TAKAISIN

Vinyyliaita kestää huoltovapaana kovissakin olosuhteissa

Päivitetty: 20.7.2020

Yhä useampi pientalon ja loma-asunnon omistaja on havahtunut siihen, ettei puuaitoja jaksaisi huoltaa niiden vaatimalla tavalla. Samalla on huomattu vinyyliaitojen huoltovapaus.

Ongelmat perinteisten materiaalien kanssa ovat yleisiä, sillä Suomen ilmasto on armoton, eikä maalattu puu- tai metallipinta kestä kovissa sääoloissa siistinä muutamaa vuotta pidempään.

Jos piharakenteet ovat puuta, ne vaativat huoltoa ja aika ajoin uusimista. Kurjaan kuntoon mennyt aita koettelee myös naapurisopua, sillä ränsistyneitä piharakenteita ei ole mukava katsella naapuritontillakaan. Kotimainen vinyyli haastaa vanhat piharakenneratkaisut taaten huoltovapauden, naapurisovun sekä siistin ilmeen kaikkina vuodenaikoina ja joka säällä.

Jätä yhteydenottopyyntö Fineralle

Katso kuvasarja Muoniossa sijaitsevan omakotitalon aidasta miten vinyyliaita kestää kovien kelien aiheuttamat haasteet?

Vinyyli ei tarvitse pintakäsittelyä eikä uusimista

Kun kiinteistön piharakenteet ovat vinyyliä, ne ovat uskomattoman huolettomat. Voit unohtaa myös huolesi rakenteiden uusimistarpeesta tulevaisuudessa – kestäviä vinyylituotteita ei tarvitse uusia. Vinyylituotteet ovat erittäin pitkäikäisiä ja niillä on kirjallinen 30 vuoden materiaalitakuu.

Vinyylituotteet helpottavat piharakenteiden huoltotoimia monin tavoin: vinyyliaidan voi rakentaa puiden ja pensaiden välittömään läheisyyteen, koska lehtivihreä ei tartu siihen. Lisäksi vinyyliaidat kestävät UV-säteilyn haalistumatta ja ovat myös kosteuden- ja tuhoeläinten kestäviä.

Tuotteita ei tarvitse koskaan pintakäsitellä. Puhdistaminen tapahtuu muutaman vuoden välein, esim. syksyisin, painepesurilla tai vedellä ja sienellä pesemällä. Sade hoitaa puhdistuksen muina aikoina.

Tutustu Fineran toimintaan, tuotteisiin ja historiaan - katso video!

Vinyylituotteiden asentaminen käy nopeasti

Kaikki Finera-tuotteet ovat helppoja, siistejä ja nopeita asentaa. Asentamisessa ei tarvita mitään erityistyökaluja tai -osaamista. Tuotteet voi tilata myös valmiiksi asennettuina, mutta niiden mukana tulevat selkeät ja tarkat asennus- ja huolto-ohjeet, joten asennus omatoimisestikaan ei ole ongelma.

Vinyylin edut

 • myrkytön materiaali, joka ei aiheuta mitään terveys- tai ympäristöhaittoja
 • erittäin hyvä mekaaninen kestävyys
 • palamaton, kierrätettävä materiaali
 • käyttölämpötilat -50…+65°C
 • helppo ja nopea asentaa
 • ei tarvitse koskaan pintakäsittelyjä; erittäin hyvä hinta-laatu-elinkaari-suhde
 • ei vety, tahraannu tai ime hajuja itseensä
 • ei haalistu, kellastu tai tummu, kestää auringon UV-säteilyn
 • ei lahoa, homehdu, tikkuunnu tai liituunnu
 • ei ole märkänäkään liukas
 • tarvittaessa helppo pestä

Kiinnostuitko? Jätä Fineralle yhteydenottopyyntö!