TAKAISIN

Rakenna kestävä ja näyttävä piha-aita

Julkaistu: 29.5.2018

Piha-aita vaikuttaa oleellisesi piha-alueen viihtyisyyteen ja ilmeeseen. Se rajaa rakennusta ympäröivän tilan ja tuo samalla suojaisan tunnelman. Jotta aita pysyisi hyväkuntoisena ja ryhdikkäänä pitkään, tulisi materiaalin valinnassa panostaa laatuun.
 

Materiaalilla on merkitystä

Puu on perinteinen aidan rakennusmateriaali, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa pysyäkseen kunnossa. Kuluneen maalipinnan hiontaa ja maalausta, irronneiden lautojen kiinnittämistä sekä lahonneiden puuosien uusimista. Varsin usein nämä toimenpiteet jäävät kuitenkin vähemmälle huomiolle ja ajan saatossa aita pääsee ”repsahtamaan”.

Aidan rakennusprojektia suunnitellessa tulisikin ensisijaisesti huomioida ympäristön vaihtelevat säärasitukset ja panostaa käytettävään materiaaliin. Puukomposiittilaudalla on monia etuja verrattuna sahatavaralautaan. Se kestää kosteutta ja ankaria sääolosuhteita huomattavasti puuta paremmin. Puukomposiittilauta on myös täysin tasalaatuista, jolla on oleellinen vaikutus rakennettavan piha-aidan näyttävyyteen.
 

Puukomposiitin pinta pysyy siistinä ja ehjänä eikä siitä irtoa tikkuja. Koska puukomposiitin veden imeytyminen on erittäin vähäistä, sitä ei myöskään tarvitse erikseen pinnoiltaan suojata. Puukomposiitti ei lahoa, halkeile tai lohkeile.

 

Ekologinen puukomposiitti

Puukomposiitti on täysin kierrätettävä materiaali, joka korvaa luonnonpuuta rakennusmateriaalina. Lisäksi puukomposiitissa käytettävät raaka-aineet ovat täysin myrkyttömiä. Puukomposiitin työstämiseen soveltuvat kaikki samat vastaavat työkalut, kuin luonnonpuun työstämisessä.

Näin asennat kestävän aidan!
 

Puukomposiitin edut:

  • paremmat mekaaniset ominaisuudet
  • parempi solosuhteiden kesto
  • mittatarkkuus
  • helppo asentaminen
  • ei raskasmetallipäästöjä
  • ei veden imeytymistä

Kulutusta kestävä terassi

Puukomposiitilla rakentuu myös tyylikäs ja kestävä terassi. Haettaessa pitkäikäistä ja hyvin kuormitusta sekä kulutusta kestävää terassia, on puukomposiittilauta paras valinta.

 

Suunnitteletko aidan tai terassin rakentamista?

Jätä yhteydenottopyyntö!