• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee se itse: havutähti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.02.2024
201911_61269.jpg

Perinteisen havuseppeleen lisäksi voi vaihteeksi kokeilla tähdenmallisen seinä-/ovikoristeen valmistamista. Kätevät ohjeet ja havutähden valmistamiseksi löytyivät Biolanin sivuilta. Samalla ohjeella valmistat tähtikoristeen havujen lisäksi vaikka sammalesta tms.

Tartu työhön ja anna mielikuvituksesi lentää!

Tarvikkeet:

Sitkeitä kasvinosia (pajunoksia?)
Havuja, sammalta, köynnöstävää kasvia, puolukanversoja tms.
Narua, lankaa tai rautalankaa
Sakset, oksasakset, sivuleikkurit

201511_44863.jpg

1. Tarvikkeet havutähden tekoon.
2. Asettele oksat kuvan mukaisesti (pyri mahdollisimman symmetriseen lopputulokseen.
3. Sido oksien päät toisiinsa rautalangan avulla. Tee yhteen sakaraan ripustuslenkki.

201511_44867.jpg

4. Sido oksien päät toisiinsa rautalangan avulla.
5. Asettele havuja tähtikehikon päälle niin, että latvaosat osoittavat kuvan mukaisesti kohti tähden keskustaa.
6. Kieputa vihreää rautalankaa kehikon ja havujen ympärille, kunnes saat silmää miellyttävän lopputuloksen. Joitain häiritseviä havunoksia voi leikata pois, mutta säilytä luonnollinen ulkonäkö. Mahdollisia aukkoja voi lopuksi tilkitä pienillä irtohavuilla. Jos tähti ei tässä vaiheessa ole riittävän symmetrinen, niin sitä voi vielä korjailla sitomalla sakaroiden kärkiin lisähavuja.

<p data-block-key="8tn4s">Jouluisen tähden voi toteuttaa myös näin - vain mielikuvitus on rajana.</p>
Jouluisen tähden voi toteuttaa myös näin - vain mielikuvitus on rajana.

Ripusta valmis havutähti oveen tai seinään, asettele jouluisen asetelman taustaksi tai vie haudalle. Voit halutessasi koristella tähden vaikka pienillä jouluvaloilla!

Ps. Kieputa rautalanka takaisin rullalle tähden purkamisen yhteydessä, niin voit käyttää sitä monta kertaa uudelleen.

201911_61270.jpg
Rakentaminen
joulu
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

201611_47726.jpg
Jouluisia asetelmia kierrätyshengessä
_
20215_70662.jpg
Katso vinkit paperin ja pahvin kierrätykseen
Paperin ja pahvin kierrätys on melko helppoa. Kunhan kierrätettävät asiat ovat puhtaita ne voi lajitella uudelleen käytettäväksi materiaaliksi. Kannattaa kuitenkin lukaista muutama vinkki kierrätykseen, koska jotkut itselleen selvät asiat kuuluvatkin sekajätteeseen kuten lahjapaperit.
202112_73959.jpg
Pyhien aika taloyhtiössä
Rauhallinen ja leppoisa joulu taloyhtiössä vaatii hieman esivalmisteluja. Osa asukkaista lähtee loman viettoon muualle ja osa taas viettää lomansa kotona, mutta valmisteluissa on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota siihen, että elämä talossa jatkuu mukavissa ja turvallisissa merkeissä.
202312_83334.jpg
Viikon kysymys: Menestyykö suomalainen mansikka Espanjassa?
Vuosi sitten toin tänne Espanjaan mansikan rönsyjä, joista talven aikana saimme mansikoita ihan mukavasti. Ystävällinen naapuri on kesän aikana kastellut niitä ja ne ovat hyvinvoivia ja vihreitä. Nyt kysymys kuuluu, mitä pitäisi tehdä, jotta tänäkin talvena saisimme mansikoita? Eli miten alan kukittamaan? Puutarhoissa täällä en ole nähnyt mansikan taimia, mutta keväällä kyllä mansikoita tulee myyntiin. Toki paikallinen puutarhuri osaisi neuvoa, mutta kieli ei taivu espanjaan.
20075_5095.jpg
Tomaatti on kesäkauden erityisherkku
Yllättävää kyllä, myös sää säätelee tomaatin menekkiä: Sateisella ja kolealla ilmalla tomaatin kysyntä laskee, mutta aurinko ja lämpö lisäävät tomaattien menekkiä. Kesäisinä päivinä tomaatit päätyvät todennäköisimmin salaatteihin ja grillattaviksi ja maistuvat mehukkaina myös aivan sellaisinaan. Viljelmiltä kerrotaan, että tomaatin kannalta alkukevät on ollut suosiollinen ja kasvustot ovat hyvät. Luvassa on laadukas tomaattisato.
202311_83311.jpg
Joulukuun vinkit
Joulukuu on vuoden viimeinen kuukausi. Lapissa pysyvä lumi on yleensä jo maassa ja ilma on kylmä – etelämpänä lämpötilat vaihtelevat vielä nollan puolin ja toisin, joten pysyvää lumipeitettä voidaan joutua odottelemaan kuun lopulle saakka. Joulukuu onkin usein marraskuun tavoin harmaa ja pimeä – vain hieman kylmempi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton