TAKAISIN

Huonokuntoiset havut ja rhodot jälleen elinvoimaisiksi?

Julkaistu: 15.4.2019

Syksyllä hyvässä kunnossa olleista havupuista ja rhodoista saattaa keväällä olla jäljellä vain kellastuneet neulaset ja lehdet. Kotipuutarhuri on syystäkin huolissaan. Havupuiden neulasten kellastumiseen tai putoamiseen voi olla monia syitä: ympäristömyrkyt, halla, kuivuus, uudelleenistutus tai huonot kasvuolosuhteet. Kevätauringon pistävä polte tai kevätahava saattavat myöskin olla syitä havupuiden huonovointisuuteen. Mikä avuksi?

Luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon erikoistuneen Esbau Oy:n valikoimiin kuuluu Neudorffin valmistama, orgaaninen Havupuubalsami talvivaurioista kärsivien kasvien pikaelvytykseen ja elinvoimaisuuden palauttamiseen! Luontoystävällinen Havupuubalsami- lehtilannoite on erittäin tehokas kaikille havupuille ja rhodoille sekä myös kaikille muille ikivihreille kasveille. Se elävöittää nopeasti huonokuntoiset havupuut ja saa ne jälleen terveiksi ja elinvoimaisiksi.

Tutustu ja tilaa Havupuubalsami

Tutustu tarkemmin Neudorffin ympäristöystävällisiin puutarhalannoitteisiin
 

Neudorff HavupuubalsamiNeudorff Havupuubalsami

Aloita elvytys heti keväällä

Havupuiden ja muiden ikivihreiden talvivaurioiden korjaamiseen kannattaa ryhtyä heti maan sulettua huhti- toukokuussa. Mikäli neulaset alkavat pudota tai mennä ruskeiksi ja ne muutenkin näyttävät huonovointisilta on Havupuubalsami -sumutuksen aika. Huonokuntoiset rhodot sumutetaan myös lehtien alapinnoilta. Mikäli kasvit ovat todella huonokuntoisia, voidaan käsittely uusia 6- 8 viikon kuluttua. Uusintakäsittely on tarpeen mukaan hyvä suorittaa vielä kerran elo- syyskuussa.
 

Havupuubalsami vaikuttaa nopeasti

Havupuubalsami -sumute sisältää paljon typpeä sekä runsaasti aminohappoja ja peptidejä. Kasvit ottavat aminohapot suoraan neulasten tai lehtien kautta ja käyttävät ne valkuaisaineiden muodostamiseen nopeuttaen näin kasvien elpymistä. Samalla juuriston kasvu lisääntyy ja kasvit pystyvät käyttämään myös maassa olevat muut lannoitteet paremmin hyväkseen.
Havupuubalsami -sumutuksen jälkeen neulaset ja lehdet reagoivat voimakkaasti ja vihertyvät nopeasti. Jopa kuolleelta näyttävät, neulaskadosta kärsivät oksat elpyvät ja alkavat versoa uudelleen!
 

Lisätiedot toimitusjohtaja Esa Jussila, puh. 0400 210 310
www.esbau.fi
 

Esbau Oy on luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon erikoistunut yritys; se on luonnonmukaisten torjunta- aineiden ja lannoituksen uranuurtaja Suomessa. Esbaun tuotteissa pitkäkestoinen biologinen vaikutus ja ympäristöystävällisyys yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Yli kaksikymmentä vuotta alalla toiminut Esbau tuo maahan mm. saksalaisen Neudorffin tuotteita, joka on maailman johtava luonnonmukaisten tuotteiden valmistaja. Ohjeita luonnonmukaiseen puutarhanhoitoon löytyy Esbaun Bio- Aapisesta osoitteesta www.esbau.fi