Kysy, niin vastaamme

  • Tällä palstalla voit esittää puutarha-aiheisia kysymyksiä - ja lukea, mitä alan asiantuntijat ovat vastanneet jo aiemmin esitettyihin kysymyksiin.
  • Rakennusteknisiä ja -oikeudellisia kysymyksiä voit käydä lukemassa ja esittämässä Rakentaja.fi:n Kysy, niin vastaamme -palstalla.
Huom. Ennen kuin teet kysymyksen, tarkista haun avulla, onko joku muu tehnyt jo vastaavan kysymyksen.

Kysy vastaamme palstan etusivulle
 

Hae

(976)

Kysy uusi

sivu Puutarha-aiheinen kysymys   

Näytä

 Kahden viimeisen viikon kysymykset   
Näytä Puutarhan hoitotyöt aihealue Edellinen  | Seuraava

Kysymys: Orapihlaja-aidan kuntouttaminen

Puutarhan hoitotyöt

pvm: 13.8.2012 0:32  
Muutimme taloon, jonka pihaa reunustaa vanha noin 2 m korkea orapihlaja-aita, ikä ei ole tiedossamme. Ei liene vuosiin huollettu. Oksisto on aika harvaa erityisesti alaosistaan.

Kysymys: saisiko tästä vielä leikkaamalla ja lannoittamalla käypästä piha-aitaa? Tavoitteena tuuhealehväinen noin 1,5 metrin korkuinen pensasaita. Maa-aines vaikuttaa hyvältä, tummaa multaa.

Mitkä hoitotoimet kannattaa kokeilla:
- leikkaus, miten?
- lannoitus miten?
- jotain muuta?Kommentoi:*

Vastaus  
Saatte varmasti orapihlajastanne oivan aidan, kunhan aluksi leikkaatte koko kasvuston alas. Voitte tehdä alasleikkauksen nyt syksyllä lehtien varistua tai keväällä ennen kasvun alkamista. Orapihlaja uudistuu voimakkaati ja nopeasti, joten jo ensimmäisenä kesänä teillä olisi liki metrinen versorivistö ellette alottaisi kasvatusleikkauksia. Siistin aidan saamiseksi teidän kannattaa leikata aitaanne pari kertaa kasvukauden aikana (jatkossa myös keväisin). Uutta kasvua jätetään aina jäljelle 5-10 cm. Tulevina kesinä aitaa kannattaa muotoilla myös lievästi ylöspäin kapenevaksi. Sopivan korkeuden lähestyessä uutta kasvua jätetään aina leikatessa vain parin sentin verran. Orapihlaja pitää runsasravinteisesta ja kalkkipitoisesta kasvualustasta, joten keväisin sopii antaa niin lannoitetta kuin kalkkiakin.


Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Orapihlaja-aidan kuntouttaminen":
Puutarha.net/vastaajat


Kommentoi:*Etusivulle | Kerro kaverille | Oikeudellinen tiedote | Palaute | Yhteystiedot © Sanoma Media Finland Oy