on kasvukauden alussa, jolloin lisääntyvän valon myötä kasvikin alkaa taas heräilemään. Muista kuitenkin leikatessasi, että limoviikunan maitiaisneste voi aiheuttaa allergisen reaktion; ole siis varovainen ja pese kätesi hyvin leikkauksen jälkeen. Maitiaisneste sulkee leikkauspinnan ja sen valuminen loppuu leikkaushaavasta nopeasti. Monet kasvattajat katsovat kuitenkin tarpeelliseksi lopettaa valumisen heti paperin, syljen tai hiilen avulla. Juurrutettavassa pistokkaassa on hyvä olla mukana puutunutta vartta. Poista pistokkaasta alimmat lehdet ja anna pistokkaan olla vesilasissa puolisen tuntia ennen taimimultaan istuttamista. Voit myös juurruttaa pistokkaat vesilasissa ja istuttaa ne vasta myöhemmin. Ps. Limoviikunan varsia voi vaikka letittää!


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Huonekasvit / limoviikunan leikkaaminen":
Puutarha.net/vastaajat


Kommentoi:*Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma Media Finland Oy