TAKAISIN

Ihana pikkupiha piilossa katseilta
- suositun kesäkaupungin sydämessä!

Julkaistu: 29.3.2018

Ihana 100-vuotias pikkutalo sijaitsee kadun reunassa, ja koko tontti jää piha-alueeksi.  Piha-alue on aidattu valkoisella lauta-aidalla kauttaaltaan. Naapurin kookas vaahtera antaa pihalle vanhan pihan tunnun, vaikkakin koko piha on itse asiassa tehty uusiksi.

Vanhat puut luovat pysyvyyden tunnetta ja antavat tunnelmaa. Pihan omenapuut tuovat kasvaessaan lisää suojaa ja piha jää vähitellen omaan vihreään taskuunsa; auringon säteet pääsevät silti esteettä toivotuille paikoille!Pikkupihan suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi via Garden Oy

1. Puolet pihan nurmikosta vaihdettiin lehtikuusesta tehtyyn terassiin. Terassialue yhdistää nyt päätalon pieneen vierastaloon, jonne voi vaikka aamuvarhain hipsutella paljain jaloin herättelemään jälkikasvua varpaiden kastumatta.

Terassi, istutukset ja nurmikon pohjatyöt tehtynä.Terassi, istutukset ja nurmikon pohjatyöt tehtynä.

2. Tontilla olevat kookkaat liuskekivilaatat poimittiin talteen piharemontin ajaksi. Ne istutettiin siirtonurmeen auringonottoalueen alustaksi ja poluksi.

Erilaisia pintamateriaaleja harmonisena yhdistelmänä.Erilaisia pintamateriaaleja harmonisena yhdistelmänä.

3. Valkoisen pihaa ympäröivän lauta-aidan edustalle tehtiin istutusalue, jossa pikkutaikinamarjapensaat saavat kasvaa kiinni toisiinsa muotoleikattavaksi aidaksi. Kaksi aidan vieressä olevaa omenapuuta jätettiin paikoilleen ja niiden alle istutettiin vanhanajan perennaa, mm. kurjenpolvea ja isopäivänkakkaraa. Varjonurkkaan sijoitettiin kotkansiipeä ja sormivaleangervoa.

Auringonottoalue vanhoista liuskekivilaatoista sekä aidan reunaa kiertävät istutukset.Auringonottoalue vanhoista liuskekivilaatoista sekä aidan reunaa kiertävät istutukset.

4. Sisäänajon sorapinta poistettiin, ja keskelle ajotietä asennettiin seulanpääkivetys joka jatkuu myös talon nurkalle. Pyöreät luonnonkivet tuovat monimuotoisuutta ja kuuluvat yli sata vuotiaan talon pihapiiriin.

5. Terassin aurinkoisimpaan nurkkaan istutettiin monivuotisia yrttejä sekä pensasmustikkaa. Ruokailuryhmän vierestä voi helposti napsia mausteita ruokaan tai marjoja jälkiruokaan.
 

SeulanpääkivetysSeulanpääkivetys
PensasmustikkaPensasmustikka

6. Viihtyisä ja kaunis pikkupiha on nyt valmiina käyttöön ja suorastaan kutsuu viettämään aikaa. Muutaman vuoden päästä sen kasvit pääsevät todella oikeuksiinsa ja pienen pihan idylli on täydellinen!

Vanhan pikkutalon idyllinen pihapiiri!Vanhan pikkutalon idyllinen pihapiiri!

Pikkupihan suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi via Garden Oy, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat erilaiset piha- ja puutarhasuunnitelmat (kunnostus- ja hoitosuunnitelmat sekä pihasuunnitelmat uudispihoille), sekä pihojen toteutukset alusta loppuun saakka. Myös konsultointikäynnit sekä suosittu tee se itse -pihapaketti kuuluvat kattavaan palveluvalikoimaan!

Kaipaisiko sinunkin pihasi uudistamista? Jätä yhteydenottopyyntö: