• Etusivu
  • Kasvillisuus

Tunnistatko marjat?

Testaa tietosi ja voita puutarhakompostori, arvo 230 €

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.09.2017Päivitetty 06.09.2017
20179_50166.jpg

Tunnistatko kotimaiset marjat vai onko sinulla vielä paljon opittavaa? Testaa tietosi ja osallistu arvontaan. Kaikkien osallistujien ja yhteystietojen jättäneiden kesken arvotaan Biolanin Puutarhakompostori. Kilpailuaika on 7.-25.9.2017. Voittaja ilmoitetaan Puutarha.net etusivulla ja -verkkolehdessä.

Biolan Puutarhakompostori

Kotimainen Biolan Puutarhakompostori on tarkoitettu puutarhajätteen kompostointiin omakotitaloissa ja vapaa-ajanasunnoilla. Tilavalla, n. 900 litran vetoisella Puutarhakompostorilla jalostat kasvimaa- ja puutarhajätteet tehokkaasti muhevaksi kompostiksi.

Suuri saranoitu kansi helpottaa kompostorin täyttöä. Tiivis rakenne ja säädettävä ilmanvaihto ehkäisevät kompostimassan kuivumista ja vähentävät siten kompostin hoitotarvetta.

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20186_53560.jpg
Päärynä
(Pyrus communis)Päärynät ovat vanhimpia viljeltyjä hedelmäpuita. Villinä niitä kasvaa toisinaan jopa Etelä-Ruotsissa saakka! Hedelmänviljelyn alkuaikoina on myös Suomeen tuotu päärynäpuiden taimia, mutta monet pakkastalvet ovat kuitenkin olleet tuhoisia omenapuuta aremmalle päärynäpuulle. Kotipuutarhoissa päärynäpuita toki kasvatetaan etenkin Etelä-Suomessa, mutta kotipuutarhurit ovat saaneet kestävimmillä lajikkeilla hyviä tuloksia myös pohjoisempanakin. Päärynää muuten viljellään ja lisätään kuten omenapuuta (Malus), jolle ne ovatkin läheistä sukua.Vaikka keväthalla veisi kukinnan, sato ei ehtisikään kypsyä tai hedelmät olisivatkin hieman kitkerän makuisia niin päärynäpuu on kuitenkin aina yksi puutarhan kauneimmista hedelmäpuista. Sen kauniit kukat ja kiiltävät lehdet sekä kaunis syysväri tekevät siitä arvokkaan puun - vaikka sitten ihan vain koristepuuna. Eiköhän se kotitarhuri saa myös päärynäsatoaan nautiskella!
6_P_90947.jpg
Ystävänpäivätarjous Puutarha.Net -jäsenille
* Kaikki siemenet tarjoushintaan *Ystävänpäiväsunnuntaihin 14.2.2016 saakka Rakentaja.fi verkkokaupassa ovat KAIKKI siementen annospussit vain 2 €/pss (normaalisti 3 €/pss) sekä KAIKKI niittysiemenseokset 10 €/pss (normaalisti 12-15 €/pss). Tee tilauksesi nyt entistä edullisemmin ja pääset pian kylvöpuuhiin!Tutustu verkkokaupan siemenvalikoimiin...Kiitos Suomen Niittysiemen Oy - ja hyvää ystävänpäivää 14.2 kaikille!
200611_2000.jpg
Kultarantaa puutarhuri-harjoittelijan silmin
Työt aloitetaan klo 7 kokoontumalla työnjakoon. Tasavallan presidentin kesäkauden ohjelmaa myötäilevät myös puutarhureiden työt: kun tietyssä osassa puistoa tehdään haastattelua, rauhoitetaan se työn ääniltä. Kun presidentti on matkoilla, jyrisevät traktorit, leikkurit ja puhaltimet surutta. Maanantaisin ei käy opastettuja turistiryhmiä, joten silloin voidaan tehdä mm. laajempia kasvinsuojelutöitä. Keväällä työt painottuvat kylvämiseen ja istuttamiseen, kesällä tehdään ylläpitotöitä (mm. kastelua, rikkaruohojen kitkentää, istutusalueiden siistimistä) ja syksyllä tehdään viherrakentamistöitä (uusitaan kiveyksiä, rakennetaan uusia istutusalueita jne.).
20072_3663.jpg
Viljellyistä sienistä hyvän olon herkkuja
Sienten osuus suomalaisessa ruokavaliossa on vähäinen, vaikka sieniä saadaan niin luonnosta kuin viljeltyinäkin. Kaikilla ei ole sienestämiseen mahdollisuutta eikä taitoja. Aina eivät säätkään ole luonnonsienille suosiollisia, kuten viime kesä osoitti. Sen sijaan viljeltyjä sieniä voi kuka vain hankkia kaupoista kautta koko vuoden.Itäsuomalaisia lukuun ottamatta suomalaisten sienituntemus ja sienten käyttö ravintona on kovin nuorta. Nykyään viljellyt sienet tarjoavat helpon tavan tutustua sieniin, koska ne ovat sellaisenaan valmiita syötäviksi ja käytettäviksi ruokiin. Niitä ei tarvitse edes pestä. Mahdollisen kasvualustasta jääneen turpeen voi pyyhkäistä pois talouspaperilla.
20072_3573.jpg
Mitä kuuluu perunalle?
Aurinkoinen ja kuiva kesä tuotti perunaa varastoihin noin viidenneksen vähemmän kuin edeltävä runsassatoinen kesä. Mukulat ovat nyt pienempiä kuin yleensä. Kuivan kesän kasvattama peruna säilyy hyvin. Etuna voi pitää myös sitä, että peruna vastaa nyt suomalaisten yleisiä makumieltymyksiä, koska perunat ovat tärkkelyspitoisia ja jauhoisen kuivia. Perunoiden arvioidaan riittävän entiseen tapaan seuraavaan satokauteen saakka.
202210_79785.jpg
Näin saat hulevedet imeytymään
Huutaako sinun pihasi kauniita pihakivirakennelmia kukkaistutuksien lomaan, kivipolkuja tai oleskelualuetta? Kivinen muurikin kuulostaa kivalta. Suuntaa katseesi AKO Garden -tuotteisiin, jospa sieltä löytyisi tuotteet sinullekin?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton