TAKAISIN

Taio ihania tuikkulyhtyjä!

Päivitetty: 2.12.2019
Kauniiksi päällystettyjä lasipurkkeja voi käyttää tuikkulyhtyinä ja erilaisina säilytyspurkkeina. Koristellut lasipurkit soveltuvat kynien, askartelutarvikkeiden tai vaikka makaronien säilytykseen. Niitä voi käyttää maljakkoina ja toki niihin voi päällystämisen jälkeenkin säilöä syksyn satoa.

Tuikkulyhdyt ovat erityisen näyttäviä ryhminä ja niitä voi ripustaa kauniiksi kokoelmaksi myös puutarhaan. Kynttilän kaveriksi lyhtyihin voi laittaa koristekiviä tai -hiekkaa. Kiva lahja syntyy itse tehdystä tuikkulyhdystä ja kauniilla paperilla päällystetystä tulitikkurasiasta yhdessä.

Ps. Lyhtyyn voi kynttilän sijasta laittaa myös jouluvalosarjan tai led-kynttilän. Turvallisuussyistä led-kynttilää kannattaa käyttää etenkin pienemmissä lasipurkeissa. Pienellä suuaukolla olevassa lasipurkissa lämpö nimittäin nousee nopeasti ja siksi aina on olemassa räjähdysvaara. Myös parafiini- ja steariinikynttilät leimahtavat helposti lämmön noustessa.

Tässä ihastuttavia esimerkkejä:

Mielikuvitusta materiaalien valintaan!

Lasipurkkien muuttamiseksi kauniiksi ja persoonallisiksi tuikkulyhdyiksi tarvitset:

• Eri kokoisia lasipurkkeja, pienistä lastenruokapurkeista isoihin kurkkupurkkeihin. Valitse purkkien muoto niin, että kynttilän sisään laittaminen ja sytyttäminen onnistuvat.

• Kuumaliimaa ja kuumaliimapistoolin sekä paperiliimaa.

• Mikäli ompelet lasipurkeille koristepäällisiä tilkuista tarvitset lankaa ja neulan (tai ompelukoneen).

• Vanhoja tapetinpaloja, kirjansivuja tai nuottilehtiä, kuviopapereita, kiiltokuvia, sarjakuvalehtiä ym.

• Koristenauhoja, pitsejä, naruja, rikkoutuneita helminauhoja ja joulukoristeita, nappeja, helmiä, metallilankoja, rautalankaa.

• Puhki kuluneiden villasukkien varsia, vanhoja lasten kuviosukkahousujen puntteja, kangastilkkuja, vanhoja farkkuja ja vöitä.

• Autotallistakin kannattaa koristelumateriaalia etsiä: muttereita, sokkia, kanaverkon paloja, joustavaa PVC-teippiä (jota voi leikellä haluttuun muotoon ja johon voi kestävällä tussilla myös kirjoittaa mietelauseita).

• Tuikkulyhtyjen suulle voi naruun ripustaa kristalleja, helmiä, vanhoja avaimia tai muuta kaunista ja nostalgista pientavaraa.

• Lyhdyn voi koristella myös vaikka oman lapsen tulostetulla kuvalla. Tai lasta voi pyytää piirtämään kuultavalle paperille taideteoksen, joka sitten liimataan lasipurkin kylkeen ja kehystetään kauniisti.

Mukavia askarteluhetkiä!