• Etusivu
  • Materiaalit

Kesäpäivän kahvihetki itse tehdyllä patiolla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Päivitetty 21.10.2022
20172_48338.jpg

Kehäkivillä toteutat persoonallisia ratkaisujakin.

Mieti ensin sopivan houkutteleva ja rauhaisa paikka, jossa haluat kahvihetkesi viettää. Sen jälkeen vain tartut tuumasta toimeen, niin ei aikaakaan kun saat hienoa jälkeä aikaiseksi. Pyöreän muotokielen Kehäkivi on suunniteltu juuri tähän tarkoitukseen.

AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluva Kehäkivi on upean pyöreänmuotoinen kokonaisuus patioiden ja oleskelualueiden iloksi. Tasaisen pinnan muodostava, näyttävä kokonaisuus sopii erinomaisesti pöytäryhmien ja aurinkovuoteiden alustaksi.

Veikeitä, pyöreitä muotoja puutarhaan

Kehäkivi koostuu 37 erilaisesta kappaleesta. Keskelle tulee pyöreä keskiosa ja siitä säteittäin kolme kivikehää, jotka sisältävät aina 12 kpl ko. sektorin kokoisia laattoja. Tämä kokonaisuus on pakattu yhdelle lavalle ja myydään kokonaisuutena. Pinta-alaa kokonaisuudella on 6,3 m2 ja halkaisija 2840 mm. Saumat voi korostaa halutessaan vaikka värirakeilla.

Kehäkiven voit toteuttaa tarpeen mukaan eri kokoisena:

  • Kolmen kehän patioon, jonka halkaisija on 2840 mm, tarvitset siis 12 kappaletta kutakin Kehäkivi -laattaa
  • Kahden kehän patioon, jonka halkaisija on 2020 mm, tarvitaan 12 kpl keskikokoista ja 12 kappaletta pientä Kehäkivi -laattaa.
  • Yhden kehän patioon, jonka halkaisija on 1200 mm, tarvitaan 12 kpl pientä Kehäkivi -laattaa.
  • Kehäkiven osia voi käyttää myös kauniina, kaarevina reunuksina.

Ympyrän muotoisen pation keskelle laitetaan siis pyöreä Askelpolku -laatta. Kiven korkeus on 50 mm, joka kannattaa ottaa huomioon pation korkeusasemaa mietittäessä. Askelpolku -laatoista voit toteuttaa myös viehättävän erilaisen pihapolun!

Askelpolku -laatoilla viehättävä pihapolku sorapohjalla
Askelpolku -laatoilla viehättävä pihapolku sorapohjalla
- tai Askelpolku nurmikolla!
- tai Askelpolku nurmikolla!

Lisävaloa ja näyttävyyttä valokivillä!

Upeaa tunnelmaa kesäiltoihin ja myöhemmälle syksyynkin saat asentamalla näyttävän pyöreän LedStone- valokiven reiällisen Askelpolku-laatan keskiöön.

Kotimaiset kierrätyslasista valmistetut LedStone -valokivet ovat vesitiiviit ja helpot asentaa. Matalan käyttöjännitteen (12 V) vuoksi voit asentaa valot itse ilman sähköasentajan apua.

20186_53365.jpg
LedStone -valo Askelpolku-laatan keskellä
LedStone -valo Askelpolku-laatan keskellä

Tekeminenkin voi olla nautinto

Kehäkivipation toteuttamiseksi tarvitset lapion ja linjalangan, asennushiekkaa sekä saumoihin haluamaasi materiaalia - sekä hyvää fiilistä!

Poista pintamaa tarvittavalta alueelta ja levitä Kehäkiven lisäksi tilaamasi ja tontille toimitettu suursäkillinen asennushiekkaaalueen pohjalle. Tiivistä ja suorista hiekka huolella.

Ladonnan voi tehdä oman mielensä mukaan. Kokeile erilaisia veikeitä lopputuloksia.
Ladonnan voi tehdä oman mielensä mukaan. Kokeile erilaisia veikeitä lopputuloksia.

Ladonta aloitetaan keskeltä Askelpolku-laatan asettamisella. Ladonta tehdään 12 mm:n asennussaumoilla, jolloin kuviosta tulee kauniin symmetrinen. Saumat viimeistellään kivituhkalla, hiekalla, koristesoralla tai saumausaineella. Asennuksen ja saumojen tiivistämisen jälkeen uusi ja upea Kehäkivipatiosi on valmis käyttöön.

Valmiilla kivetyksellä kelpaa nautiskella. Ps. Muista laittaa kahvinkeitin päälle.
Valmiilla kivetyksellä kelpaa nautiskella. Ps. Muista laittaa kahvinkeitin päälle.

Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n monipuoliseen AKO Garden -tuoteperheeseenkuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia, luonnonkiviä sekä maakellari.

Tutustu tarkemmin AKO Garden -tuotteisiin!

Ohje

Ohje

Tutustu myös muihin AKO Garden -pihatuotteisiin - sekä viherkattoon!

Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n monipuoliseen AKO Garden -tuoteperheeseenkuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia, luonnonkiviä sekä maakellari.

2859_41718112_201721132259.jpg
AKO Garden -askelpolku

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä. Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseenkuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Haluaisitko sinäkin pihaasi AKO Garden-tuotteita?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija ottaa yhteyttä mahdollisimman pian!

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20174_48819.jpg
Viherkatto on kaunis - ja tehokas hulevesien käsittelijä!
Hulevesien hallintaan kuuluu osana sadeveden pidättäminen jo katoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy.Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
20174_48817.jpg
Harmittaako härme?
Härme saa uudet tiili- tai betonipinnat näyttämään ikäviltä. Pintaan ilmestyvä vaalea, laikukas tai harsomainen kerros harmittaa varsinkin uuden pihan omistajaa.
20174_48833.jpg
Kanittaako kukkapenkin reunus?
Pihan kunnostajalla on yleensä valtava tarve saada hallintaansa luonnon entropia eli epäjärjestys. Tämä tarve näkyy tarpeena eritellä ja rajata pihan erilaisia toiminnallisia alueita omaksi, paremman järjestyksen tilaksi. Oletteko samaa mieltä?
20228_79299.jpg
Onko tämä tuholaiskasvi? Asiantuntija vastaa
Puutarhan reunaan ilmestyi kasvi, joka levitäytyy kovasti ympäristöön ja muodostaa yhtenaisen maton maahan. Se valtaa alaa jopa muiden kasvien, esimerkiksi nokkosten alla. Mitä se on ja mitä sille voidaan tehdä?
20216_71149.jpg
Sisusta kukilla ja kasveilla: nappaa erilaiset ideat Lohjan asuntomessuilta
Hyvinvoivat viherkasvit ja kauniit kukka-asetelmat ovat ihania, mutta toisinaan esimerkiksi allergiat, lemmikit tai pitkät poissaolot voivat olla esteenä elävien kasvien ja kukkien hankkimiselle kotiin. Onneksi vehreyttä, luonnollisuutta ja kasviteemaa voi tuoda sisustukseen monella tapaa – myös ilman oikeita viherkasveja. Katso inspiroivat ideat Lohjan asuntomessuilta!
202112_73976.jpg
Talvi ja liukkaus lisäävät kaatumisen riskiä
Kaatumisia tapahtuu ympäri vuoden, mutta alkutalven liukkaus usein yllättää ja lisää kaatumisen riskiä. Onneksi usein muksahduksesta selviää säikähdyksellä ja mahdollisesti pienillä mustelmilla. Pahimmillaan kaatuminen voi kuitenkin aiheuttaa kovaa kipua ja vaatia pitkää hoitoa sekä kuntoutusta. Aina leikkaukseltakaan ei vältytä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton