TAKAISIN

Valaise pihasi kauniiksi

Päivitetty: 21.9.2020

Ulkotilojen ja puutarhan monipuolinen valaiseminen on yhä tavallisempaa nykyisin. Merkittävä syy on mm. LED-tekniikan tuomat mahdollisuudet valaista huomattavasti pienemmällä sähkönkulutuksella ja toisaalta LED-lamppujen kestoikä hehkulamppuihin on moninkertainen. Ellet ole tyytyväinen pihasi valaistukseen kannattaa tutustua seuraaviin perusasioihin.

7512-250.s.1.modena_1080
7517-250.s.1.modena_1080
Älä unohda pimeyttäkään

Valoa kannattaa käyttää sopivasti. Pihan ja puutarhan valaistus on parhaimmillaan pimeän ja valon kontrastia.

Testaa vaikka taskulampulla

Säästät aikaa ja rahaa testaamalla itse ennen kuin kaivat kaapeleille kaivantoja tai hankit pihallesi sähköasentajan. Testaukseen voit käyttää, vaikka taskulamppuja. Iltahämärissä saat taskulamppujen avulla hyvän näkemyksen tulevasta valaistuksesta. Testaus kannattaa tehdä keväällä tai syksyllä.

Varo häikäisyä

Älä käytä valaistuksessa liian tehokkaita lamppuja. Häikäisy voi haitata itseäsi sekä naapureitasi. Tarkastele testivaiheessa valoa useammasta eri suunnasta.

Yhdistä käytännöllisyys ja kauneus

Parhaimmillaan toimiva valaistus on kaunis. Esimerkiksi valaistu puu autotallin vieressä voi olla parempi kuin pelkkä valaisinpylväs.

Valaisimen ja valon värin valinta

Valon värin valinta on huomionarvoinen asia. Lämpimät värit toistuvat parhaiten lämpimillä ja vastaavasti kylmät värit kylmemmillä värilämpötiloilla. Luonnollisesti valaisimet pitäisi valita niin, että ne sopivat talosi tyyliin.
  • Lämminsävyinen valo < 3000 K (kynttilä 2000 K, hehkulamppu 2700 K,)
  • Valkoinen, neutraali valo 3000-4000 K (energiansäästölamppu 2700-3000 K, halogeenilamppu 2900-3000 K)
  • Päivänvalo, auringonpaiste keskellä päivää, 4000 K (kylmä valo 4000-6000 K)

Osaisinkohan itse suunnitella valaistuksen?

Valaistuksen suunnitteluun voi käyttää ammattilaista apuna, mutta hyvään lopputulokseen voi päästä itsekin.

Omatoimisen valaistuksen toteutuksen muistilista:

  1. Kerää ideoita lehdistä, netistä tai ympäristöstäsi
  2. Mieti, haluatko toimivan valaistuksen, koristeellisuutta vai sopivan yhdistelmän näistä. Mieti, haluatko vain valon, vai tuotko valoa valaisemalla kauniin kohteen, vaikkapa puun tai pensaan.
  3. Suunnittele ja hahmottele. Piirrä raakavedos pihasta ja sijoittele siihen halutut valaisimet ja valaistavat kohteet.
  4. Kokeile ja tee testivalaistuksia, vaikka taskulamppujen avulla
  5. Valitse valaisimelle oikeanlainen materiaali ja tyyppi
  6. Voit tehdä pohjatyöt, kuten kaapelien kaivannot itse, keskusteltuasi ammattilaisen kanssa.
  7. Lopullisen asennuksen tekee ammattilainen
Valaistus voidaan toteuttaa myös valaisemalla, vaikka puun tai pensaan.Valaistus voidaan toteuttaa myös valaisemalla, vaikka puun tai pensaan.

Verkkokaupassa valaisintarjouksia lokakuun 2020 loppuun asti

Tutustu valaisimiin myös Verkkokaupassa

Konstsmidellä pitkät perinteet

Elettiin vuotta 1942, kun linja-autonkuljettaja Gunnar Johansson halusi jotain muuta työtä kuin ajaminen. Ja hänellä oli hyvä idea – valmistaa taottuja kukkatelineitä ja puutarhakoristeita. Hän aloitti tuotantonsa vuokratuissa tiloissa muutaman työntekijän kanssa. Näin syntyi Gnosjö Konstsmide.

Yhtiön toiminta laajeni ja viidenkymmentäluvun lopulla alkoi sähkökynttilöiden tuotanto. Tänään Gnosjö Konstsmide on kansainvälisesti menestyvä konserni, jonka valmistamia joulu-, koriste- ja puutarhavalaisimia myydään kaikkialla Euroopassa.

Paljon ovat ajat ja teollinen tuotanto muuttunut vuosikymmenien aikana, mutta laatuajattelu on entisellään. Konstsmiden tavoitteena ovat yhä korkealaatuiset ja innovatiiviset tuotteet, kuten jo Gunnar Johanssonin aikoina.

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön tai tilata esitteen