TAKAISIN

Tulisijan ja hormin palosuojaus

Julkaistu: 25.2.2013
Palotekniset rakenteet ovat rakennekirjaston rakenteita, joille ilmoitettu tai arvioitu kantavan tai osastoivan rakenteen paloluokka (REI tai EI), jotka arvot on saatu kirjallisuuden ja julkisuudessa olevien tietojen perusteella tai ne on mitattu.

ISOVER-mineraalivillaeristys edistää rakennuksessa henkilöturvallisuutta ja rakenteiden paloturvallisuutta. Rakennustarvikkeet jaetaan europaloluokkiin sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, leviämiseen sekä savun tuottoon. Pinnoittamattomat ja lasikuituhuovalla pinnoitetut ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin paloluokkiin A1 ja A2-s1, d0.

Mineraalivilla on palamaton lämmöneriste, joten sitä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa.

Paloturvallisuusmääräykset pähkinänkuoressa

Piipun eristäminen

ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy on taipuisa uuden sukupolven mineraalivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin. Erittäin joustavan kuiturakenteen ansiosta tuote kestää taivutuksen eristettävän kohteen kulman yli kuitujen rikkoontumatta.

• suojaetäisyys palavista rakenteista 100 mm
• eristys 2x50 mm, saumojen limitys ≥50 mm
• paloeristys ulottuu vähintään 100 mm muun yläpohjaeristeen yläpuolelle
• tuote: ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy

ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy on päällystämätön mineraalivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin. Levyllä on korkea lämpötilankesto, sulamislämpötila yli 1000 °C; DIN 4102. Eristystehokkuusluokitus ULTRA. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.
ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy on päällystämätön mineraalivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin.ISOVER ULTIMATE Protect Palonsuojalevy on päällystämätön mineraalivillalevy lämpöeristyksiin ja rakenteellisiin paloeristyksiin.

Teräksisen savuhormin eristys

Uuden sukupolven mineraalivillaverkkomatto U PROTECT 4.0 Alu1 ilmanvaihdon lämpö-, palo-, ääni- ja kondenssieristykseen. Tuote on testattu EN-standardien mukaan IV-paloeristeeksi. Tuote soveltuu myös savuhormien eristämiseen.

• suojaeristys liiallista pintalämpötilaa vastaan (t<80°C)
• eristys sisäkuoren ympärillä vähintään 2x50 mm, saumojen limitys ≥50 mm. Hormin eristys päällystetään min. 0,5 mm paksuisella metallilevyllä.
• eristys palavista rakenneosista 2x50 mm läpimenokohdalla
• tuote: verkkomatto UPWM 4.0 Alu1

U PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla. Tuotteen sulamislämpötila yli 1000 °C. Eristystehokkuusluokitus PREMIUM PLUS. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.
U PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkollaU PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla

Tulisijojen palosuojaus

ISOVER ULTIMATE Takkalevy on ohut taipuva ja joustava takkalevy soveltuu tulisijojen- ja hormien palosuojaustarkoituksiin.

ULTIMATE Takkalevy on uuden sukupolven mineraalivillalevy. ULTIMATE Takkalevy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Takkalevy on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. ULTIMATE Takkalevy täyttää rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen

ULTIMATE Takkalevy asennetaan yleisimmin kahden muuratun seinämän väliin eristeeksi esim. tulisijoissa. Useimmiten levy asennetaan ilman erityistä mekaanista kiinnitystä. Levy voidaan kiinnittää alustaansa myös esim. saneerauslaastilla.


Eristeiden tarkemmat lisätiedot
ISOVER ULTIMATE Takkalevy soveltuu tulisija- ja hormieristyksiin.ISOVER ULTIMATE Takkalevy soveltuu tulisija- ja hormieristyksiin.