TAKAISIN

Näe muurikivi uusin silmin

Päivitetty: 14.9.2020

Lammin Betoni tuotteilla taiteilet pihan kuin pihan näyttäväksi. Pihan rajaukset, pintojen päällystämiset ja kattamiset voit nyt tehdä upeasti turvallisuudesta ja näyttävyydestä tinkimättä.

Haasteellinen rinnepiha muotoutuu erilaisten muurien avulla näyttäväksi puutarhaksi ja toimivaksi oleskelupaikaksi. Haasteellinen rinnepiha muotoutuu erilaisten muurien avulla näyttäväksi puutarhaksi ja toimivaksi oleskelupaikaksi. 

Toimiva piha muurilla

Muuri on pystysuora tai kallistettu seinämä, jonka käyttöalue ulottuu kukkapenkin pengerryksistä ja erilaisista pihapiirin tukirakenteista aina usean metrin korkuisiin maanpainemuureihin. Haasteellinen rinnepiha muotoutuu erilaisten muurien avulla näyttäväksi puutarhaksi ja toimivaksi oleskelupaikaksi. Muuri voidaan rakentaa suoraksi tai kaarevaksi pihan edellytysten mukaan.

Muurilla voi parantaa myös tasamaatontin ilmettä. Muurikivistä rakennetut korotetut istutusalustat antavat kasveille riittävän multatilan silloinkin, kun pihamaa ei salli riittävän syvän kasvualustan kaivamista. Muurin ja mullan välissä suositellaan käytettäväksi patolevyä estämään kivien kostumista. Myös routasuojaus kannattaa toteuttaa kasvien juurien suojaksi. Muuri-istutukset luovat pihapiiriin tyyliä ja ryhdikkyyttä ja toimivat puutarhan tilanjakajina. Muurikivien runsas värivalikoima ja erilaiset pintastruktuurit antavat lukuisia vaihtoehtoja kokonaisilmeeseen. Ilme viimeistellään kansikivillä, jotka kiinnitetään paikalleen ohutsaumalaastilla tai erilaisilla liimavaahdoilla. Jos muuriin halutaan lisäelementtejä – kuten valaistus tai koristealtaan suihkulähde – on sähkötyöt huomioitava jo rakentamisvaiheessa.

Muuri lisää turvallisuutta

Rinnetonteille on tyypillistä tontin suuret korkeuserot ja tästä syystä rinnettä rajaaviin rakenteisiin kohdistuva maanpaine. Muurillla voidaan tukea pengerretty maa paikoilleen ja porrastaa rinteet toimivaksi ja turvalliseksi pihaksi. Kulkuväylillä muuriin voidaan lisätä putoamissuojat ja muurivalaistus lisäämään turvallisuutta pihapiirissä. Muurin kivet lukkiutuvat toisiinsa ja tarvittaessa muuri voidaan valaa. Näin rakenteesta tulee luja ja maapainetta kestävä.
 

Muurillla voidaan tukea pengerretty maa paikoilleen ja porrastaa rinteet toimivaksi ja turvalliseksi pihaksi.Muurillla voidaan tukea pengerretty maa paikoilleen ja porrastaa rinteet toimivaksi ja turvalliseksi pihaksi.

Muurikivi - taidokas kokonaisuus Lammilta

Ammattilaisten käyttöön kehitetty maanpainetta rajustikin kestävä muurikivi soveltuu hyvin myös pienempään tukemiseen vallikiven lailla. Lammin Betonin kehittämä muurikivimalli on vallannut markkinat eikä syyttä. Jo vuonna 1990 keksitty nerokas rakenne taipuu moneen muotoon ja on tehokas juuri siinä, johon se on luotu - tukemiseen ja olemaan näyttävä.

Muuri soveltuu matalasta kukkapenkin reunasta aina 3 metriä korkeaksi tukimuuriksi. Kiven rakenne mahdollistaa tehokkaan terästyksen ja valun. Kulmat ja kaaret onnistuvat suoraan latomalla kivet haluttuun muotoon. Kaarevuussäde on kolme metriä.

Muuriin integroidut valaisimet luovat näköä ja turvaa pimeään aikaan liikuttaessa. LammiMuuri on mietitty kokonaisuus, jossa yhdistyy hyvä ulkonäkö, käytettävyys ja turvallisuus näyttäväksi kokonaisuudeksi.
 

Tutustu muurikiviin täällä >>