TAKAISIN

Salaojien asennus - Vedet pois perustusten luota

Julkaistu: 25.9.2017
Perustusten ja alapohjan kuivana pysymisestä vastaavan salaojan asentamisessa kannattaa olla huolellinen, sillä sen toimintahäiriöt ja korjaaminen tulevat helposti kalliiksi.

Salaojan tarkastuskaivot ovat huoltopisteitä, joiden kautta salaojat voi tarvittaessa huuhdella.

Salaojaan kertyvät vedet ja katolta sadevesiviemäriin kootut sadevedet johdetaan yhteisen perusvesikaivon kautta kunnalliseen sadevesiviemäriin, avo-ojaan tai maahanimeytykseen.

Muista!

Salaojiin ei koskaan johdeta katolta sadevesiä, vaan niitä varten asennetaan oma järjestelmänsä.

Salaojien ja sadevesijärjestelmän asennus

Laadukkaan ja toimivan salaojajärjestelmän takaavat luotettavat materiaalit, sekä huolellisesti toteutettu työ. Suosittelemme, että salaojien asennukseen käytetään ammattilaista. Varsinkaan kaivinkoneen käyttö ei ole aloittelijan puuhaa, eikä lapionvarressa heiluminen millään tavalla mielekästä. Salaojien kaivuutyö on suuri, mutta ehdottomasti kannattava urakka.

Luotettavat salaoja- ja sadevesiratkaisut Uponorilta

Uponor-salaojaputki on halkaisijaltaan 110 millimetriä. Siinä on kaksinkertainen seinämä: sileä sisäpinta tehostaa virtausta ja itsepuhdistuvuutta, ja aallotettu ulkokuori antaa suuren kuormituslujuuden. Suorat putket asettuvat tarkasti haluttuun kaltevuuteen ilman tukkeutumisherkkiä taskuja.

Uponorin salaojakaivo 315 on toimiva vaihtoehto. Siinä on umpinainen kansi, lietepesä ja avattavat putkiliittymät kolmeen suuntaan putkikoolle 110 mm. Metrin korkuinen kaivo lyhennetään tarvittaessa sahalla.

Uponorin 110mm sadevesiviemäri on Uponor-salaojaputken tapaan sisältä sileä ja päältä aallotettu PEH -putki.

Valikoimassa on 4 erilaista kaivomallia: Uponor-rännikaivo, Uponor-rännikaivo Plus, siiviläkannella varustettu SMK 370 ja sakkapesällinen rännikaivo.

Tilaa Uponor-tuotteita Rakentaja.fi Verkkokaupasta

Salaojien asennusSalaojien asennus
Sadevesijärjeselmän asennusSadevesijärjeselmän asennus