TAKAISIN

Torju kodin ryömivät ja lentävät tuholaiset

Julkaistu: 11.11.2019

Koiperhosia vaatekomerossa?

Koiperhonen ja -toukkaKoiperhonen ja -toukka

Saatat jättää huomiotta vaatimattoman näköisen, parin sentin kokoisen, vaalean pikkuperhosen, mutta huomaat kyllä varmasti vaatekoin toukkien syömät reiät vaatteissa ja tekstiileissäsi!

Kiusallisen vaatekoin (Tineola bisselliella) toukat ovat noin 5 mm pitkiä ja niille kelpaa lähes kaikki luonnonkuidusta valmistetut tekstiilit. Joskus ne syövät myös tekokuituja, esimerkiksi nailonia, jos ovat havainneet pinnan alla esimerkiksi untuvia. Turkiksia tuhoaa puolestaan turkiskoi (Tineola pellionella). Arvovaatteet onkin hyvä suojata muovipusseihin.

Koit voivat levitä asunnosta toiseen; munat ja toukat siirtyvät helposti vaatteiden mukana ja pitkään ullakolla olleet vaatteet ovat herkästi myös koiden asuntoja. Koit munivat pimeisiin ja harvoin häirittyihin paikkoihin, kuten vaatekomeroihin, sängyn alusiin, ullakoille ja varastokoppeihin. Koin luonnollinen asuinpaikka on linnunpesä, joten ullakot ovat vaaravyöhykkeessä myös linnunpesien takia.

Juhlivatko torakat asunnossasi öisin?

Suomen yleisin asuntotorakka on russakka (Blatta germanica). Russakat viihtyvät parhaiten lämpimässä, yli 20 asteen lämpötilassa. Päivisin ne piileksivät kätköissään ja lähtevät ravinnonhakumatkalle vasta yöaikaan. Aterian suhteen se on samanlainen kuin ihminenkin; samat ruoat kelpaavat. Oikea lämpötila yhdistettynä sopivaan kosteuteen saa aikaan optimaaliset olosuhteet torakoiden hyvinvoinnille. Elintarvikelaitokset, leipomot ja sairaalat ovat torakoiden suosimia paikkoja. Putkistot, kaapelikanavat erilaiset sosiaalitilat tarjoavat myös hyvät olosuhteet torakkayhteiskunnalle.

RussakkaRussakka

Lisääntyneen matkailun myötä torakat ovat jälleen lisääntyneet Suomessa. Etelänmatkalta voi herkästi tietämättään tuoda kotimaahan torakan munia ja ongelma on valmis. Torakat ovat väriltään ruskeita ja kellertäviä. Yleisin Suomessa on russakka. Matomaista toukka-astetta ei torakoilla ole, toukat muistuttavat aikuisia. Jalat ovat ulospäin suuntautuneet ruumiin ollessa litteä ja leveä. Tuntosarvet ovat hyvin pitkät, melkein ruumiin mittaiset.

Torakat viihtyvät mielellään keittiöissä ja asunnon muissa sopivan kosteissa ja lämpimissä tiloissa. Torjunnassa on hyvä sumuttaa keittiön ja kylpyhuoneen kaikki kaapistot sekä kylpyhuone. Aineen tehoaikana pintoja ei saa pestä.

Vinkki: Yleensä kerrostaloissa torakat ovat levinneet useisiin huoneistoihin, joten myös naapurin kannattaa selvittää oma torakkatilanne. Pitkäkestoinen torjunta-aine auttaa tuhoamaan koko torakkakannan.

Eivät juhli enää kauan; Permanent Tuholaisspray vaikuttaa heti - ja vaikuttaa pitkään!

Permanent Tuholaisspray on heti- ja pitkävaikutteinen, pinnoille sumutettava spray. Mikäli esimerkiksi vaatekaapissa esiintyy koiperhosia, niin sumuta Permanent Tuholaisspraytä kertaalleen kaapin sisäpinnoille. Torjunta-aineen kalvomainen pinta tehoaa välittömästi sen kanssa tekemisessä oleviin koihin, tuhoten ne välittömästi.

Aineella on lisäksi kuuden viikon kestovaikutus; hyönteisten liikkuessa käsitellyllä alueella jää torjunta- ainetta niiden jalkoihin tai kehoon aiheuttaen niiden kuoleman. Permanent Tuholaissprayn 6 viikon kestovaikutus edesauttaa siis tuhoamaan koko kannan!

Permanent Tuholaisspray soveltuu kaikkien kodin tuholaisten torjuntaan: se hävittää niin torakat, sokeritoukat, siirat, luteet kuin ampiaisetkin...

Permanent Tuholaisspray on siis pitkävaikutteinen aerosoli sekä ryömivien että lentävien tuholaisten torjuntaan niin sisätiloissa, kellareissa, ullakoilla, pesutuvissa, autotalleissa, kesämökeillä, karjasuojissa kuin rakennusten välittömässä läheisyydessäkin.

Vinkki: Permanent Tuholaisspray soveltuu myös erinomaisesti suojaamaan lemmikkieläimiä punkeilta, puutiaisilta ja kirpuilta. Suihketta ei suihkuteta suoraan eläimiin vaan niiden makuu- ja yöpymispaikkoihin.

Käytäthän biosideja aina turvallisesti;
lue etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Permanen Tuholaisspray hävittää tuholaiset kodistasi.Permanen Tuholaisspray hävittää tuholaiset kodistasi.

Tunnistatko kodin tuholaiset ja inhat ötökät?

Omasta kodista ei ole kivaa löytää ötököitä; edes vaarattomia. Tunnistathan koin ja russakan lisäksi myös luteen, kirpun ja sokeritoukan. Opettele tunnistamaan ja torjumaan ne!

Tunnista tuholaiset ja ötökät