TAKAISIN

Siirtonurmi on kerralla valmis!

Julkaistu: 5.4.2017
Siirtonurmen asennus on helppoa ja nopeaa.Siirtonurmen asennus on helppoa ja nopeaa.

Pihanurmikon kasvattaminen kylvämällä kulutusta kestäväksi viheriöksi vaatii pitkän alkukasvatuksen.
Moni meistä kuitenkin haluaisi pihansa nopeasti ja vaivattomasti käyttökuntoon.

Siirtämällä valmiin nurmikon uudelle kasvupaikalle ohuena nurmirullana, saadaan heti syntymään näyttävä nurmikko, joka jo varsin lyhyen ajan kuluttua on tallausta kestävä. Siirtonurmi on tiheä, rikkaruohoton, vahvajuurinen ja tasainen nurmimatto, jota on ilo katsella!

Lue lisää Vihervakan siirtonurmikosta
 

Siirtonurmi sopii joka paikkaan

Siirtonurmi sopii kaikkiin niihin paikkoihin, joihin yleensäkin nurmikkoa käytetään. Siirtonurmella voi korostaa tontin parhaita alueita; esimerkiksi sisääntuloa tai oleskelualueen ympäristöä. Näyttävä nurmikko muutenkin hyvin hoidetulla pihamaalla on kuin piste i:n päällä!

Erinomaisia kohteita siirtonurmelle ovat myös kaltevat luiskat, joissa tavallinen kylvetty nurmikko ei tahdo sateiden jäljiltä pysyä. Kun nurminauha tapitetaan kiinni kasvualustaansa, ei ukkoskuuroista tarvitse hätääntyä! Myös talven tuhoamat notkelmat voidaan helposti korjata siirtonurmella; ensin notko toki täytetään hyvällä kasvualustalla ja tiivistetään se tasaiseksi.
 

Siirtonurmen edut

Vihervakan siirtonurmen edut tavalliseen nurmikkoon perustuvat jo siirtonurmessa käyttävään siemenseokseen: Nurmikka-nata-seos on valittu parhaista, toisiaan täydentävistä lajikkeista, jotta samaan "pakettiin" on saatu talven-, poudan-, kulutuksen- ja leikkuunkesto-ominaisuudet.
 

  • Siirtonurmi irrotetaan 40 x 250 cm suuruiseksi matoksi, joka rullataan tiukaksi, noin 15 kg painoiseksi nurmikääreeksi. Yhdelle varastolavalle mahtuu 50 – 60 m2 siirtonurmea.
  • Siirtonurmi on edullinen ja nopea tapa perustaa nurmikko.
  • Ripeät toimitukset Alastaron Virttaalta ympäri Suomen.
  • Asentaminen on todella helppoa.
  • Lopullinen tulos on nähtävissä heti.
  • Juurtumiskyky on erinomainen.
  • Isommankin tallaajan tallusteltavissa jo 3 viikon kuluttua asennuksesta!

  •  

Kustannustehokas siirtonurmi

Ajan säästön ja lopputuloksen varmuuden lisäksi siirtonurmi on todellakin myös kustannustehokas, sillä säästöpuolelle voidaan laskea myös siementen hinnan ja kylvökustannukset sekä nurmikon hoidon alkuvaiheet, jotka kuluineen jäävät siis pois! Siirtonurmikko on varma valinta niin omakotitalon pihoille kuin yrityksille, kunnille ja yhteisöillekin.

Lue lisää siirtonurmesta

Pohjat kuntoon siirtonurmea varten

Kun nurmirullat toimitetaan pihalle, tulee kasvualustan olla valmiina. Vähintään 20 cm hyvälaatuista kasvualustaa odottaa siis tasattuna ja jyrättynä. Siirtonurmen asennuksen pitää nimittäin tapahtua vuorokauden sisällä toimituksesta.

Asentamisen jälkeen on huolehdittava reilusta kastelusta, jotta nurmimatto varmasti juurtuu pohjamaahan kunnolla. Kosteudesta huolehditaan ainakin sen reilun kahden viikon juurtumisen ajan; ei riitä että nurmimatto on kostea, vaan myös pohjamaan pitää kastua kunnolla.
 

Katso, miten siirtonurmen pohja tehdään ja miten se asennetaan:

Myös syksy on hyvää aikaa asentaa siirtonurmi

Siirtonurmea voi mainiosti levittää myöhään syksyyn saakka. Viime vuosina ilmat sallivat siirtonurmen toimittamisen ja asentamisen pitkälle joulukuun puolelle. Loppusyksyllä siirtonurmet ovat kenties jopa parhaimmillaan saatuaan nauttia koko kesän hyvästä hoidosta!

Loka-marraskuun asennukset eivät tietenkään ehdi juurtua tämän vuoden aikana, vaan ne ”nukkuvat” talven - ja ovat valmiina aloittamaan juurtumisen heti keväällä lumien sulamisen jälkeen. Juurtumisajan kastelusta pitää tällöin huolehtia siis keväällä.