TAKAISIN

Pihatiilillä luonnollista kauneutta puutarhaan

Päivitetty: 31.8.2022

Wienerberger-pihatiilet poltetusta savesta ovat osa luontoa. Luonnon materiaalina pihatiilet sopivat harmonisesti sekä urbaaniin kaupunkimaisemaan että perinteiseen puutarhasuunnitteluun. Pihatiilillä voit lisätä rakenteellista korostusta ja luoda ympäristöä elävöittävää tunnelmaa.

Wienerberger-pihatiilet on valmistettu luonnon savesta ja hiekasta, joilla aikaansaadaan niiden luonnollisen rustiikki muotovaikutelma. Ne ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Ne pitävät hyvin värinsä ja kestävät kolhuja. Niiden pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativissakin ympäristöolosuhteissa vuosikymmeniä.

musta_dresden_2-format1016x560cropped

Pihatiili on ekologinen

Pihatiilillä on monia ekologisia ominaisuuksia. Niiden alhaisesta vedenimukyvystä huolimatta vain noin 37 % sadevedestä johtuu pois saumaosuuden ollessa noin 10 % kivetyspeittävyydestä. Pihatiilet parantavat tällä tavoin omalta osaltaan läheisten maa-alueiden kosteustasapainoa ja toisaalta samalla ne vähentävät pintavesiviemärien kuormitusta.

Keraamisten pihatiilien arvo säilyy ja niiden kauneus vain paranee vanhetessaan. Puhtaana luonnontuotteena ne ovat helposti kierrätettäviä tuotteita.

Tutustu tarkemmin pihatiilivalikoimaan
 

Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).

Patinoituu vanhetessaan

Keraamiset pihatiilet näyttävät viehättävän patinoituneilta ja antiikkisilta. Niissä on tiilen luonteesta johtuvaa pinnan, muodon ja värin vaihtelua sekä mittapoikkeamaa hieman enemmän kuin perinteisissä pihakivissä. Tiilet ovat säänkestäviä ja niille on tehty vaadittavat säärasitustestit.

750-kaikki-pihatiilet

Keraamisten tiilien uusi muoto

Perinteisempien suorakaiteen mallisten pihatiilien rinnalle on nyt tullut neliönmuotoinen uutuustiili. 150 x 150 mm kooltaan olevaa tiiltä on mahdollista saada neljänä eri värinä. Uutuustiilet soveltuvat sekä yksityisen että julkisen pihan katteeksi. Tiilet on tehty kestämään pohjoisia sääolosuhteita sekä kovaa kulutusta eivätkä kaipaa juurikaan hoitoa.

Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.

Pihatiilet näkyivät Kouvolan asuntomessuilla

Asuntomessut järjestettiin kesällä 2019 Kouvolassa, tarkemmin Korian Pioneeripuistossa. Yksi vanhan kasarmialueen merkittävimmistä rakennuksista, Pioneerikoulu, saneerattiin asuntomessuille niin sisä- kuin ulkotiloiltaan. Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova. Ilmeeltään antiikkisena ja rouheana se istuu kauniisti lähellä sijaitsevien, osin jo yli satavuotiaitten kiinteistöjen pihapiiriin. Pioneerikoulun läheisyydessä oli Wienerbergerin esittelypiste, jossa oli esillä useita keraamisia pihatiilimalleja.

Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova.Laajan piha-alueen katemateriaaliksi valittiin alueen historian ja rakennusperinteen mukaisesti punasävyinen keraaminen pihatiili, Padova.
Havainnekuva valmiista alueesta.Havainnekuva valmiista alueesta.
Valmis alue.Valmis alue.

Katso pihatiilien asennusvideo