TAKAISIN

Terassirakentamisessa suositaan näyttäviä materiaaleja ja kokoja

Julkaistu: 8.5.2018

Terassirakentajalla on nykyisin runsaasti vaihtoehtoja, joista lähteä rakentamaan omaan kotiin tai vapaa-ajanasuntoon sopiva kokonaisuus. Perinteisen kestopuun rinnalla suositaan yhä enemmän myös muita vaihtoehtoja kuten huoltovapaata komposiittia, lehtikuusta ja lämpökäsiteltyä mäntyä. Suosiossa ovat leveät ja näyttävät terassilaudat. Terassit viimeistellään sävytetyillä tai värittömillä puuöljyillä, jotka suojaavat puuta kosteudelta ja lialta sekä vähentävät pinnan halkeilua.

Terassi on valmistettu lehtikuusesta.Terassi on valmistettu lehtikuusesta.

Lehtikuusi

Lehtikuusi harmaantuu kauniisti ajan kuluessa ilman UV-suojaa antavaa pintakäsittelyä. Siperian lehtikuusi sopii erinomaisesti rakennuskohteisiin, joissa terassilaudalta vaaditaan pitkää käyttöikää ja säänkestävyyttä. Siperianlehtikuusi on luontaisesti lahonkestävä ekologinen vaihtoehto. Korkea lahonkestävyys perustuu siperianlehtikuusen isoon sydänpuun osuuteen sekä suureen pihkapitoisuuteen.

Harmaa kestopuu

Harmaa kestopuu on sävytetyllä puuöljyllä pintakäsitelty kahteen kertaan neljältä sivulta. 33mm paksu ja 145mm leveä karhennettu terassilauta on kestävä ja näyttävä vaihtoehto suuremmallekin terassille.

Harmaa kestopuu on trendikäs valinta.Harmaa kestopuu on trendikäs valinta.

Komposiitti

Komposiitti on materiaalina helppohoitoinen ja kestävä. Se kestää myös hyvin iskuja ja värinkesto on erinomainen. Komposiittituotteet valmistetaan kierrätetystä muovi- ja puuraaka-aineesta.

UPM ProFi Deck on materiaalina helppohoitoinen, kestävä ja huoltovapaa.UPM ProFi Deck on materiaalina helppohoitoinen, kestävä ja huoltovapaa.

Lämpöpuu

Näyttävä ja tunnelmallinen lämpöpuu soveltuu hyvin terasseille ja muihin puutarhan rakenteisiin. Lämpökäsittelyprosessissa käytetään ainoastaan korkeaa lämpötilaa ja vesihöyryä, jolla puun säänkestävyys ja muotopysyvyys paranee oleellisesti. Lämpöpuu on puhdas ja turvallinen luonnonmateriaali, jonka kierrättäminen on helppoa. Rakentamisesta jääneet hukkapalat voidaan polttaa.

Kestopuu

Suomalaisissa kodeissa ja vapaa-ajan asunnoissa ylivoimaisesti suosituin terassilauta on painekyllästetty puu eli kestopuu, joka soveltuu erinomaisesti ulkorakentamiseen Suomen vaativissa sääolosuhteissa.

Puisissa ulkorakenteissa käytetään kyllästettyä puuta aina, kun puurakenne on maa- tai vesikosketuksessa tai jatkuvasti alttiina säärasitukselle. Lisäksi sen käyttö on suositeltavaa, mikäli rakenne tai sen osa on hankalasti vaihdettavissa tai korjattavissa.

Puuta kyllästetään luokkiin AB ja A. AB-luokan kestopuu on tarkoitettu maanpinnan yläpuolisiin, säälle alttiisiin rakenteisiin. A-luokan puuta käytetään suoraan maa- tai vesikosketukseen tulevissa rakenteissa

Kestopuuterassia on saatavilla ruskeana ja vihreänä, uritettuna sekä sileänä.Kestopuuterassia on saatavilla ruskeana ja vihreänä, uritettuna sekä sileänä.

Terassi suunnitelmissa?

STARKin noutopihalta ja verkkokaupasta löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja terassirakentamiseen. Ammattitaitoiset myyjät auttavat tuotteiden valinnassa.

Tutustu vaihtoehtoihin verkkokaupassa >>

Varaa maksuton palveluaika Vastuumyyjälle niin saat ammattitaitoista apua projektin suunnitteluun ja sopivien tuotteiden valintaan. Palveluajan varaaminen ei sido sinua mihinkään.

Varaa palveluaika >>