TAKAISIN

Graafisen sisustukselliset valukivikiukaat
- pienet suojaetäisyydet kiukaiden etuna

Päivitetty: 22.11.2021

Saunan lämpö rentouttaa ja tuo hyvää oloa. Tulikivi-kiukailla saat jatkettua kodin sisustusta myös saunatiloissa. Kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen sekä hyviin löylyihin. Suuret kivitilat varmistavat pehmeät löylyt sekä tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät ja kosteat. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.

Graafinen Tulikivi Riite.Graafinen Tulikivi Riite.

Kylmän ja kuuman vastakohtaisuudet

Huolimatta talvisen viileistä nimistään, tarjoavat Kuura, Riite sekä Huurre pehmeät löylyt saunojalle. Kiukaat ovat Tulikiven valukivikiukaita, joiden voimakas graafisuus on uutta kiuasmuotoilussa. Pyöreänä ja pyöristetyn neliömäisenä saatavan Kuura-kiukaan pintaratkaisu on visuaalisesti hillitty. Muodoltaan pyöreän Riitteen kuvio on jugendmaisen graafinen tai selkeälinjainen kolmeen osaan jaettu DNA. Aaltomaisen pintakuosin omaa, muodoltaan pyöristetyn neliömäisenä saatava, Huurre. Näyttävän näköiset kiukaat sopivat niin väriltään kuin muotoilultaankin sekä vaaleaan että tummansävyiseen saunaan.

Naava, Tuisku ja Routa edustavat ainutlaatuisia vuolukivikuorisia sähkökiukaita. Vuolukivi varaa lämmön sisäänsä ja luovuttaa sitä lempeästi ja tasaisen pehmeästi löylyissä. Naavan pyöreä muoto on erityisen kaunis ja uniikki, kiukaan voi valita sekä uritetulla, että nobile -pinnalla. Teräväpiirteinen Tuisku on jämerä ja näyttävä kiuas suomalaiseen saunaan. Kätevä seinään asennettava Routa sopii pieneen löylytilaan kokonsa vuoksi.

Tulikivi-kiukaat tottelevat käskyjä ja sopeutuvat aikatauluihin. Ne ovat valmiina tarjoamaan saunanautinnon kaikille aisteille. Kiukaiden maksimikivimäärä on 60 kiloa. Suuri kivitila takaakin pitkät, kosteat ja leppoisat löylyt.

Katso lisää saunaideoita!

Haluatko että Tulikiven edustaja ottaa sinuun yhteyttä? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä.
Voit myös tilata Tulikiven esitteitä Rakentaja.fin esitepalvelun kautta.

Pelkistetty Kuura hohtaa valkoisena.Pelkistetty Kuura hohtaa valkoisena.

Kiukaissa elektroninen ohjaus

Kiukaiden Tulikivi Touch screen -elektronisen ohjauksen ansiosta kiukaiden ja löylyhuoneen lämpötilan voi säätää asteen tarkkuudella, mikä säästää energiaa. Voit siis personoida löylysi juuri sellaiseksi mistä pidät. Kiukaiden ohjaimeen on mahdollista myös tallentaa pari eri saunojaprofiilia. Kiukaissa on saunottaessakin alhainen pintalämpötila, joten ne ovat turvallisia myös lapsiperheiden käytössä.

Kiukaan elektroniikka mahdollistaa myös saunan käyttötuntien ja energiankulutuksen seurannan. Kiuas voidaan myös liittää suoraan taloautomaatiojärjestelmään. Kiukaan tekniset ominaisuudet vaikuttavat olennaisesti energiankulutukseen. Saunahuoneen lämpötilaa voidaan säätää asteen tarkkuudella. Tarkalla lämpötilan säädöllä kiukaan energiankulutusta voidaan laskea jopa 30 %. Alemmissa lämpötiloissa tehontarve vähenee, ja samalla kuitenkin säätötekniikka pitää kivitilan löylyvalmiina.

Muistathan että kiukaan sähköasennustyöt saa tehdä vain siihen oikeutettu ammattitaitoinen sähköasentaja voimassaolevien määräysten mukaan.

Pienet suojaetäisyydet kiukaiden etuna

Kuuran, Riitteen sekä Huurteen etuihin lukeutuu myös vaadittavien suojaetäisyyksien pienuus. Suojaetäisyyksien pienuus mahdollistaa kiukaan integroinnin lauteisiin sekä monipuolisen sijoittelun löylyhuoneessa.

Tulikivi tarjoaa kiukaisiin myös tavallisten kiuaskivien päälle pintakerrokseksi aseteltavia valkoisia Tulikivi Deco White –koristekiuaskiviä, joiden halkaisija vaihtelee 5-10 cm välillä.

Sähkökiukaissa käytetään kooltaan alle 10 cm oliviinidiabaasia. Mikäli kiukaissa käytetään Tulikiven toimittamia koristekiviä, ne asetetaan kiukaan muiden kiuaskivien päälle siten, etteivät ne estä kiukaan läpivirtaavaa ilmaa ja ne eivät saa koskettaa vastuksia.
Muista huuhtoa kiuaskivet ennen kiukaaseen latomista ja lado kivet väljästi, jotta ilma pääsee liikkumaan niiden välistä. Kivien paino tulee olla toisten kivien varassa, ei vastusten varassa.
Kiukaiden pienet suojaetäisyydet mahdollistavat myös kiukaiden sijoittamisen lauteisiin. Kuvassa Naava-kiuas uritettuna.Kiukaiden pienet suojaetäisyydet mahdollistavat myös kiukaiden sijoittamisen lauteisiin. Kuvassa Naava-kiuas uritettuna.

Mistä tiedän minkä tehoinen kiuas on minulle oikea?

Kiukaan teho (kW) valitaan aina saunatilavuuden (m3) mukaan. Eristämättömät seinäpinnat, kuten tiili, lasitiili, lasi, betoni, kaakelit yms. vaativat kiukaalta enemmän tehoa. Hyvänä muistisääntönä on lisätä saunan tilavuuteen 1,2 m3 jokaista eristämätöntä seinäpintaneliötä kohti. Esimerkiksi 10 m3 saunahuone, jossa on lasiovi, vastaa tehontarpeeltaan noin 12 m3 saunahuonetta. Mikäli saunahuoneessasi on hirsiseinät, kerro saunan tilavuus 1,5:llä.

Muista, että kiuastehon määräämää saunahuoneen minimitilavuutta ei kuitenkaan saa alittaa, eikä maksimitilavuutta ylittää.

Black Week on täällä jälleen

Black Week on jälleen Tulikiven studioissa ympäri maan, tutustu huippuetuihin.

Kurkista edut!

750 lamp-2903830_1920 kopio pixabay

Jätä yhteydenottopyyntö Tulikivelle