• Etusivu
  • Sisustus

Vuolukiviastioilla uusia tapoja ruoanlaittoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 17.10.2019
20179_50224.jpg

Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarja tarjoaa uudenlaisen tavan valmistaa ruokaa.

Uudet vuolukiviastiat ovat oiva ratkaisu ruoanlaittoon esimerkiksi takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä tai vaikka sähköuunissa. Näiden ruoanlaittotuotteiden pääosassa on suomalainen vuolukivi, jonka erinomainen lämmönvarauskyky on edukseen myös ruoanvalmistuksessa.

Kuumana kokkaukseen - kylmäksi tarjoiluun

Vuolukivi on turvallinen materiaali ruoanlaittoon, sillä siitä ei irtoa ruokaan mitään ylimääräistä – ei edes makua. Takassa tai uunissa kuumennetut ruoanlaittovälineet voi nostaa suoraan pöydälle ja kypsentää suoraan niiden päällä. Näin voi tarjota näyttävää ohjelmaa esimerkiksi illanistujaisiin.

Hyvin kuumennetun vuolukiven kyky varata lämpöä pitkään on uskomaton: jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin kuluttua yhä 200 astetta ja puolen tunnin päästä yli 150 astetta!
Vuolukiven varaaman lämmön avulla voit kypsentää paistokivelle asetetun kalafileen, lihan ja kasvikset vaivatta. Raa'an pihvin voit kypsentää mureaksi pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisässä ilman erillistä esikypsennystä.

Tarve pitää tarjottavat kylmänä? – Sekin onnistuu. Vuolukiviset astiat voi nimittäin viilentää pakastimessa. Viileyttä hohkaavat astiat pitävät tarjoilut raikkaina pitkään.

Lisää Tulikivi Cooking -sarjasta.

Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.
Herkulliset haudutetut padat ja mureaksi paistuneet pihvit onnistuu Tulikivi Cooking -ruoanvalmistussarjan avulla.

Ruoanlaittosarjaan kuuluvat:

  • Vuolukiviset paistokivet. Ihanteellisia alustoja rapeapohjaisten pizzojen, leipien ja pullien paistamiseen. Saatavilla kahta eri kokoa: 29 x 29 cm ja 23 x 14 cm. Mukana tammesta tehty puinen alusta, jonka päälle kuuman astian voi nostaa pöytään.
  • Vuolukivinen pata. Syvää aromia ja mureutta hitaasti hauduttaen. 2,5 litraisella padalla valmistat herkulliset puurot ja pataruoat, jotka säilyvät padassa lämpimänä pitkään uunista ulosoton jälkeenkin.
  • Pihvikivellä mureat pihvit. Kypsennä pihvisi mureaksi ja tasaisesti pihvikiven avulla. Voit laittaa raa'an pihvin kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä.
  • Puolen litran ruukut. Puolen litran ruukkuihin voit helposti tehdä valmiiksi jokaiselle ruokailijalle oman annoksen. Onko ruoanlaitto harrastuksesi? Ruukkuihin voit nimittäin helposti loihtia myös tasting-menun.
  • Valurautaparila. Grillaisitko takassa? Nyt se on mahdollista, sillä valurautaparilaa voit käyttää sellaisenaan erilaisten raaka-aineiden grillaamiseen nimenomaan takassa. Sitä tarvitaan myös vuolukiviastioiden alle, kun kokataan takassa hiilloksella. Parila on kooltaan 30 x 30 cm.
  • Takkakokkauksen perusväline jaloillaan seisova metallinen grilliritilä. Nosta takan tulipesään tulen sammumisen jälkeen ja asettele grillattavat tuotteet suoraan ritilälle. Huom! Jos ritilän päälle nostetaan vuolukiviastioita, väliin on laitettava valurautaparila.

Grilliritilä kuuluu vakiotoimituksena kaikkiin Karelia-mallin takkoihin.

Tulikivi-Cooking -tuotteita voit hankkia Tulikivi-studioilta sekä Tulikiven omasta verkkokaupasta.
Klikkaa tästä tiesi verkkokauppaan!
Löydä lähin Tulikivi-studio

Tulikivi Oyj
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20235_81741.jpg
Takan tehot yhdistettynä kamiinan kokoon: voiko pieni olla tehokas?
Niinhän se on, tulisija vaatii ympärilleen tilaa – vai vaatiiko? Tulikivi tuo esille malliston, jossa takan tehot on yhdistetty kamiinan kokoon. Voiko pieni olla tehokas?
20226_78896.jpg
Mitkä kasvit sopivat pihan varjoisille paikoille?
Parvekkeen varjoisuus rajoittaa kasvivalikoimaa melko paljon, mutta periaatteessa mitä tahansa pienikokoisena pysyvää varjon kasvia voit kasvattaa niin puutarhassa kuin parvekkeellakin.Kasvikortistosta löytyy 185 kpl varjon kasvia
20223_77326.jpg
Kesäaika alkaa 29.03.2020
Kesäaika alkaa lauantain ja sunnuntain (26.-27.03.2022) välisenä yönä.Tällöin kelloja siirretään kohti kesää eli tunti eteenpäin kello 03:00->04:00.
202010_67046.jpg
Täyden värintoiston led-valaisimet auttavat myös kasveja voimaan hyvin
Pimeään vuodenaikaan, kun luonnollista auringonvaloa ei ole tarpeeksi saatavissa, niin kasvit kuin ihmisetkin hyötyvät hyvälaatuisesta keinovalosta. Hyvälaatuisessa keinovalossa on myös kasvien tarvitsemia valoaallonpituuksia, kuten sinistä ja punaista. Kun valitset kotiin hyvälaatuiset valaisimet, voit vaikuttaa myös kasvien hyvinvointiin.
20201_62132.jpg
Osoita rakkauttasi oikeilla kukilla
Sitä luulisi lajikkeeseen, väriin tai määrään katsomatta kukkien viestivän rakkaudesta ja välittämisestä, mutta toisin on! Ajattelematon kukkien antaja saattaa ajautua riitaan tai joutua kosimaan kukkien vastaanottajaa.
202210_79867.jpg
Mikä tuhosi osan omenapuuta? Asiantuntija vastaa
Viime kesänä noin puolet nuorehkosta omenapuustani kuoli (kaksi haaraa). Lehdet kuivuivat ja putosivat pois, en nähnyt näkyviä tuholaisia. Ajattelin, että ehkä syynä oli vain kuivuus. Tänä keväänä varmistui, että oksat eivät enää herää henkiin vaan olivat kuivuneet, joten leikkasin ne pois. Samalla huomasin noin parin-kolmen millin pyöreitä reikiä oksissa. Onko jokin tuholainen porautunut oksiin ja aiheuttanut oksien kuoleman, ja onko koko puu (ja lähipuut) vaarassa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton