TAKAISIN

Aidoilla pihatiilillä kaunis pihapiiri

Julkaistu: 10.9.2018

Wienerberger-pihatiilet poltetusta savesta ovat osa luontoa. Luonnon materiaalina pihatiilet sopivat harmonisesti sekä urbaaniin kaupunkimaisemaan että perinteiseen puutarhasuunnitteluun. Pihatiilillä voit lisätä rakenteellista korostusta ja luoda ympäristöä elävöittävää tunnelmaa.

Wienerberger-pihatiilet on valmistettu luonnon savesta ja hiekasta, joilla aikaansaadaan niiden luonnollisen rustiikki muotovaikutelma. Ne ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Ne pitävät hyvin värinsä ja kestävät kolhuja. Niiden pinta on helppo puhdistaa ja ne kestävät vaativissakin ympäristöolosuhteissa vuosikymmeniä.

Pihatiili on ekologinen

Pihatiilillä on monia ekologisia ominaisuuksia. Niiden alhaisesta vedenimukyvystä huolimatta vain noin 37 % sadevedestä johtuu pois saumaosuuden ollessa n.10 % kivetyspeittävyydestä. Pihatiilet parantavat tällä tavoin omalta osaltaan läheisten maa-alueiden kosteustasapainoa ja toisaalta samalla ne vähentävät pintavesiviemärien kuormitusta.

Keraamisten pihatiilien arvo säilyy ja niiden kauneus vain paranee vanhetessaan. Puhtaana luonnontuotteena ne ovat helposti kierrätettäviä tuotteita.

Tutustu tarkemmin pihatiilivalikoimaan
 

Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).Pihatiilet Siena (vasemmalla) ja Padova (oikealla).

Lähes kaikki on mahdollista

Pihatiilet tarjoavat hyvän valikoiman värejä, muotoja ja pintoja – sopivia tuotteita jokaiseen makuun. Keraamiset värit ovat lämpimiä ja eläviä – olivatpa ne perinteisen punaisia, tummempia värejä kuten musta ja ruskea tai koristeellisia sinivioletin sävyisiä.

Oikea ladontakuviointi terävöittää ympäristön tunnelmaa. Olipa asettelu vino-, pysty- tai tiilikuviointi, toimii se aina katseenvangitsijana. Pihatiilet luovat parhaan tunnelman juuri silloin kun ne on ladottu ns. ei suoriin linjoihin kuten esimerkiksi aaltomaisesti, kaarevasti, pyöreästi tai vaikka erilaisiksi kuvioiksi.

Olipa pinta- ja ladontakuvio millainen hyvänsä tai olipa kivetysten sijoittelu miten vaihteleva tahansa, maankatetiilillä luot aina tunnelmaa puutarhaasi. Asennuksessa tulee kuitenkin aina huomioida katettavan alueen maaston vaihtelu sekä mahdollista olemassa oleva kasvillisuutta tulee kunnioittaa.

Pihatiili Aseri ruskeankirjavaPihatiili Aseri ruskeankirjava

Patinoituu vanhetessaan

Keraamisilla pihatiilillä päällystetty ympäristö patinoituu kauniisti vanhetessaan. Keraamiset pihatiilet näyttävät viehättävän patinoituneilta ja antiikkisilta. Niissä on tiilen luonteesta johtuvaa pinnan, muodon ja värin vaihtelua sekä mittapoikkeamaa hieman enemmän kuin perinteisissä pihakivissä. Tiilet ovat säänkestäviä ja niille on tehty vaadittavat säärasitustestit.

Keraamisten tiilien uusi muoto

Perinteisempien suorakaiteen mallisten pihatiilien rinnalle on nyt tullut neliönmuotoinen uutuustiili. 150 x 150 mm kooltaan olevaa tiiltä on mahdollista saada neljänä eri värinä. Uutuustiilet soveltuvat sekä yksityisen että julkisen pihan katteeksi. Tiilet on tehty kestämään pohjoisia sääolosuhteita sekä kovaa kulutusta eivätkä kaipaa juurikaan hoitoa.
Pihatiilet valmistetaan luonnon omista raaka-aineista ja poltetaan yli 1 000°C lämpötilassa. 

Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.Pihatiilien sävyt vasemmalta oikealle: Punaisenkirjava, Orion; Ruskeankirjava, Astra; Harmaankirjava, Lotis sekä Mustankirjava, Caron.

Katso pihatiilien asennusvideo