TAKAISIN

Vesi ja sähkö puutarhaan – sinne missä tarvitset niitä

Päivitetty: 26.4.2021

Onko jatkojohtojen ja kasteluletkujen kiskominen osa puutarhanhoitoasi? Kaipaisiko kesäkeittiösi sähköä tai vettä? Eikö kaapelikela yllä tarpeeksi pitkälle?

Erilaisia sähkökäyttöisiä leikkureita ja laitteita, sekä vettä tarvitaan koko kesän ajan pihassa ja puutarhassa. Moni kaipailee myös puutarhan valaistukselle, suihkulähteille tai jouluvaloille sähköä.

Näihin kaikkiin saattaisi ratkaisuna olla Garden Hub.

GardenHub_laatikko_1920

Helppo ja kätevä käyttää. Yhden tai useamman kytkentäkaivon kautta saadaan maan alla kytkettyä niin sähkö- kuin vesijohdot. Ei johtoja ja letkuja pitkin pihoja, vaan kaikki piilossa ja siisti lopputulos.

Sylinterinmuotoinen kytkentäkaivo sijoitetaan sopivaan paikkaan maan alle ja varustetaan kannella, joka suojaa lialta ja ulkoiselta kuormitukselta. Kaapelinsuojaputket sähkökaapeleille ja suojaputket vesiletkuille asennetaan maan alle. Kytkentäkaivossa voidaan tehdä tarvittavat haaroitukset esim. valaistukselle tai liitokset kasteluletkuille.

Kolme_1920_1080

Uponor Garden Hub - Puutarhan uusi kytkentäkeskus

Kytkentäkaivon korkeus on 300 mm ja se on varustettu neljällä liitoksella, joko sähkökaapeleille tai vesiletkuille (maks. halk. 50 mm). Tulpat poistetaan liitoksien kohdilta ja kytkentäkotelo tai vastaava kiinnitetään suoraan kaivon sisäpuolelle.

Kytkentäkaivon kansi on huomaamaton, vaalean harmaa. Kaivossa ei ole pohjaa, minkä ansiosta vältytään kondensaation aiheuttamilta ongelmilta ja myös mahdollinen sadevesi pääsee virtaamaan pois. On hyvä varmistaa että kaivo asennetaan hyvin vettäläpäisevään kohtaan. Kansi sopii kaivon molempiin päihin; valittavana liitoskorkeus 100 mm tai 200 mm.

Sähkökaapelin asennus on ammattilaiselle kuuluvaa työtä, mutta on hyvä tietää, että ilman metallista kosketussuojaa olevien kaapelien asennussyvyys on vähintään 0,3 m (piha-alue, jossa ei liikennettä). Varoitusnauha tulisi asentaa 20 cm:n syvyydelle ja käytettävä suojaputkea. Maadoitettavalla metallisella kosketussuojalla varustetun kaapelin voi harkinnan mukaan jättää lähemmäksi pintaa, mutta kaapeli on tällöin suojattava mekaanisesti esim. suojaputkella. Asennussyvyysasian voi tarkistaa alueen sähköverkon haltijalta.

Sieppaa.JPG

Jos kiinnostuit, jätä yhteydenottopyyntö