TAKAISIN

Kilpi Sammaleenpoistaja - Sanot hyvästit sammaleelle!

Julkaistu: 24.9.2018

Kattopinnoille kerääntyy vuosien kuluessa sammalta ym. kasvustoa, joiden säännöllinen poistaminen pidentää huomattavasti katon käyttöikää. Puhdistaminen on yleensä työlästä ja aikaa vievää. Tikkurila tarjoaa katon puhdistamiseen vaivattomamman ratkaisun − uuden biohajoavan Kilpi Sammaleenpoistajan. Tuote on kehitetty tiili- ja huopakattojen puhdistukseen ja se soveltuu tiili- ja huopakatoille.

Ruiskuta ja jätä katolle vaikuttamaan

Kilpi Sammaleenpoistajan käyttö nopeuttaa työtä ja säästää aikaa, sillä Kilpi Sammaleenpoistajaa ei tarvitse huuhdella pois, ellei kattoa haluta pintakäsitellä.  Käsittely säästää aikaasi, sillä tuote on helppo levittää kuivalle ja puhdistetulle pinnalle reppuruiskulla ja jätetään tämän jälkeen katolle vaikuttamaan. Sammal ym. kasvusto huuhtoutuu säärasituksen vaikutuksesta vähitellen pois. Kilpi Sammaleenpoistaja on kätevä kuljettaa ja säilyttää 5 litran muovikanisterissa. Laimennettavalla tuotteella käsittelet keskimäärin 75−125m² riippuen alustasta ja kasvuston määrästä.

Lue tarkemmat työohjeet täältä.

Sammal katolla kerää turhaan kosteutta katemateriaalin pintaan ja näin rasittaa normaalia enemmän katteen pintaa.Sammal katolla kerää turhaan kosteutta katemateriaalin pintaan ja näin rasittaa normaalia enemmän katteen pintaa.

Tikkurilan Kilpi Tiilikattomaali on suunniteltu ja optimoitu erityisesti tiilikattojen huoltomaalaukseen, vesikatteen rankat sääolosuhteet huomioiden. Kilpi Tiilikattomaalilla käsittelet vanhan tiilikattosi helposti uuden näköiseksi.

Kilpi Tiilikattomaali hidastaa veden kulkeutumista rakenteeseen ja vähentää siten katteen rapautumista sekä kasvuston muodostumista sen pinnalle. Tuote on helppokäyttöinen, ja se voidaan levittää siveltimellä tai ruiskulla. Kilpi Tiilikattomaali soveltuu niin ammattilaisen kuin kodin remontoijankin käyttöön.

Erinomainen sävynkesto
Vakioväreistä löytyvät Suomen suosituimmat kattotiilivärit – tiilenpunainen, tupapunainen, ruskea, tummanharmaa ja musta. Ne sävytetään epäorgaanisilla pigmenteillä, mikä takaa maalin erinomaisen sävynkeston.

Kilpi TiilikattomaaliKilpi Tiilikattomaali
Tiilikaton pesu painepesurilla.Tiilikaton pesu painepesurilla.
Betonitiilikaton maalaaminen onnistuu joko siveltimellä tai ruiskulla.Betonitiilikaton maalaaminen onnistuu joko siveltimellä tai ruiskulla.

Näin maalaat betonitiilikaton

Esikäsittely
Puhdista pinnat liasta, pölystä, sammaleesta ja jäkälästä. Käytä korkeapainepesua välttäen alustan ja rakenteiden vaurioittamista. Pese betonitiilet Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Tehosta pesua tarvittaessa harjaamalla.

Pohjamaalaus
Pohjamaalaa yhteen kertaan 10–20 % vedellä ohennetulla Kilpi Tiilikattomaalilla. Mikäli levität maalin ruiskulla, viimeistele pohjamaalaus harjalla tai siveltimellä. Näin varmistat maalin tunkeutumisen alustan huokosiin sekä riittävän tartunnan muodostumisen.

Pintamaalaus
Pintamaalaa yhteen kertaan Kilpi Tiilikattomaalilla, aikaisintaan seuraavana päivänä pohjamaalauksesta. Ohenna maalia pintamaalaukseen tarvittaessa 5–15 % vedellä.

Huomioitavaa
Tuote ei sovellu savitiilikatteille. Katteen profiili lisää maalattavan pinnan pinta-alaa. Mikäli joudut korvaamaan vanhoja kattotiiliä uusilla, varmista valmistajalta, että uuden tiilen voi maalata. Katteen kunto ja kattorakenteiden toimivuus kannattaa varmistaa ennen maalaustyötä.

Helposti levitettävä Kilpi Huopakattomaali ─ UUTUUS!

Huoltomaalaus pidentää myös vanhan huopakaton käyttöikää ja kohentaa sen ulkonäköä. Täyshimmeä Kilpi Huopakattomaali on kehitetty huopakatteiden erikoishuoltomaalaukseen, ja se säilyttää joustavuutensa myös alhaisissa lämpötiloissa. Tuote on helppo levittää niin ruiskulla, siveltimellä, harjalla kuin telalla.

Kilpi Huopakattomaali on sävytettävissä laajasti kaikkiin C-perusmaalista saataviin tummiin ulkomaaliväreihin.

Kilpi HuopakattomaaliKilpi Huopakattomaali

Näin maalaat huopa(bitumi)katot

Esikäsittely
Puhdista pinnat liasta, pölystä, sammaleesta ja jäkälästä. Pese pinnat kevyesti vedellä, mieluiten painepesurilla. Pesutehoa voidaan parantaa käyttämällä Homeenpoistoa. Anna pinnan kuivua kunnolla.

Mikäli bitumikatteessa on vaurioita, saat korjattua ja tiivistettyä ne tarkoitukseen sopivalla bitumikitillä. Kattohuovassa olevat isohkot ilmakuplat tai poimut leikataan auki veitsellä ja korjattavalle alueelle kiinnitetään huopakatepaikka.

Pohjamaalaus
Sekoita Kilpi Huopakattomaali huolellisesti ennen käyttöä. Pohjamaalaa kertaalleen n. 15 % vedellä ohennetulla Kilpi Huopakattomaalilla. Mikäli levität tuotteen telalla tai ruiskulla, viimeistele ensimmäinen maalauskerta siveltimellä tai maalausharjalla.

Pintamaalaus
Tee pintamaalaus ohentamattomalla Kilpi Huopakattomaalilla. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.

Huomioitavaa
Mikäli kattopinta on jo hauras tai muuten pahoin vahingoittunut, Tikkurila ei suosittele maalausta.

Kilpi Huopakattomaali huopa(bitumi)katon maalaukseenKilpi Huopakattomaali huopa(bitumi)katon maalaukseen