TAKAISIN

Jouluasetelmia kierrätyshengessä

Julkaistu: 15.1.2018

_

Saat luotua kotiisi joulutunnelmaa asetelmilla ja joulukukkaistutuksilla. Lämminhenkistä, maalaisromanttista ja edullista tunnelmaa saa hyödyntämällä vanhoja käytöstä poistettuja astioita, kippoja ja kuppeja asetelmien pohjina.

Hyviä astioita erilaisiin istutuksiin ja asetelmiin ovat muun muassa lasipurkit, vanhat saviruukut, parittomat kahvikupit, ruosteiset emaliastiat, vanhat kakkuvuoat ja puulaatikot sekä kolhiintuneet posliiniastiat. Asetelmissa voit hyödyntää oman makusi mukaan myös vanhoja tiiliä, harmaantunutta puuta ja kaikkea mahdollista vinttitavaraa.

Jouluisia asetelmia havuista ja pienistä kuusenkoristeista saat tehtyä ulos esimerkiksi koreihin, ruukkuihin, puusaaveihin ja sinkkiämpäreihin. Sekä sisä- että ulkoistutusten pinnan voit koristella vaikkapa kauniilla kivillä tai kuorikatteella.

Asetelmien tekemiseen joulukukkien, nauhojen ja koristeiden lisäksi voit käyttää sammalta, käpyjä, mustikan- ja puolukanvarpuja ja muuta luonnonmateriaalia. Myös omenat, piparit ja joulumakeiset kannattaa hyödyntää asetelmissa.

Katso alla olevat kuvat - ja ota ideat omaksesi!

 

Vinkki! Kun annat vihreiden sammalten tai mustikan- ja puolukanvarpujen kuivua ruukkuunsa, saat niistä todella pitkäkestoiset ”viherkasvit” paikkaan, jossa normaalit sisäkasvit eivät pärjää, kuten kylpyhuoneen tai ulkosaunan ikkunalaudalle.